2-aleksandra1981
11.06.12, 08:36
Witam. Mam kłopoty z jelitami i nie tylko. wyglądam jak w 6 m-cu, a jestem w 15 tygodniu.nic nie pomaga, mam mięśnie całkowicie rozluxnione, choć duphastonu nie biorę już chyba z 3 tydzień i biorę Eutyrox na tarczycę, to mam szczerze dość. Mam takie rozluźnienie, że jak kicham to sikam ,jak smarcze to sikam. a jak już sikam ( normalnie ) to leci jak woda z kranu, a nie jak pod normalnym ciśnieniem. wiem,że popuszczanie jest w normie, ale ja mam do przesady. Nawet jak w toalecie robię inną sprawę ( a też co kilka dni) to siedze i siedze i ( sorki ) makaron wychodzi. Niezaleznie co jem, czy wypiję mięte, czy kminek czy coś innego, czy jogurt. jest to samo. Tylko ma wydechu i wciągniętym brzuchu jestem płaska. Istotne jest iż zdażało mi się wcześniej przed okresem wyglądać jak balon, ale we wcześniejszych ciążach ( mam 2 dzieci ) nie miałam takich zawirowań. Czy warto zbadać np progesteron ? lub inne hormony ? czy w czasie ciąży jest to bez sensu,może już się ustabilizowały ? co m-c chodzę tylko badać tsh, ostatnio miałam 1,41 spadło z 4. Bardzo proszę o poradę.