Dodaj do ulubionych

leukocyty w moczu

03.10.13, 17:03
Jestem w 25 tc, dzisiaj odebrałam wyniki badania moczu. Okazało się, że są leukocyty 10-20 wpw. Ale nie stwierdzono bakterii, bakterie nieobecne i pH moczu 5,5. O czym może świadczyć taki wynik? Czy to może być powiązane z zakażeniem pochwy? Niestety ostatnio pojawiły się upławy...
Obserwuj wątek
    • babybump Re: leukocyty w moczu 03.10.13, 18:17
      Leukocyty mogą być od śluzu. Podmyj się, włóż tampon i wtedy nasikaj do kubka, tak aby śluz nie wleciał i aby nie dotknąć pochwy.
      • anabar1 Re: leukocyty w moczu 03.10.13, 19:26
        podmyłam się, środkowy strumień moczu, tylko tamponu nie miałam
      • klubgogo Re: leukocyty w moczu 03.10.13, 21:25
        > Podmyj się, włóż tampon i wtedy nasikaj do kubka,

większej bzdury w życiu nie słyszałam big_grin big_grin big_grin
        • babybump Re: leukocyty w moczu 04.10.13, 06:46
          Lekarka mi tak powiedziala. Chodzi o to, aby nic ze sluzu nie dostalo sie do pojemnika. Oczywiscie jesli w domu sikasz, to wystarczy sie podmyc, tampona nie trzeba. My musimy probke oddac w laboratorium wiec po to zaleca sie wlozenie tampona. Teraz rozumiesz?
          • pederastwa Re: leukocyty w moczu 04.10.13, 08:51
            W ciąży śluz pochwowy jest bardzo obfity, więc podczas pobierania próbki moczu może akurat coś wypłynąć i ją zanieczyścić. Rada z tamponem jest bardzo sensowna.
            • anabar1 Re: leukocyty w moczu 04.10.13, 09:09
              dla mnie tez to ma sens
              • kjut Re: leukocyty w moczu 06.10.13, 17:30
                Też mam takie zalecenia od lekarza i miałam okazję się przekonać już, że ma to sens.
        • marcinija [...] 17.10.13, 09:19
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • malgosiek2 marcinija, proszę usunąć komercję z sygnaturki n/t 17.10.13, 09:49

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka