Dodaj do ulubionych

gdzie w Lodzi zrobic PAPPA

17.08.04, 19:04
Dziewczyny, znalazlam na forum dwa namiary na badania PAPPA.
Zastanawiam sie teraz, gdzie bedzie lepiej. Czy ktoras z Was korzystala z tych osrodkow?
Dodam, ze zamierzam zrobic test metoda wysylkowa.
A i jeszcze jedno pytanko: same pobieralyscie krew z zyly (jaki nr igly?), czy robila to
pielegniarka? czy nalezy dokladnie okreslic wiek ciazy?
Pozdrawiam

www.prenagen.com.pl/index.htm
www.genetyka.hg.pl./

Obserwuj wątek
    • anna.p2 Re: gdzie w Lodzi zrobic PAPPA 17.08.04, 19:42
      Czesc! Ja nie miałam takiego badania, szczerze mówiąc nawet nie zdawałam sobie
      sprawy o czyms takim. Teraz dopiero czytam o ciąży. Wierze, że wszystko bedzie
      ok. Chociaż, im bardziej sie zagłębiam w literaturze i internecie, tym bardziej
      sie przerażam (tym jakie mogą wystąpic zagrożenia płodu).
      Pozdrawiam
    • mama-zazu Re: gdzie w Lodzi zrobic PAPPA 17.08.04, 19:46
      Cześć
      Co to takiego ten test PAPPA? Agnieszka
    • 71gosik Re: gdzie w Lodzi zrobic PAPPA 17.08.04, 20:16
      Robiłam test Pappa w Prenagenie. Osobiście, bo mieszkam w Łodzi. Nie mam
      zastrzeżeń. Zwłaszcza, że wyszedł prawidłowy, a synek urodził się zdrowy.
      Dzięki lekarzowi z Prenagenu dostałam namiary na prof. Szaflika, który zrobił
      mi USG genetyczne i prawidłowo zmierzył fałd karkowy (informacja istotna do
      wyliczenia ryzyka wady genetycznej) po tym jak inny "specjalista" powiększył go
      do 3,4mm. O dr Dudarewiczu też jest wiele pochlebnych opinii. Myślę, że trzeba
      porównać ceny. Lekarze z Prenagenu pracują w Zakładzie Genetyki w CZMP
      Małgorzata i Michał(15.05.2003)
    • k1w0 Re: gdzie w Lodzi zrobic PAPPA 18.08.04, 08:36
      Ja robiłam w "Genetyce" też wysyłkowo bo mieszkam w Krakowie. Bardzo polecam dr
      Dudarewicza, jest fachowcem w tej dziedzinie, a przy tym bardzo chętnym do
      pomocy (o każdej porze) i ciepłym człowiekiem.
      Krew mieli mi pobrać u gina , ale ponieważ nie mają wirówki (do PAPP-A powinna
      byc odwirowana i wysłana sama surowica) poszłam do gabinetu mojego lekarza
      rodzinnego i tam mi ja pobrali i odwirowali zgodnie z instrukcja, którą
      dostałam z Łodzi.
      Wynik miałam juz po tygodniu.

Pozdrawiam Ania
      • maja744 Re: gdzie w Lodzi zrobic PAPPA 18.08.04, 16:30
        Bardzo dziekuje. dzwonilam wlasnie do dr Dudarewicza, ale jest na urlopie - do 30VIII.
        Aniu, masz moze do nich jakis nr stacjonarny? Chcialabym zyskac na czasie i poprosic, zeby
        wyslali mi konieczne papiery.

Dzwonilam tez do servisco, ale oni twierdza, ze nie przewoza krwi.
        Pozdrawiam
        • k1w0 Re: gdzie w Lodzi zrobic PAPPA 19.08.04, 14:03
          Wszystkie konieczne papiery znajdziesz na stronie internetowej. Tam masz
          formularze do druku i instrukcję pobierania krwi.
          Nie musisz też czekać na Doktora, on będzie potrzebny jak już będą wyniki krwi
          do interpretacji ich, a badanie zrobią wcześniej w laboratorium (adres też jest
          na stronie). Koniecznie dołącz wynik badania USG z pomiarem NT a najlepiej
          zdjęcia z tego badania ponieważ dr. Dudarewicz zawsze sprawdza czy pomiar
          został zrobiony prawidłowo.
          A co do przesyłki .... no cóż ja wysyłałam Servisco, odpowiednio zabezpieczyłam
          i podałam, że wysyłam dokumenty....
          Surowicy nie musi się do tego badania przewozić w specjalnych warunkach
          (lodówka) więc nie musisz się "chwalić", że to krew smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka