Dodaj do ulubionych

wysokie OB w 21 tygodniu ciąży

18.02.13, 21:40
Witam, byłam dzisiaj na badaniach i w sumie wszystko ok oprócz OB 52... wiem że w ciąży OB może byc podwyższone .... ale żeby aż tak? Czuje się dobrze, nie odczuwam bólu pęcherza ani niczego innego... więc nie wiem co o tym myśleć.
Obserwuj wątek
    • skrytapiromanka Re: wysokie OB w 21 tygodniu ciąży 18.02.13, 21:50
      no w sumie spore... może masz zęba zepsutego? infekcję intymną? coś się w zatokach lęgnie?
      a do lekarza kiedy idzie?
      • shirocco Re: wysokie OB w 21 tygodniu ciąży 18.02.13, 21:52
        Zęby mam zdrowe dziąsła tylko wrażliwe czasem troszke krwawią przy myciu, infekcja raczej nie ponieważ nic nie czuje i ogólnie nawet gorączki nie ma ani stanu podgorączkowego do lekarza idę w przyszłym tygodniu...
        • ya-to Re: wysokie OB w 21 tygodniu ciąży 18.02.13, 22:27
          może świadczyć o anemii... zasadniczo nie wykonuje się OB w ciąży, bo wyniki mogą być zafałszowane - zrób morfologię.
        • bulikinia Re: wysokie OB w 21 tygodniu ciąży 19.02.13, 16:01
          Przecież nie robi się OB w ciążysmile
          • malgosiek2 bulikinia, prosze o zmniejszenie sygnaturki 19.02.13, 16:35
            do 4 wersów.
            Czyli zmniejszyć obydwa suwaczki i ustawić je obok siebie lub też pozostawić tylko jedne suwaczek.
            forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2451881.html
          • shirocco :) 19.02.13, 17:02
            Wiem wiem, że się nie robi OB w ciąży ale jak już robiłam badania to sobie kilka innych dobrałam... smile też uważam że to chyba za sprawą spadku poziomu krwinek czerwonych itd. Mam je niższe niż zwykle i w pierwszej kolejności pomyślałam o anemii smile bo leukocyty też mam w miarę nisko. No nic więcej soczków z buraczków i pomidorów chyba będe pić i zobaczymy jeszcze jakieś witaminki kupię smile a do lekarza za parę dni wiec popatrzy sobie na wyniki sam
    • malgosiek2 Re: wysokie OB w 21 tygodniu ciąży 19.02.13, 16:50
      Dla porównania zrób CRP to też czynnik wskazujący na stan zap. organizmu.
      • shirocco Re: wysokie OB w 21 tygodniu ciąży 19.02.13, 17:04
        właśnie mam zamiar zrobić CRP ale to za parę dni jutro mój lekarz znalazł czas to się wybiorę smile
        • marieminnrest Re: wysokie OB w 21 tygodniu ciąży 21.02.13, 08:35
          OB się nie robi w ogóle w ciąży, bo wyniki praktycznie zawsze są wyższe od podanych norm. Poczytaj sobie w internecie, spokojnie może dochodzić do 50, 60 albo i nawet wyżejsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka