Dodaj do ulubionych

obcasy w ciąży

30.09.11, 14:03
czy noszenie wyższych obcasów ok 7 cm jest niebezpieczne dla dzidziusia w 3 trymestrze ciąży?
Obserwuj wątek
    • natchniuza86 Re: obcasy w ciąży 30.09.11, 14:19
      Jest niebezpieczne dla Ciebie wink
      • anolka17 Re: obcasy w ciąży 30.09.11, 14:40
        A przede wszystkim niebezpieczne dla kręgosłupa, chociaż mam znajomą która zawsze chodzi w wysokich obcasach (ok 8/10 cm) i w ciąży też do końca nosiła takie buty.
        • toya666 Re: obcasy w ciąży 30.09.11, 19:29
          anolka17 napisała:
          > mam znajomą która zawsze chodzi w wysokich obcasach (ok 8/10 cm)
          > i w ciąży też do końca nosiła takie buty.

Ostatnio oglądałam katalog mody ciążowej a tam panie z dużymi brzuszkami prezentowały się w szpilkach. Zastanawiałam się wtedy która kobieta tak by się ubrała w 3-cim trymestrze. Myślałam, że żadna. A jednak wink
    • nives1 Re: obcasy w ciąży 30.09.11, 15:09
      Nie no skad! O tyle ze obciażasz bardziej kręgosłup, moga bardziej puchnąć nogi.
      Ale jak wszystko jest ok to jedyne przeciwskazanie to to ze można się łatwiej wywalić wink Środek ciężkości masz gdzie indziej po prostu.
      Koleżanki nosiły i wysokie, niektóre nizsze obcasy, ja w ogóle bo od początku ciaży w obcasach puchną mi nogi.
    • doral2 Re: obcasy w ciąży 30.09.11, 17:02
      poezja86 napisała:

> czy noszenie wyższych obcasów ok 7 cm jest niebezpieczne dla dzidziusia w 3 trymestrze ciąży? .."

bardzo.
      bo jak to chłopak, to potem może mieć inklinacje do chodzenia na wysokich obcasach.
      trochę łyso..
    • jeza_bell Re: obcasy w ciąży 30.09.11, 18:14
      Wieeeelki brzuch i niebotyczne szpile- ani to wygodne, ani zdrowe, ani ładnie wygląda.
      Ale jak się w nich dobrze czujesz, to why not?
    • blue-suzi Re: obcasy w ciąży 30.09.11, 19:36
      jak ci wygodnie i mozesz to czemu nie
      mi w zadne szpilki noga nie wchodzi a jak juz sie uda wcisnąć to kręgosłup boli strasznie wiec nie chodze wink
    • lidek0 Re: obcasy w ciąży 30.09.11, 20:04
      W obcasach jest wieksze ryzyko przewrócenia się i dlatego lepiej z nich zrezygnować
      • aneksis85 Re: obcasy w ciąży 03.10.11, 23:06
        Ot, właśnie to smile
        • malgosiek2 Aneksis85 forum TESTOwe jest tutaj 03.10.11, 23:09
          forum.gazeta.pl/forum/f,1,Testowe.html
          I nie musisz "chodzić"po wątkach, aby testować sygnaturkę;P
    • mynia_pynia Re: obcasy w ciąży 30.09.11, 20:07
      Byłam na ślubie w 30 tygodniu na bardzo wysokiej cienkiej koturnie, ale tylko w USC. Na imprezę weselną miałam juz niższe buty, bo bałam się że mogę w poprzednich się 'gibnąć' i naciągnąć sobie jakiś mięsień, albo co gorsza stracić równowagę i glebę zaliczyć.
    • tomelanka Re: obcasy w ciąży 30.09.11, 22:51
      jak sie przewrocisz, to moze byc niebezpieczne smile jak nie to chyba ubranie na pare godzin nie zaszkodzi na jakies wyjscie
      ja osobiscie z jednej strony sobie nie wyobrazam, ale ja przewaznie na plaskim lub prawie plaskim chodze, a z drugiej strony zazdroszcze mozliwosci, bo mi gdzies od 5-6 miesiaca stopa w normalny but sie nie miesci sad
    • kijek82 Re: obcasy w ciąży 01.10.11, 13:36
      jak sie na nich utrzymujesz to ok, niedobre tylko dla kregoslupa,dla dziecka nie.

A kobieta moze byc sexy nawet w ciazy i szpilkach, nie musisz sie przerzucac na birkenstocki i scholle oraz emu wink

Sama tanczylam w szpilkach (dobrych,stabilnych,wywazonych) na weselu 2mies temu.

Inspiracjewink
      skyliving.sky.com/news-gossip/baby-bumps-skyscrapers
    • nomya Re: obcasy w ciąży 01.10.11, 13:55
      Cały pierwszy trymestr chodziłam w wysokich obcasach, teraz raczej chodzę na obcasie 4-5 cm, bo jednak męczą mi się nogi po krótkiej chwili, a poza tym od jakiegoś czasu plecy mnie bolą, więc w tej sytuacji obcasy nie byłyby niczym przyjemnym.
    • czekolada85 Re: obcasy w ciąży 01.10.11, 17:12
      Moim zdaniem kobieta w 3 trymestrze ciąży wygląda średnio w szpilkach w dodatku na codzień ;/
      Ale, tak widziałam kilkakrotnie przed gabinetem gina kobiety w bardzo zaawansowanej ciąży w mega wielkich szpilach i powiem szczerze że większość z nich wyglądała jak dla mnie śmiesznie.

Po za tym nie wiem na ile jest to prawda ale jedna ze znajomych położnych twierdziła, że chodzenie na wysokich obcasach wywołuje skurcze.
    • poezja86 Re: obcasy w ciąży 05.10.11, 08:57
      dziękuję wszystkim za udzielone odpowiedzi, bardzo sobie szanuję zdanie ludzi buziaki i pozdrawiam
    • deodyma Re: obcasy w ciąży 05.10.11, 09:18
      a w czym obcasy moga zaszkodzic dziecku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka