olejek1 20.08.04, 09:21 hej. od kilku nocy boli mnie to biodro, na ktorym akurat spie. rozumiem, ze moze bolec kregoslup, ale biodra?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama1879 Re: bolą was biodra w 7mc? 20.08.04, 11:04 Mam to samo, już o tym pisałam. Pod koniec 8 miesiąca mi sie to zaczęło. Kręgosłup nie boli mnie wogóle. Ale to biodro na którym śpie. Dlatego często się budzę i zmieniam bok, dopóki znów nie obudzi mnie ból. Przyjemne to nie jest. I nie znalazłam na to sposobu. trzymaj się, podobno przechodzi po porodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
olejek1 Re: bolą was biodra w 7mc? 20.08.04, 11:09 dzieki za pocieszenie. moje noce ostatnio dokladnie tak wygladaja.spie z mnostwem poduszek; miedzy nogi, za plecami, pod brzuchem. az trudno mezowi buzi rano dac... jeszcze tylko do listopada... Odpowiedz Link Zgłoś
mama1879 Re: bolą was biodra w 7mc? 20.08.04, 11:07 Wklejam ci link do mojego starego wątku na ten temat. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=14591720&a=14603376 Odpowiedz Link Zgłoś
olejek1 Re: bolą was biodra w 7mc? 20.08.04, 11:10 dzieki serdeczne. na kiedy masz termin? Odpowiedz Link Zgłoś
kozka76 Re: bolą was biodra w 7mc? 20.08.04, 11:40 Pod wpływem progesteronu wszystkie stawy się rozluźniają, żeby ułatwić dziecku narodziny. Może zauważyłaś, że jesteś jakby bardziej "rozciągnięta", to od hormonów. Pewnie przybyło Ci też kilka centymetrów w biodrach, to też dlatego, że miednica się rozluźnia. To powoduje uczucie dyskomfortu, a do tego jeszcze ładnych parę kilogramów więcej wagi i stawy są nadwyrężone. Więc bolą. Taka nasza dola. Mnie też ostatnio pobolewały biodra, szczególnie po spacerze. Ale podobno wszystko ma wrócić do normy po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama1879 Re: bolą was biodra w 7mc? 20.08.04, 11:47 Ja mam termin na 15 września. Niecały miesiąc mi został. Też kombinuje coś z poduszkami ale raczej niewiele to daje. Jeszcze troszeczkę muszę wytrzymać. Pozdrawiam, trzymaj się. Musimy być dzielne, wszystko dla naszych maluszków Odpowiedz Link Zgłoś
olejek1 Re: bolą was biodra w 7mc? 20.08.04, 12:02 wiesz, ze czasem sie zastanawiam, czy Juniorowi jest wygodnie jak leze np. na lewym boku, bo mnie wtedy czasem mocno kopie. ale na plecach nie wolno, na brzuchu tym bardziej no wiec tylko boki zostaja. Odpowiedz Link Zgłoś
mama1879 Re: bolą was biodra w 7mc? 20.08.04, 14:57 Napewno mu jest dobrze Pewnie dlatego kopie. Nie martw się, podobno przy pozycji na lewym boku dzidziusiowi jest najlepiej- najlepsze jest wtedy krążenie i dzidziak jest najlepiej dotleniony. Ale ja równie często leżę na prawym i czuję że córuni też jest dobrze Odpowiedz Link Zgłoś