mamka22 11.08.04, 10:49 Kobitki, Co mogą oznacząć bóle jajników w drugiej fazie cyklu, czyli po owulacji. A szczególnie boli mnie ten, w którym był pecherzyk. mamka22 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lula11 Re: bóle jajników w II fazie?? 11.08.04, 13:08 Wiesz, ja też mam takie bóle) A co oznaczają nie wiem, ja staram się o dzidziusia i te kłucia i pobolewania mnie cieszą), bo wiem,że była owu a tempka rośnie... Odpowiedz Link Zgłoś
mamka22 Re: bóle jajników w II fazie?? 11.08.04, 14:16 Hej lula, J juz jestem ponad tydzien po owu, a kilka dni przed spodziewaną @. Tempak oczywiście rośnie jak szalona. Myslisz że to może byc objaw ciąży?? daj znać jak sie to u ciebie skończyło. Pzdr, mamka Odpowiedz Link Zgłoś
80misia Re: bóle jajników w II fazie?? 11.08.04, 18:12 Ja mam tak w każdym cyklu i też zawsze błednie myślałam ze to objaw ciąży, a tu się okazuje że nic z tego, no i te bóle sa silniejsze od bólu owu., nawet po badaniach ginekolog nic niepokojącego nie stwierdził, więc nie mam juz pojecia jakiego mogą być pochodzenia. Oby tylko nie endometrioza, bo podobno jednym z jej objawów są własnie bóle śródcykliczne o niejasnej etiologiii, brrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
mamka22 Re: bóle jajników w II fazie?? 11.08.04, 18:30 Hmmm, ciekawe co to. Do tej pory w żadnym cyklu tak nie miałam (a to już 3 cykl starań o dzidzi). Przed owu miałam robione USG przezpoichwowe i wszystko było w jak najlepszym porządku. No trudno- zobaczymy. Pozdrawiam mamka Odpowiedz Link Zgłoś
lula11 Re:lula do mamki 12.08.04, 20:09 Witaj ja te bóle ma od zaaawsze, wcześniej, zanim miałam pierwszą córcię bałam się,ze to może być jakaś choroba, ale moja pani dr po gruntownym badaniu i usg dopochwowo nie stwierdziła nieprawidłowośći ani chorób. Po prostu taka moja uroda,że boli i że wiele kobiet to przeżywa, a muszę jeszcze dodać ,że w moim przypadku bóle te oraz bóle w podbrzuszu nasilają się w pierwszych tygopdnaich ciąży i dochodzi do tego ból w piersiach , choć nie jakiś straszny, takie pobolewanie oraz ciągłe zmęczenie. Teraz tak się czuje i tempka wysoko, tylko...czasami jak się bardzo chce to można objawy mieć a ciąży nie ma... Choć bardzo chciałabym syneczka, barrdzo*****!!! Mam już dwie córeczki) Ja do @ mam jeszcze jakieś 9 dni , więc troszkę czekania jest... Napisz jak u Ciebie, jak się czujesz i jak oczekiwania??? Odpowiedz Link Zgłoś
mamka22 Re:lula do mamki 13.08.04, 13:23 Hej, Lula, Ja się staram dopiero o pierwszą ciązę. To mój 3 m-c starań, ale te bóle (kłucia) mam tylko w tym cyklu. Boję sie nastawic na ciąże, bo potem zawód bardzo boli. Ale moja gin też potwierdziła, że u mnie wszystko ok, żadnych nieprawidłowości, zapaleń. Mam te bóle od 7 dnia po owulacji, a zostały mi 2 dni do ewentualnej @ (jak przyjdzie, to się wkurzę nieziemnsko). W nd sie okaże, ale nie chce testowac tak wczesnie , poczekam, aż @ się spóźni kilka dni. Nadzieje mam cholerną, ale ....zobaczymy. Ale zazdroszczę ci tych dwóch córeczek!! No i fakt..synek by się przydal dla urozmaicenia. Który to m-c staran u ciebie?? Zyczę powodzenia, mamka Odpowiedz Link Zgłoś
lula11 Re:lula do mamki 13.08.04, 18:08 To pierszy miesiac starań i mam nadzieję,że uwieńczony sukcesem) W poprzednie ciąże też zaszłam za pierwszym razem, więc jestem dobrej myśli, choć, tak jak Ty, boję się zapeszać i wierzyć,że się udało, bo natura potrafi spłatać figla... Ja też test będę robiła dopiero kilka dni po terminie @, wolę poczekać i mieć więcej pewności, co do jego wyniku. A jak się czujesz? Ja dziś ( 6 dzień po owu) nie mogłam wypić mojej ulubionej kawy, jakoś strasznie mnie zamdliło,ciekawe dlaczego???? Mój mąz od razu się ucieszył,że zaciążyłam, ale ja go uciszam, przed zrobieniem testu odpędzam od siebie takie mysli, za bardzo chcę by tak było) Wiem po sobie,że jak zaczynam mysleć o niemowalaczku to zaraz czuję sie jak w ciązy, nawet jeśli akurat mam @,tak było wtedy , gdy zaczeliśmy mysleć o trzecim dziecku... Więc teraz nie myslę, niech sam organizm daje mi znaki. Znów brzuszek zaczyna boleć i mam takie fale gorąca, mam wrażenie ,że spłonę... Zobaczymy, co będzie dalej.... Ale się rozpisałam, sorki)) Czekam na wieści. Odpowiedz Link Zgłoś
mamka22 Re:lula do mamki 14.08.04, 13:36 Hej lula, Dziś sobota i od rana ryczę , bo dostałam @. A miałam tyle objawów, których nie miałam wczesniej w cyklach. To jakiś koszmar!!!!! No i chandra na cały weekend. Liczyłam, że do 3 razy sztuka, a tu nic!!! Szlag mnie trafia - nastepne starania dopiero na poczatku września, bo mam długaśne cykle. Czekam na wiadomości jak tam u ciebie. Wiem, że czekanie do pół roku to normalka, ale u mnie w około wszyscy zachodzili już w pierwszym cyklu, no i ja się nasłuchałam i teraz mam doła. Czuję się jakaś wybrakowana, inna!!! No cóż, 4 cykl przede mną i owulacja podczas urlopu (to dobrze wróży). Pozdr, mamka Odpowiedz Link Zgłoś
lula11 Re:lula do mamki 14.08.04, 14:16 Mamko, tak mi przykro, ale jestem pewna,że następnym razem sie uda. Wiesz, miałam koleżankę, która bardzo chciała zajść i tak się tym stresowała,że przez cały rok pomimo starań nie mogła. W końcu przestała o tym myśleć, wyjechała z mężem do urokliwego spokojnego miejsca gdzieś na Mazurach i tam bez myslenia o dziecku zaciązyła. Zwyczajnie odpuściła sobie i pozwoliła stresom odejść) Piszę o tym, bys nie myślała ,że jest z Tobą coś nie tak, po prostu jak się bardoz czegoś chce i wciaz o tym mysli to pojawia się stres a on, niestety, może hamować zaciążęnie. Teraz będziesz miała urlop, więc , wiesz mi, to najlepszy moment na poczęcie i na pewno uda się) Będę trzymała za Ciebie kciuki i za siebie też) Bądź dobrej myśli, to połowa sukcesu!!! A resztę niech sprawi miłość )) Buziaczki i czekam na uśmieszki po staraniach, oczywiście, uwieńczone sukcesem) Przede mną jeszcze 7 dni do @ i kilka następnych dni do testu. Jak już będę wiedziała jak jest, dam Ci znać) Trzymaj się optymistycznie , jestem przekonana ,że zaciązysz szybciej niż myślisz) Agata. Odpowiedz Link Zgłoś
mamka22 Re:lula do mamki 16.08.04, 09:01 Dziekuję, za słowa otuchy. Tobie też zyczę powodzenia i czekam na wyniki twoich starań. Pozdrawiam gorąco, mamka Odpowiedz Link Zgłoś
lula11 Re:lula do mamki 16.08.04, 16:14 Witaj Mam ciu, wczoraj miałam smutny dzionek, popłakiwałam sobie, bo jakoś czarne chmurki szeptały mi do uszka,że moje pobolewania brzuszka, piersi itp. to tylko napięcie przedmiesiaczkowwe(( Do terminu mam jeszcze 5 dni, zobaczymy jak będzie... Dużo radosnych dla Ciebie Agata. Odpowiedz Link Zgłoś