Dodaj do ulubionych

Wstydliwe pytanie-POMOCY

16.08.04, 12:32
W piątek po kompieli smarowałam się balsamem do ciała i niechcący dotknełam
sromu tą reką do balsamu,wiem że to głupie ale to było nie kontrolowane, od
tego momentu swędzi mnie bardzo srom.To chyba nie jest grzybica.O higienę
bardzo dbam.Wizytę u ginekologa mam 25 sierpnia i nie wiem co mam robić.Macie
jakieś sposoby by złagodzić to uciążliwe swędzenie.Dowiedziałam się że może
przemywać Rivanolum.Co o tym sądzicie.ZAŁAMANA
Obserwuj wątek
    • wielkiblekit Re: Wstydliwe pytanie-POMOCY 16.08.04, 12:54
      To swedzenie to moze faktycznie byc objaw jakiegos stanu zapalnego w pochwie.
      Wtakich pzrypadkach lepiej nie czekac do 25 sierpnia zeby nie zaogniac stanu. A
      domowe sposoby pomagaja jak umarlemu kadzidlosmile Uwazam ze powinnas sie zglosic
      do lekarzasmile
      • agatadr1 Re: Wstydliwe pytanie-POMOCY 16.08.04, 14:00
        Doświadczałam tego samego.Moja ginekolog przepisała mi najpierw czopki później
        maść clotrimazolum,która jest bezpieczna podczas ciąży, ale musisz mieć receptę.
        Może się to wiąząć z silniejszym ukrwawieniem i wrażliwością podczas ciąży lub
        jakąś infekcją. Na razie więc nie stresuj się niepotrzebnie, że to coś
        powaznego, ale postaraj się przyspieszyć wizytę, chociażby aby zmniejszyć te
        uciążliwe dolegliwości dzięki łaściwym środkom zaleconym przez lekarza.
        Pozdrawiam,
        Agata.
        • ala58 Re: Wstydliwe pytanie-POMOCY 16.08.04, 14:15
          Rivanolu absolutnie nie stosuj.Jezeli masz uplawy to sprobuj Lactovaginal
          kapsulki dopochwowe,albo tabl dopochwowe calendulin(oba preparaty bezpieczne w
          ciąży).Clotrimazol maść (jest dostępna bez recepty) możesz użyc zew na srom (o
          ile to jest infekcja grzybicza)-a tego nie jesteś pewna.No i możesz wypróbować
          Tantum rosa saszetki,po rozpuszczeniu w wodzie możesz sobie zrobić
          nasiadówki,albo podmywać się.
    • dori761 Re: Wstydliwe pytanie-POMOCY 16.08.04, 15:33
      Ja całą ciąże jak i teraz po porodzie podmywałam się Tandum Rosa, może i nie
      jest tanie ale warto.
      • kwiatuszek24 Re: Wstydliwe pytanie-POMOCY 16.08.04, 15:48
        A co myślicie o nasiadówkach z rumianku?
    • olcia1 Re: Wstydliwe pytanie-POMOCY 16.08.04, 16:15
      U mnie bylo tak: jakis miesiac temu w srodku dnia szlam do gina (panstwowego
      niestety) na konsultacje i wpadlam na genialny pomysl, zeby sie wytrzec w 'tym'
      miejscu chusteczkami do higieny intymnej. Jak zaczelo piec to myslalam, ze
      odjade... Potem swedzialo i pieklo tak przez dobre 2-3 dni, podmywalam sie
      doslownie co pol godziny. Te 3 dni pozniej szlam do swojego gina (pieklo jak
      diabli) i jako ze kompletnie nie umialam zidentyfikowac zrodla (bolalo mnie
      wszedzie) dostalam medykamenty zarowno na zapalenie pecherza jak i masc i
      globulki antygrzybicze. Nie wzielam ani jednego ani drugiego. Dzien pozniej
      minelo jak reka odjal (chyba z wrazenia jak przeczytalam, ze globulek nie mozna
      stosowac w I trymestrze a ja bylam na granicy I / II i mialam watpliwosci czy
      nie zaszkodza).
      Podejrzewam albo podraznienie albo uczulenie na to .... do higieny intymnej.

A jesli chodzi o nasiadowki - osobiscie nasiadowek bym nie robila, a raczej
      podmywala sie naparem z rumianku. Sa tez zestawy ziol aseptycznych - w sklad
      wchodzi chyba nagietek i kora debu czy cos w tym rodzaju. Mysle, ze takim
      naparem tez podmyc sie mozna. Polecam tez Lactacyd i ten zwyczajny i ten
      ginekologiczny. Ja uzywam codziennie (aczkolwiek jak mialam ten 'atak' to w
      niczym nie pomogl)
    • pepito Re: Wstydliwe pytanie-POMOCY 26.08.04, 13:55
      Dlaczego wstydliwe?____
      pepito
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka