zojka 06.07.04, 15:24 Okropna! Chrypię, a gardło paliżywym ogniem. CO mogę stosować poza wodą z cytryną i miodem? Co na ulżenie bólowi?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatagl Re: Infekcja gardła 06.07.04, 15:53 idz do apteki i kup coś zaznaczajac że jesteś w ciaży Odpowiedz Link Zgłoś
dosiadpl Re: Infekcja gardła 06.07.04, 15:56 mi lekarz pozwolil brac septolete. Bralam jednak Strepsils dollointensive bo dla mnei jest najskuteczniejszy, choc tego w ciazy sie nie powinno brac... Plucz sobie gardlo ciepla woda z sola /4 lyzki an kubek/ to tez pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
lakasia75 Re: Infekcja gardła 06.07.04, 16:24 woda z sola do plukania, okropne ale pomaga pozdrawiMY kasia i maluszek jeszcze bardzo maly Odpowiedz Link Zgłoś
monia1000 Re: Infekcja gardła 06.07.04, 17:26 A może przejdź się do lekarza i poproś, żeby Ci przepisał Bioparox - jest to lek w spray'u, bezpieczny, bo się nie wchłania a pomaga expresowo. Ja miałam ostre zapalenie gardła i Bioparox wyleczył je w 4 dni. Jest on całkowicie bezpieczny w ciąży. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
agnesm1 Re: Infekcja gardła 06.07.04, 18:44 Bioparox to mimo wszystko antybiotyk i lepiej jesli mozna uniknac jego brania... Kilka razy miala problem z gardlem i katarem, mnie osobiscie pomogly: - inhalacje zarowno na katar jak i na gardlo - na gardlo kupilam tabletki ktore w aptece zapewniono mnie ze nie maja efektow ubocznych - nazwy niestety nie pamietam, ale nie ma ich wiele do wyboru - gdyby pojawil sie karat to sol fizjologiczna pomaga... - mozna tez plukac gardlo szalwia - na mnie woda z sola dziala wymiotnie niestety... Pozdrawiam Agnesm i male serduszko w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
fiordilligi Re: Infekcja gardła 06.07.04, 19:26 ja wyleczyłam gardło przepłukując je wodą przegotowaną z dodatkiem kilku kropel Citroseptu ( albo czeskich Citrokapek) Super dziła i w ciąży nie szkodzi! Odpowiedz Link Zgłoś