Dodaj do ulubionych

do kiedy Folik?

09.08.04, 12:26
za kilka dni konczy mi sie listek, a ze jestem juz w 14/15 tc, to tak sie
zastanawiam czy dalsze jego branie ma jeszcze jakis sens? Dzidziol i tak juz
przeciez uksztaltowany...
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: do kiedy Folik? 09.08.04, 12:57
      Wiesz co? mam Dzidzie w tym samym "wieku" i tez bylam przekonana ze wystraczy
      I.trymestr i nawet przez trzy dni nie bralam. Ale moj lekarz powiedzial, zebym
      brala caly czas...to biore. Zaszkodzic nie zaszkodzi. Podejrzewam ze co lekarz
      to powie co innego (u mnie np. jeden kazal brac luteine, drugi kazal odstawic),
      ale ja jeszcze biore.
      Pozdrawiamsmile
    • szyszunia75 Re: do kiedy Folik? 09.08.04, 19:30
      Ja brałam Folik do 5 m-ca, a ponieważ cały czas także Vitrum Prenatal, gdzie
      też troche kw. foliowego jest, Folik potem, na wskazanie lekarza, odstawilam.
      Dzidzia jak malowana smile
    • jagoda1977 Re: do kiedy Folik? 09.08.04, 19:41
      Bierz ile wlezie.Ja brałam przez całą ciąże,a nawet teraz miesiąc po porodzie
      biorę i będę brała póki będę karmiła piersią.To jest inwestycja w przyszłość
      dziecka!Moja przyjaciółka,która jest lekarzem w Austii kiedy spotkałyśmy się
      pierwsze o co zapytała to było właśnie czy biorę kwas foliowy.Na moją
      odpowiedź,że już odstawiłam,bo minął już pierwszy trymestr mojej ciąży.Tak na
      mnie najechała,że omal mnie nie pobiła. Badania prenatalne mózgu dziecka to
      wciąż jeszcze nowość,a pozbawiać go kwasu foliowego już po trymestrze to głupota
      (to jej słowa)
      Tak więć bierz to napewno nie zaszkodzi.Pozdrawiam
      Jagoda i 30 dniowy Mikołaj
    • malizna74 Re: do kiedy Folik? 09.08.04, 20:14
      Ja brałam właśni gdzieś do 15-16 tyg. Potem lekarz powiedział, żeby zacząć brać
      jakieś witaminki (których wcześniej nie polecał ze względu na mdłości) i
      odstawić osobny Folik. Biorę teraz (30tydz) Prenatal (różowy) w którym
      oczywiście jest kwas foliowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka