Dodaj do ulubionych

bóle co radzicie

17.12.12, 14:25
Matyldo co za noc! Wczoraj wieczorem mnie wzięło i trwało całą noc, w sumie nieregularnie tak co pół godziny do godziny, łapały mnie bóle, takie krzyżowe,jak by nerka z lewej strony ale momentami i podbrzusze, na chwile pomógł ciepły prysznic...Poza tym żadnych innych obajwów porodu (często chodziłam tylko siku)Przeszło koło 9 rano i teraz jest zupełnie ok.Wiem, że takie bóle mogą zwiastować poród przedwczesny albo to poprostu silne przepowiadające. Dodam że to 35tc,Moje pytanie to co uważacie: czy skoro mi przeszło i ruchy małego czułam całą noc i wciąż czuję to powinnam zostać w domu i dalej odpoczywać czy mimo wszystko jechac na IP? Troche mnie zaniepokoiło że trwało to tak długo, przepowiadające chyba nie ciagna się 12 h
ale z drugiej strony jak teraz nie mam zadnych skurczów i nic innego to z czym mam na IP jechać? poradzcie...sad
Obserwuj wątek
    • marikooo Re: bóle co radzicie 17.12.12, 14:50
      Jeśli bóle wrócą, to może warto pojechać na KTG na izbę? Ale dopóki się dobrze czujesz, to chyba lepiej zostać w łóżku niż jeździć.
    • 18lipcowa3 Re: bóle co radzicie 17.12.12, 15:00
      na ktg jedz
    • natikow Re: bóle co radzicie 17.12.12, 18:08
      Ja z takimi bólami wylądowałam na tydzień w szpitalu. Właśnie w 35 tc.
      Dostawałam kroplówki z magnezem i ze względu na 2 poprzednie ciąże rozwiązane w 37 tc, dostałam też sterydy na rozwój płuc najmłodszej, na wszelki wypadek, gdyby jednak zechciała się też pospieszyć.

Szpital mnie wyciszył i uspokoił - badania wyszły ok, KTG nie wykazywało skurczy "groźnych", ruchy dziecka były ok. Dodatkowo porobili mi badania dotyczące przepływów, zwykłe USG, krew, mocz - na bieżąco wiem, że jest ok póki co.
      Ale nie żałuję, że pojechałam do szpitala - wprawdzie najpierw podjechałam do swojego ginekologa i to on mnie skierował na oddział smile
      ----------------------------
    • madzia19701 Re: bóle co radzicie 17.12.12, 19:27
      aska103 napisał(a):

> Matyldo co za noc! Wczoraj wieczorem mnie wzięło i trwało całą noc, w sumie ni
      > eregularnie tak co pół godziny do godziny, łapały mnie bóle, takie krzyżowe,jak
      > by nerka z lewej strony ale momentami i podbrzusze, na chwile pomógł ciepły pr
      > ysznic...Poza tym żadnych innych obajwów porodu (często chodziłam tylko siku)Pr
      > zeszło koło 9 rano i teraz jest zupełnie ok.Wiem, że takie bóle mogą zwiastować
      > poród przedwczesny albo to poprostu silne przepowiadające. Dodam że to 35tc,Mo
      > je pytanie to co uważacie: czy skoro mi przeszło i ruchy małego czułam całą noc
      > i wciąż czuję to powinnam zostać w domu i dalej odpoczywać czy mimo wszystko j
      > echac na IP? Troche mnie zaniepokoiło że trwało to tak długo, przepowiadające c
      > hyba nie ciagna się 12 h
      > ale z drugiej strony jak teraz nie mam zadnych skurczów i nic innego to z czym
      > mam na IP jechać? poradzcie...sad

Lepiej jechać i nawet dla spokoju sprawdzić czy wszystko jest oksmile
    • sharzan-ka Re: bóle co radzicie 17.12.12, 22:18
      Ehhh... Jak się tym denerwujesz to jedź do szpitala i sprawdź...
      Uzależniasz życie swojego dziecka od obcych osób z forum?? To jeszcze psychiatrę zahacz po drodze...
      • skierka27 Re: bóle co radzicie 18.12.12, 00:40
        Hmm...ja mam takie bóle od 23tc i póki co jeszcze się kulam, a to już 36tc, także nie zawsze takie bóle, to zwiastun porodu. Dodam, że sprawdzałam to dwa razy w szpitalu i jedyne, czego się doszukali, to patologiczne rozejście spojenia. To mi nie ułatwia ciąży, ale wiem dzięki temu, że to jeszcze nie poród.
      • aska103 Re: bóle co radzicie 18.12.12, 09:42
        kurcze następna!To co Ty tu wogóle robisz?????????Po co jest forum????o co w takim razie można pytać??? o czym rozmawiać???? podaj przykłady... bo według Ciebie o niczym!!!! wszystko powinno sie konsultowac z lekarzem czy jak???? nie kumam twojej idei logowania sie w takich miejscach jesli masz takie podejście.
        Oczywiście że ostatecznie zrobie to co uważam za słuszne ale pogadanki z dziewczynami które mają podobne doświadczenia i mają cheć wyrażenia swojego zdania może okazać się pomocna...
        • aska103 Re: bóle co radzicie 18.12.12, 09:44
          aska103 napisał(a):

> kurcze następna!To co Ty tu wogóle robisz?????????Po co jest forum????o co w ta
          > kim razie można pytać??? o czym rozmawiać???? podaj przykłady... bo według Cieb
          > ie o niczym!!!! wszystko powinno sie konsultowac z lekarzem czy jak???? nie kum
          > am twojej idei logowania sie w takich miejscach jesli masz takie podejście.
          > Oczywiście że ostatecznie zrobie to co uważam za słuszne ale pogadanki z dziewc
          > zynami które mają podobne doświadczenia i mają cheć wyrażenia swojego zdania mo
          > że okazać się pomocna...

powyższe oczywiscie do scharzan-ka... i nie podnoś mi więcej ciśnienia bo przez Ciebie szybciej urodzę...
          • aska103 Re: bóle co radzicie 18.12.12, 09:48
            Skontultowałam się z moja położnasmile powiedziała że skoro już od dłuższego czasu 8 h nic mi nie jest to na IP i tak odeślą mnie do domu, powiedziała, że skoro bóle ustały to były to z pewnością przepowiadajace, porodowe raczej nie ustają...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka