Dodaj do ulubionych

2 pęcherzyki, brak zarodka...

02.07.12, 19:02
Dziewczyny jest mi bardzo smutno... byłam dzisiaj na usg, są nadal widoczne 2 pęcherzyki ale bez zarodków, boję się że nic z tego nie będzie. Ostatnią @ miałam 18 maja, wypada więc wg OM już 7 tydz. (5 tydz. od zapłodnienia). Miałyście podobny problem ??? Jest jeszcze szansa ? Na kolejne usg idę za tydzień.
Obserwuj wątek
    • suuperbaba Re: 2 pęcherzyki, brak zarodka... 02.07.12, 19:06
      Wg mnie jest jeszcze jakas szansa...martwilabym sie dopiero za tydzien! Czasem przesuwa sie czas plodny i do zaplodnienia moglo dojsc ciut pozniej. Mi po 5tyg nawet pecherzyk byl slabo widoczny, a w 6 tyg dopiero...ale nie pamietam jak bylo z zarodkiemuncertain
    • mgd3 Re: 2 pęcherzyki, brak zarodka... 02.07.12, 19:44
      Miałam tak za każdym razem. Dopiero w 8 tygodniu wg. OM widać było zarodek.
      O ile przy pierwszej ciąży w sumie mnie to nie zaskoczyło, bo cykle mam mega nieregularne - to tym razem byłam całkowicie pewna, że dni płodne obserwowałam starannie (zresztą usg genetyczne w 13 tygodniu potwierdziło, że wiek płodu jest dokładnie taki jak się spodziewałam) - a i tak w 7 tygodniu widać było pusty pęcherzyk.
      Aczkolwiek rozumiem Twoje obawy - raz mi się pęcherzyk nie rozwinął. Ale wtedy też mój ginekolog do 9 tygodnia twierdził, że "może jeszcze coś z tego będzie" skoro mam nieregularne cykle.
    • ewka86pl Re: 2 pęcherzyki, brak zarodka... 02.07.12, 22:48
      może miałaś późniejszą owulację i zarodki dopiero się pokażą Wiem że to trudne i wręcz niemożliwe ale niestresuj się żeby niezaszkodzić maleństwom,odpoczywaj i czekaj na wizytę Życzę ci z całego serca żeby było w porządku
    • melancho_lia Re: 2 pęcherzyki, brak zarodka... 03.07.12, 07:48
      A jesteś pewna że do zapłodnienia doszło 5 tyg. temu? Może owulacja się przesunęła i ciąża jest młodsza?
      • kotkowa Re: 2 pęcherzyki, brak zarodka... 03.07.12, 09:48
        Ja też tak miałam, jeszcze w 7 tc na IP lekarz nie widział zarodka, źle wróżył tej ciąży, kazał nawet luteinę odstawić. Jednak mój gin, który był na urlopie kazał przez tel. nadal brać luteinę i badać beta HCG. Przyrastała prawidłowo i wartości były wysokie, także nadzieja była. I na przełomie 8/9 tc zobaczyłam na USG całkiem sporego dzieciaczka, 17 mm, serce biło prawidłowo. I wcale ciąża nie była młodsza, wręcz starsza 5 dni wg USG, niż wskazywała data z OM. Tak więc polecam zbadanie bety, lekarz w sumie powinien to zalecić. A jeśli masz cierpliwość, to spokojnie czekaj, jest wiele przypadków, że nie widać w tych wczesnych tygodniach.
        • czarnytusia281 Re: 2 pęcherzyki, brak zarodka... 03.07.12, 10:34
          Dziękuje dziewczyny za słowa otuchy. Ostatni cykl był wogóle jakiś inny. Jak już wcześnie pisałam całkowicie zrezygnowałam z ciązy, po 3 latach starań pogodziłam sie z faktem o jej braku. Pierwszy raz nie pamiętam dokładnie w jakim dniu cyklu współżyłam z mężem, nie czułam też oznak owulacji, gdzie zawsze książkowo wiedziałam kiedy ona następuję (bóle podbrzusza. Pocieszam się że owulacja może była później, dziwi mnie tylko wysoka beta, w 32 dniu cyklu wynosiła już ponad 3000. Wiecie co zbieram się i jadę na betę, może coś to wyjaśni. Pa
          • pikka6 Re: 2 pęcherzyki, brak zarodka... 03.07.12, 10:57
            w 6 tc były tylko pęcherzyki. Na powtórnym usg byłam dopiero w 8 tc i wtedy już były 2 zarodki z serduszkami smile a beta wysoka bo bliźniacza więc głowa do góry! tydzień to niewielka różnica jeżeli nie wiesz kiedy była owu wink 3 mam kciuki, mam dobre przeczuciawink
            • czarnytusia281 Re: 2 pęcherzyki, brak zarodka... 11.07.12, 12:33

Dziewczyny właśnie wróciłam od lekarza iśpieszę się by się z wami podzieli dobrymi wiadomościami. Jeden pęcheray nadal jest pusty ale w drugim jest zarodek z bijącym serduszkiem o wielkości 1,66 cm. Nawet nie wiecie jak się cieszę, przygotowywałam się już na najgorsze... Nie pojmuję tylko tego dlaczego tydzień temu był pusty pęchęrzyk a teraz dzidziuś ma już 1,66 cm.
    • czarnytusia281 Re: 2 pęcherzyki, brak zarodka... 11.07.12, 12:31
      Dziewczyny właśnie wróciłam od lekarza iśpieszę się by się z wami podzieli dobrymi wiadomościami. Jeden pęcheray nadal jest pusty ale w drugim jest zarodek z bijącym serduszkiem o wielkości 1,66 cm. Nawet nie wiecie jak się cieszę, przygotowywałam się już na najgorsze... Nie pojmuję tylko tego dlaczego tydzień temu był pusty pęchęrzyk a teraz dzidziuś ma już 1,66 cm.
      • magdalenna1986 Re: 2 pęcherzyki, brak zarodka... 11.07.12, 13:53
        Gratuluję!!! smile Odpoczywaj, staraj się nie stresować i ciesz się!!! smile))
      • aaaniula Re: 2 pęcherzyki, brak zarodka... 11.07.12, 14:17
        smile
    • matyldamoja Re: 2 pęcherzyki, brak zarodka... 11.07.12, 13:14
      Gratuluję baaardzo i cieszę się , to na kiedy ci termin ustalili, początek lutego?
      • mola_84 Re: 2 pęcherzyki, brak zarodka... 11.07.12, 15:11
        Ja nie gratuluje, ale trzymam kciuki za to zebys donosila zdrowego maluszka. Pogratuluje ci jak bedziesz miala malenstwo w ramionach smile ale swoja droga, dbaj teraz o siebie i dziecko.
      • czarnytusia281 Re: 2 pęcherzyki, brak zarodka... 12.07.12, 19:41
        Wg usg to mój 8 tydz. Poród jest przewidziany na 20 lutego. Dziekuję wam wszystkie kochane dziewczyny za słowa otuchy. Życzę wam wszystkim samych dobrych wiadomości o naszych maluszkach. Pozdrawiam
    • ewka86pl Re: 2 pęcherzyki, brak zarodka... 11.07.12, 18:29
      jeju jak się cieszę big_grin to zyczę Wam żebyś już do końca ciąży słyszała same dobre wiadomości i gratuluję serdecznie hura! smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka