Dodaj do ulubionych

Czop sluzowy

01.12.12, 09:30
Dziewczyny mam pytanie odnosniie czopu sluzowego,bo wlasnie jakas godz temu mi wypadl (tak mysle ze to to, galaretowate zabarwione krwia). Jestem w 38 t 2d ciazy, pobolewa mnie podbrzusze jak bym miala okres dostac. Niby wiem ze tak moze byc,ze to nie oznacza rychlego porodu,ktg mam w czwartek,jestem nosicielka paciorkowca termin mam na 13,czy jechac do szpitala niech sprawdza czy wszystko ok,czy nie panikowac i czekac...hmm ruchy czuje normalnie. Mialyscie podobnie?
Obserwuj wątek
    • www9911 Re: Czop sluzowy 01.12.12, 10:39
      Spokojnie czekaj - ja się swojego czopa pozbyłam w sobotę dwa tygodnie temu a termin miałam na środę 28.11.2012 i nadal czekam na rozpoczęcie porodu.
      Pozdrawiam.
    • 18lipcowa3 Re: Czop sluzowy 01.12.12, 11:02
      Takie galaretowate zabarwione krwią to właśnie czop i jego odejście zwiastuje właśnie, że poród tuż tuż.
      Mi odszedł równe 2 tyg przed.
      • aska103 Re: Czop sluzowy 01.12.12, 11:12
        pamiętaj tylko nie zwlekaj zbyt długo z udaniem sie do szpitala ze względu na paciorkowca, ważne abys na czas dostała antybiotyk. Jak tylko odejdą ci wody lub skurcze bedą co 5-7 min jedz na IP.
        Ja mam złe doświadczenia z paciorkowcem i uczulam... trzymam kcuki i powodzenia smile
        • kari24 Re: Czop sluzowy 01.12.12, 13:32
          Jeśli czop jest podbarwiony krwią to moim zdaniem poród lada chwila, mi czop wypadł w 34 tc, czysty, nawet nie zaróżowiony...na drugi dzień urodziłam. Powodzenia smile
          • kawusia1002 Re: Czop sluzowy 01.12.12, 14:27
            Dzieki dziewczyny,zostaje mi czekac i obserwowac,moj dr napisal mi ze mam jechac jak skurcze beda co 5 min. W 1 ciazy tez odszedl mi czop w 38 tc tylko wtedy nie wiiedzialam co to i pojechalam do szpitala,wypuscili, a po tyg znowu trafilam bo juz bylo za malo wod plodowych i zostawili do porodu,dlatego tak sie troche stresuje no i to podbrzusze boli i brzuch sie napina. Smieje sie bo mowilam ze jak przyjdzie mroz to ide rodzic,od dzis mroz a tu czop narazie hehe kto wie moze moze sie pomalu zaczyna. Trzymajcie sie cieplo i powodzeniasmile
            • kawusia1002 Re: Czop sluzowy 01.12.12, 17:41
              Napiiszcie mi jeszcze czy ten czop to on sie moze tak saczyc przez jakiis czas? Bo niby rano mi wyszedl,teraz zrobilam sobie drzemke i poczulam jak cos pollecialo, juz nie takie galaretowate ale czerwone,czy to tak moze byc ? Pisze do tych co rodzily jakis czas po tym jak czop wyszedl, czy to wychodzi raz i koniec,chyba zaczynam schizowacuncertain
              • marweg25 Re: Czop sluzowy 01.12.12, 18:12
                Krwawienie często towarzyszy rozwieraniu się szyjki. Może poród się po prostu zaczyna. Sprawdź jak często napina Ci się brzuch i czy to uczucie nie narasta z godz na godz.
                • oregano29 Re: Czop sluzowy 01.12.12, 20:08
                  U mnie czop odszedł tydzień przed porodem. Urodziłam w niedzielę, a taki sluz podbarwiany krwią pojawił się rano w sobote, miałam też słabe skurcze, ale takie jak na okres. Po pólnocy byly na tyle mocne i regularne, ze pojechałam z mężem na IP, ale okazało się, że mam tylko 1 cm, więc wrociłam do domu. Nad ranem poleciało trochę wód, więc wróciłam do szpitala i juz mnie zostawili. Z uwagi, że nie podobały im się wyniki na GBS dostałam na starcie antybiotyk i pozniej 1 czy 2 dawki. Wyglada na to, że szyjka zaczęła się rozwierać smile życzę pięknego porodu i nie martw się, na pewno zdążysz do szpitala w odpowiednim czasie. Powodzenia!
    • mart.a.29 Re: Czop sluzowy 01.12.12, 21:26
      U mnie czop pierwszy raz pokazał się w niedzielę i tak do czwartku codziennie wychodził sobie po trochu a w piątek rano jechałam do szpitala i po południu miałam już swojego maluszka.Żadnych bóli przy tym nie miałam tylko takie częste napinanie się brzucha a dzień przed porodem to napinanie było co 30-20 i 10 minut.
      • guderianka Re: Czop sluzowy 02.12.12, 10:05
        w trzech ciążach odszedł w czasie porodu (w dwóch w czasie I fazy, w jednej ciązy poprzedził II fazę porodu)
    • kawusia1002 Re: Czop sluzowy 03.12.12, 08:42
      Hej. Mi czop wyszedl w sobote rano a urodzilam wczoraj 16.10, termin mialam na 13 grudnia. Takze powodzenia rodzacymsmile
      • vimi77 Re: Czop sluzowy 03.12.12, 08:55
        Gratulacje!!!
      • aska103 Re: Czop sluzowy 03.12.12, 10:11
        kawusia1002 napisała:

> Hej. Mi czop wyszedl w sobote rano a urodzilam wczoraj 16.10, termin mialam na
        > 13 grudnia. Takze powodzenia rodzacymsmile

GRATKIsmile
      • 18lipcowa3 Re: Czop sluzowy 03.12.12, 10:17
        kawusia1002 napisała:

> Hej. Mi czop wyszedl w sobote rano a urodzilam wczoraj 16.10, termin mialam na
        > 13 grudnia.

wow poszalałas
      • truskawka-00 Re: Czop sluzowy 03.12.12, 13:05
        GRATULACJE!!
      • oregano29 Re: Czop sluzowy 03.12.12, 20:19
        Wspaniała wiadomosc! Gratuluję serdecznie smile niech Maleństwo dobrze się chowa i będzie pociechą dla całej Rodziny smile
        • 3-mamuska Re: Czop sluzowy 03.12.12, 20:43
          Mi czop wypadł około 19 a urodziłam o 2.20.
          • kawusia1002 Re: Czop sluzowy 04.12.12, 09:59
            Dzieki dziewczynysmile pozdrawiam i zycze powodzenia....
    • 18lipcowa3 no i pieknie , mi też właśnie odchodzi 04.12.12, 12:12
      o matko jedyna!
      • aska103 Re: no i pieknie , mi też właśnie odchodzi 04.12.12, 12:17
        Trzymamy kciukismile
        daj znać jak sie sytuacja rozwijasmile
      • magdalenna1986 Re: no i pieknie , mi też właśnie odchodzi 04.12.12, 13:21
        A u mnie nic się nie dzieje, jedyne co to brzuch mi opadł i wreszcie mogę oddychać.
        Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze smile
      • ceres9 Re: no i pieknie , mi też właśnie odchodzi 04.12.12, 18:30
        ;D
      • stuletnia_stokrotka Re: no i pieknie , mi też właśnie odchodzi 04.12.12, 20:16
        trochę chyba za wcześnie ale może chociaż ze 2 tygodnie jeszcze pochodzisz?
        • 18lipcowa3 Re: no i pieknie , mi też właśnie odchodzi 04.12.12, 20:34
          stuletnia_stokrotka napisała:

> trochę chyba za wcześnie ale może chociaż ze 2 tygodnie jeszcze pochodzisz?

37 tc
          w pierwszej też mi tak odszedł i urodziłam po 2 tygodniach
          wiec może tak byc
          • stuletnia_stokrotka Re: no i pieknie , mi też właśnie odchodzi 04.12.12, 21:11
            no to trzymam kciuki,żebyś pociągnęła jeszcze trochę smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka