Dodaj do ulubionych

Wpadka pieluszek bambusowych

03.09.12, 20:32
Kupiłam kilka rodzajów wkładów do otulaczy. Następnie wszystkie wyprałam i cóż się okazało - że bambusowe schną i schną i... schną. Jako pieluchy zostały przeze mnie zdyskwalifikowane, niepraktyczne. A może każde następne pranie nadaje im inne właściwości (bo czytałam, że robią się bardziej chłonne itp) więc może i w kwestii suszenia coś się zmieni?
Obserwuj wątek
    • niuniusia210284 Re: Wpadka pieluszek bambusowych 03.09.12, 20:45
      Niestety ponoć schną długo i to się nie zmienia.
      • pstrabiedronka Re: Wpadka pieluszek bambusowych 03.09.12, 21:28
        robia się bardziej miękkie ale schną długo.

natomiast zaleta niewątpliwą jest ich chłonność przy jednocześnie niewielkich rozmiarach.
    • kazikss Re: Wpadka pieluszek bambusowych 04.09.12, 13:38
      Bambus schnie długo, ale jest bardzo chłonny i do tego antybakteryjny (jest chyba najlepszym możliwym wkładem jeśli twoje dziecko ma zapalenie skóry/podrażenienie). Jeśli chcesz mieć dobrze chłonny wkład który szybko schnie to najlepsza jest mikrofibra.
      Niełe porównanie materiałów znajdziesz tutaj: ekopieluchujemy.pl/pieluchopedia.php?page=materialy.html
      • kazikss Re: Wpadka pieluszek bambusowych 05.09.12, 12:27
        coś tu nie działa z tymi linkami
        www.ekopieluchujemy.pl/pieluchopedia.php?page=materialy.html
    • iwa01 Re: Wpadka pieluszek bambusowych 04.09.12, 19:13
      bambus dużo chlonie więc i schnie dlugo
      możesz się pocieszyć, że jak rozpocznie sie sezon grzewczy, to rzucisz wyprane wkłady na kaloryfery i szybciej wyschną
      • romashka Re: Wpadka pieluszek bambusowych 11.09.12, 22:45
        Owszem, bambus schnie długo, ale nie przesadzajmy - jeśli pranie wywieszam wieczorem, to na bank do rana wyschnie. Sprawdź, czy w Twojej pralce możesz regulować ilość obrotów przy wirowaniu, może warto spróbować odwirować dwuktotnie?
        Pamiętam, że kiedyś nie wyschły mi wkłady bambusowe przez noc u dziadków, a u nich była staaaaara pralka i b. niskie obroty wirowania (500).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka