Dodaj do ulubionych

bezsennosc

05.05.13, 05:56
Rany, to kolejna noc kiedy nie moge spac, codziennie 4 rano budze sie, a godzina 5 juz na nogach, czy tak będzie juz do porodu?
Jakie macie doswiadczenia?
Obserwuj wątek
    • lunia_fox Re: bezsennosc 05.05.13, 09:54
      33 tc i śpię jak zabita -oczywiście między trzema wstawaniami na sikanie w nocy.
      Czasami dziecko w brzuchu około 5 nad ranem się budzi, wtedy zmieniam pozycję czy pogłąszczę chwilę brzuch i śpimy dalej smile dziś spałam do 9:30. Ale niedługo się skończy...
    • taliona123 Re: bezsennosc 05.05.13, 19:45
      Jestem w 28 tc, często budzę się w nocy o pierwszej czy drugiej i nie śpię np. do piątej czy szóstej, a jak już usnę to córeczka mnie o siódmej budzi. Także zamiast korzystać i wysypiać się, to nie śpię po nocach wink
    • kwiatekwdoniczce Re: bezsennosc 05.05.13, 21:03
      W pierwszej ciąży od czwartego miesiąca do porodu cierpiałam na bezsenność. Koszmar, a jak mnie wkurzało, gdy ludzie radzili mi bym się teraz wyspała, bo jak już urodzę... Co prawda zdarzało się, że przez 3 noce spałam normalnie, a przez następne 3 już nie, ale nie było reguły i właściwie nigdy nie wiedziałam, czego się mogę spodziewać i czy dzisiaj się wyśpię czy nie.
    • magdalenna1986 Re: bezsennosc 05.05.13, 22:40
      Dokładnie tak samo. Nocami wręcz marzyłam, żeby wreszcie urodzić to przynajmniej będę miała jakieś zajęcie w nocy (niemowlę) a nie przewracanie się z boku na bok. Trwało to z 10 tygodni. Koszmar. Po porodzie było odwrotnie smile - mogłam spać w każdej pozycji ale dziecko nie dawało - nie rozróżniała dnia i nocy i pojawiły się kolki. Dopiero jak Mała miała 1,5 miesiąca wszystko się unormowało i do tej pory (Hanna ma prwie 5 miesięcy) sypiam od 23 do 7-8 bez przerw.
    • bahati0 Re: bezsennosc 06.05.13, 11:59
      Nie napisałaś w którym jesteś tc.... Ja miałam taki okres w I trymestrze, ale to chyba było z nerwów. Teraz śpię normalnie, zasypiam szybko (jak przed ciążą) budzę się i wstaję o tej samej porze, aktualnie w nocy na siusiu wink wstaję raz.
      • magda399 Re: bezsennosc 06.05.13, 17:25
        Też miałam podobnie na początku, potem już spałam normalnie. Pod koniec ciąży bardzo mi brzuch przeszkadzał ale jak się dobrze podparłam poduszkami było ok smile
    • ankamodr Re: bezsennosc 07.05.13, 17:55
      Ja jestem w 27 tc i czasem mogę spać np.; przez 2-3 noce normalnie a czasem budzę się o 3 nad ranem i nie śpię do 6smile)) i tak bardzo często. Od samego początku ciąży tak miałamsmile Już się przyzwyczaiłamsmile
      • magda399 Re: bezsennosc 17.05.13, 16:50
        Może tak musi być, hormony szaleją i już, dobrze że Ci to nie przeszkadza smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka