Dodaj do ulubionych

Wózek Roan Marita

28.07.04, 10:25
Witam! Ja znów o wózku...
Czy któraś z mam prowadzi wózeczek Roan - typ Marita?
Oglądałam... duża gondola (rodze jesienią), możliwa spacerówka cena ok. 1200
duzy wybór kolorów... ale to tylko wygląd...
Bardzo prosze o opinie
Joahna
Obserwuj wątek
    • kattika Re: Wózek Roan Marita 28.07.04, 18:00
      Czesc! Ja zdecydowałam się na Roan Cortina (czy Kortina), też ma sporą gondolę,
      pompowane koła, chociaż przyznam, że wózki Marita podobały mi się bardziej, ale
      Cortina są tańsze ok.740zł. A tak apropos, nie wiem skąd jesteś ale w sklepie,
      w którym ja kupuję(Sosnowiec)Roan Martina jest po 990zł.
      POZDRAWIAM Kasia i Szymonek (38tc)
      • aniade Re: Wózek Roan Marita 13.08.04, 09:46
        A który to sklep w Sosnowcu ? Czy Kortina też tam jest ? Czym różni się Marita
        od Kortiny? Pytam, bo będę kupować któryś z tych wózeczków dla koleżanki
        mieszkającej zagranicą ( moja Miśka już najchętniej biega na własnych
        nóżkach smile) a znam je tylko ze stron internetowych.
        Z góry dziękuję Ci za info i pozdrawiam!

Ania - mama 26 mies. Dominiki
    • dorotakatarzyna Re: Wózek Roan Marita 28.07.04, 23:52
      Może chcesz mój? smile Za jakieś 200 złotych smile
      A tak powaznie. Wózek jest super, bardzo wygodny dla dziecka, bardzo wygodny do
      prowadzenia - taki mercedes w swojej klasie smile Wielofunkcyjny - głęboki,
      gondola może służyć jako nosdło i kołyska (!), no i bardzo ładny jako
      spacerówka. Świetnie sie przewozi zakupy. Prawie same zalety. Ale ma też i
      wady - już po paru dniach zaczyna piszczeć, trzeba nasmarować koła i wahacze,
      najlepiej silikonem. Jest ciężki, waży około 17 kg, więc jeśli musisz nosić po
      schodach to nie polecam. No i ja kilka razy złapałam gumę. Ale po prostu
      przesadziłam z obciążeniem - dziecko 10 kg, i za dużo zakupów. Teraz mała ma
      już 16 miesięcy, kupiłam lekką parasolkę, i chcę się jakoś pozbyć Roana. Ale do
      tej pory spisywał się znakomicie.
    • mabasia Re: Wózek Roan Marita 29.07.04, 06:44
      Ja jestem szczęśliwą użytkowniczką Marity od 3 tygodni. Jestem bardzo
      zadowolona, Mały w dużej gondolce ma jak król, myślę,ze pojeździmy nią długo -
      podnoszone plecki. Faktycznie jedyny mankament to to skrzypienie ale smarowanie
      pomaga. Gorąco polecam. Ja kupowałam wózek jeszcze przed zmianą Vat-u i
      kosztował 900 zł
    • szyszunia75 Re: Wózek Roan Marita 29.07.04, 09:24
      Ja mam Roan Cortina i bardzo sobie go chwalę. Mała przez pierwsze 3 miesiące
      spała w gondolce, miała przytulnie i miło. Wózek świetnie się prowadzi. Na
      początku mnie też przeraziło skrzypienie zawieszenia, ale wystarczyło psiknąć
      WD40 i mineło natychmiast. Może nie jest w ksztłcie zbyt nowoczesny (teraz moda
      na takie niskie, "sportowe"), ale za to super praktyczny. Moja córcia rośnie
      jak na drożdżach i ledwo się mieści juz w gondolkę (ma 4 m-ce, jeszze trochę za
      wcześnie na spacerówkę), ale mieści się, natomiast na spacerze widzę same
      gondolki tak maleńkie, wąskie, niestabilne, że u nas by się w ogóle nie
      spisały. Ważne jest też to, że Roan ma mocne burty gondoli i dziecko jak
      zaczyna siadać jest w nim bezpieczne. Dzidzia znajomych mało nie wypadła z
      takiego właśnie "sportowego" modelu i półotwartą gondolą, bo burtki były niskie
      i miękkie i po prostu przez nie przefiknęła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka