psotna 26.05.04, 16:18 Kochane doświadczone mamusie, Zdradzcie mi sekret praktycznej wyprawki do szpitala dla dzidzi i mamy. Ile trzeba zabrać pieluch jednorazowych, czy wszystko do pielęgnacji typu linomag i chusteczki jednorazowe też są potrzebne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusiasa Re: Wyprawka do szpitala 26.05.04, 16:34 Najlepiej byłoby gdybyś dowiedziała się w szpitalu w którym zamierzasz rodzić co powinnaś zabrać ze sobą. Napewno będą potrzebne Ci: 1. dokumenty ( dowód osobisty, karta ciaży, książeczka ubezpieczeniowa, nip własny i pracodawcy ) 2. wyniki badań ( HBS, WR, grupa krwi, ostatnie wynik morfologii, moczu i usg ) 3. dla mamy - koszula nocna ( jedna do karmienia, jedna do porodu - niektóre szpitale nie wymagają tej ostatniej , szlafrok, szkarpety, kapcie, klapki pod prysznic, biustonosz do karmienia piersią, przybory toaletowe, ręczniki kąpielowe, ręczniki papierowe, woda niegazowana 4. dla dziecka - 3-4 koszuli, body, kaftaniki, śpiochy, pajace, ok.10 pieluch tetrowych, paczka pieluch jednorazowych, 2 czapeczki bawełniane, skarpetki, rękawiczki niedrapki, kocyk lub rożek. NIektóre szpitale nie wymagają zabierania kosmetyków dla dziecka... Polecam do poczytania kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,42705,1326228.html Odpowiedz Link Zgłoś
betty761 Re: Wyprawka do szpitala 26.05.04, 16:34 cześć, przykładowa lista jest np. tutaj: www.rodzicpoludzku.pl/porod/torba.html Odpowiedz Link Zgłoś
cody2 Re: Wyprawka do szpitala 26.05.04, 18:27 Cześć! Zależy od szpitala!!! ja potrzebowałam tylko pieluch jednorazowych dla Małego i szlafroka i majtek jednorazowych dla mnie. No i oczywiście ciuszki na powrót do domku - ale te przywiózł tatus w dniu wypisu ze szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
psotna Re: Wyprawka do szpitala 26.05.04, 21:22 Dzięki za wszystkie rady. Idę dopakować trochę ubranek bo z Waszych rad wynika, ze wzięłam ich za mało. Pozdrawiam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś