12.06.12, 17:30
Podczas USG lekarz zauważył u mnie krwiak wielkości 30x9mm między pęcherzykiem a ujściem wewnętrznym. Lekarz powiedział, że umiejscowienie krwiaka nie jest bardzo złe, więc nie zagraża bezpośrednio ciąży, nie zalecił leżenia, a jedynie w miarę oszczędny tryb życia. Na wakacje jednak zabronił jechać. Na USG po raz pierwszy zobaczyłam serce zarodka, wcześniej było podejrzenie pustego pęcherzyka, a więc radość prztłumiła obawy i jakoś nie myślałam o krwiaku. Niepokoją mnie niestety dość uporczywe bóle brzucha i zastanawiam się teraz czy to może być spowodowane krwiakiem. W poprzedniej ciąży równiez pobolewał mnie brzuch ale chyba inaczej. No- spa teraz nie bardzo pomaga. U lekarza byłam kilka dni temu, teraz jest na urlopie więc nie mogę się konsultować. Jakie macie doświadczenia z krwiakiem, może jednak powinnam leżeć?
Obserwuj wątek
    • izu222 Re: Krwiak 12.06.12, 17:45
      Ja mam niestety niepomyślne, ale wiem, że u wielu dziewczyn podobne historie kończą się powodzeniem. Zajrzuj sobie na forum trudna ciąża - tam powinno być sporo informacji na ten temat.
    • pa-trynka Re: Krwiak 12.06.12, 19:51
      ja mam pozytywne doświadczenie - podczas ostatniej ciązy mialam mega krwiaka: lekarz nawet nie mogl okreslic jego rozmiaru bo w zasadzie otaczal caly pecherz plodowy. musialam dlugo lezec...i lezalam - wstawalam tylko do toalety. jesli mozesz lezec to lez, to nie zaszkodzi, a jesli mocno sie niepokoisz bolem to zawsze mozesz pojechac na izbe przyjec do szpitala i powiedziec ze bol sie nasilil, a masz juz krwiaka, powinni sprawdzic na usg co sie dzieje.
      • uffa1 Re: Krwiak 12.06.12, 20:25
        Ja też miałam krwiaka (plamiłam) i wszytsko skończyło sie dobrze. Po 2 tygodniach po krwiaku nie było już śladu. Nie miałam nakazu leżenia (tylko wmiare możliwości oszczędny tryb życia) lekarz twierdził, że leżenie plackiem nic nie zmieni. Funkcjonowałam w domu normalnie (ale na mniejszych obrotach smile). Teraz mam 7 miesięcznego synka.
    • ula2689 Re: Krwiak 12.06.12, 20:26
      Ja miałam zalecone leżeć,no spa forte 3x1, luteina 3x1
    • eleninka Re: Krwiak 12.06.12, 21:20
      Ja leżałam przez tydzień od wykrycia krwiaka (był podobnej wielkości) i wchłonął się całkowicie smile
      Polecam zatem leżenie wink
      • wiki11110 Re: Krwiak 12.06.12, 21:31
        U koleżanki w 22tc krwiak pękł (lekarz wcześniej go 'nie zauważył'. Miała przez ponad tydzień nakaz leżenia żeby rana sie zagoiła, i zagoiła sie. Ciaże donosiła, ma zdrową 2 letnia córę, aczkolwiek potem oszczędzała sie tzn. nie dźwigała nie forsowała przy porządkach itp.
        Z kolei szwagierka w 9 tc. (tuz po wizycie u lekarza) zaczeła plamic. Nastepnego dnia poszła do innego lekaża, okazało sie, ze ma krwiak. Kazał sie nie forsować, nie współżyc, brać luteine i nospe. Po dwóch tyg. nie było po nim sladu. Dziecko ma 8 mcywink
    • matyldamoja Re: Krwiak 13.06.12, 09:51
      w poprzedniej ciąży miałam krwiaka- w 12 tyg, dostałam mega krwotoku - lało się jak z wiadra, nie wiedziałam co się dzieje i dopiero wtedy wykryto krwiaka - wcześniej nikt go nie widział uncertain leżałam 2 tyg- dostałam jakiś zastrzyk i duphaston . po dwóch tygodniach oszczędzałam się po prostu a krwiak/ rana się zagoiła, dziś biega obok mnie cudowny dwulatek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka