pulpec 09.08.04, 12:26 za kilka dni konczy mi sie listek, a ze jestem juz w 14/15 tc, to tak sie zastanawiam czy dalsze jego branie ma jeszcze jakis sens? Dzidziol i tak juz przeciez uksztaltowany... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmala6 Re: do kiedy Folik? 09.08.04, 12:57 Wiesz co? mam Dzidzie w tym samym "wieku" i tez bylam przekonana ze wystraczy I.trymestr i nawet przez trzy dni nie bralam. Ale moj lekarz powiedzial, zebym brala caly czas...to biore. Zaszkodzic nie zaszkodzi. Podejrzewam ze co lekarz to powie co innego (u mnie np. jeden kazal brac luteine, drugi kazal odstawic), ale ja jeszcze biore. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia75 Re: do kiedy Folik? 09.08.04, 19:30 Ja brałam Folik do 5 m-ca, a ponieważ cały czas także Vitrum Prenatal, gdzie też troche kw. foliowego jest, Folik potem, na wskazanie lekarza, odstawilam. Dzidzia jak malowana Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda1977 Re: do kiedy Folik? 09.08.04, 19:41 Bierz ile wlezie.Ja brałam przez całą ciąże,a nawet teraz miesiąc po porodzie biorę i będę brała póki będę karmiła piersią.To jest inwestycja w przyszłość dziecka!Moja przyjaciółka,która jest lekarzem w Austii kiedy spotkałyśmy się pierwsze o co zapytała to było właśnie czy biorę kwas foliowy.Na moją odpowiedź,że już odstawiłam,bo minął już pierwszy trymestr mojej ciąży.Tak na mnie najechała,że omal mnie nie pobiła. Badania prenatalne mózgu dziecka to wciąż jeszcze nowość,a pozbawiać go kwasu foliowego już po trymestrze to głupota (to jej słowa) Tak więć bierz to napewno nie zaszkodzi.Pozdrawiam Jagoda i 30 dniowy Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
malizna74 Re: do kiedy Folik? 09.08.04, 20:14 Ja brałam właśni gdzieś do 15-16 tyg. Potem lekarz powiedział, żeby zacząć brać jakieś witaminki (których wcześniej nie polecał ze względu na mdłości) i odstawić osobny Folik. Biorę teraz (30tydz) Prenatal (różowy) w którym oczywiście jest kwas foliowy. Odpowiedz Link Zgłoś