olaolika 20.08.04, 20:07 Witam wszystkie pazdziernikowe mamusie z wroclawia. Jak samopoczucie? Boicie sie porodu? A jak z wyprawka? , bo ja jestem jeszcze w lesie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oluncia Re: pazdziernikowe mamusie z wroclawia gdzie rodz 20.08.04, 20:33 Witam Bede rodzila na Brochowie, termin mam na 12.10. Czuje sie swietnie jeszcze....Porodu boje sie jak cholera i to jasna! Wyprawka juz sie powoli kompletuje. Pozdrawiam Ola i Jas w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
ala58 Re: pazdziernikowe mamusie z wroclawia gdzie rodz 20.08.04, 20:33 Wyprawkę mam już w większości skompletowaną.Pozostał najważniejszy zakup wózka (jest już wybrany).A co do szpitala to cały czas nie mogę się zdecydować i zmieniam zdanie.A Ty już podjęłaś decyzję? Odpowiedz Link Zgłoś
mamut11 Re: pazdziernikowe mamusie z wroclawia gdzie rodz 20.08.04, 23:03 Wyprawka u nas prawie gotowa, a co do szpitala to chyba Kamieńskiego... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
x109887 Re: pazdziernikowe mamusie z wroclawia gdzie rodz 20.08.04, 23:08 ja wprawdzie mam termin na grudzień, ale też się zastanawiam gdzie rodzić (pierwsze rodziłam na Brochowie), tym bardziej, że szpital na Brochowie ma teraz jakieś problemy Odpowiedz Link Zgłoś
olaolika Re: pazdziernikowe mamusie z wroclawia gdzie rodz 21.08.04, 08:28 Ja zdecydowalam sie na Brochow z 2 powodow, po pierwsze tam pracuje moja ginekolog a po drugie robiac rozeznanie o szpitalach najwiecej opini pozytywnych bylo wlasnie o tym szpitalu. Slyszalam tez ze Brochow ma jakies problemy ale teraz prawie kazdy szpital je ma. pozdrawiam goraco Odpowiedz Link Zgłoś
olaolika Re: Do oluncia 21.08.04, 08:25 Ja tez mam termin na 12.10 i rowniez bede rodzila na Brochowie wiec kto wie moze sie spotkamy. pozdrawiam goraco Odpowiedz Link Zgłoś
menadka Re: Do oluncia 21.08.04, 09:18 Ja mam termin na 31 sierpień i też będę rodzila na Brochowie. Z tego względu jestem na bieżąco w sprawie problemów szpitala. Być może nawet ogłosza upadłość, ale nie ma się czym martwić - nadal będą przyjmować, może też bedzie redukcja personelu. Faktycznie część dziewczyn odsyłają do innych szpitali (na patologię to baaaardzo niechętnie przyjmują a co do porodu to jeżeli poród ma być wywołany, czy wcześniaczy to też raczej odsyłają do innego szpitala - jeżeli położnica ma szansę tam dojechać oczywiście). Ale jeżeli opłacicie poród rodzinny i dostanienie w karcie ciąży zgodę orynatora Bielanowa to przyjmą na 100%. Ja cegiełkę wykupiłam, glejt od ordynatora mam, więc jestem spokojna. Tym bardziej, że moim lekarzem prowadzącym jest dr. Pawluk, który tam pracuje (nie oszukujmy się ma znaczenie czy ciążę prowadzi ICH lekarz), mam umówiona też swoją położną. Po porodzie, a mam nadzieję, że będzie niedługo i będzie szybki , opiszę na forum jak było na Brochowie, mi takie opisy pomogły Pozdrawiam Ula i Honorata (38tc, 4 dzień) Odpowiedz Link Zgłoś
oluncia Re: Do olaolika 21.08.04, 09:33 O jak milo ze taki sam termin Ja zdecydowalam sie na Brochów bo tam bede chodzila do szkoly rodzenia i tam wynajelam polozna. Moj lekarz tez tam pracuje co faktycznie jest istotne Jesli chodzi o porod to dodam tylko, ze sobie poogladalam wczoraj zdjecia i filmy z porodu i powiem, ze pol nocy spac nie moglam po co mi to bylo buuuu. Odpowiedz Link Zgłoś
olaolika Re: Do oluncia 21.08.04, 12:10 Ja tez ogladalam zdjecia i filmy z porodu i przyznaje ze zrobilam zle, ale bylo to jakis czas temu wiec troche sie juz uspokoilam. Mam zamiar wykupic porod rodzinny i zzo wiec mysle ze jakos to bedzie z tym porodem. Do szkoly rodzenia sie chyba nie zapisuje bo podobno jest tam wiecej teori niz praktyki ale jeszcze sie zastanowie. pozdrawiam goraco Odpowiedz Link Zgłoś
monisk Re: Do olaolika 24.08.04, 20:30 cześć ja mam termin na 27.10. i również zdecydowana jestem na Brochów. Od 06.09 zaczynamy tam z mężem szkołę rodzenia. Mój lekarz także pracuje na Brochowie mam nadzieję, że nie będzie problemu z przyjęciem do szpitala. Cały czas zastanawiam się nad wynajęciem położnej. Proszę o odpowiedź ile to kosztuje i skąd wziąć namiar na taką położną. Odpowiedz Link Zgłoś
olaolika Re: Do oluncia 29.08.04, 10:16 Moja ginekolog odradzila mi wynajmowanie poloznej ale jak tak sobie wszystko przemyslalam to chyba lepiej bym sie czula jak bym miala wynajeto polozna tylko teraz mam problem bo zabardzo nie wiem jak mam sie do tego zabrac. Jeli moglabys mi polecic jakas polozna z brochowa i napisac ile to kosztuje to bylabym bardzo wdzeczna. Z gory dziekuje i pozdrawiam Ola i 34 tyg Natalka Odpowiedz Link Zgłoś
ania_25 Re: pazdziernikowe mamusie z wroclawia gdzie rodz 21.08.04, 09:09 Witam Samopoczucie ok, dobrze, ze sie chłodniej zrobiło, bo te upały był koszmarne... Ja mam termin na 28.10, a porodu boję się baaaardzo ale mąż obiecuje ze bedzie ze mną i moja mama tez chce, wiec chyba wspólnymi siłami damy rade To moja pierwsza ciąża i wszystko jest takie nowe... ale cały czas sobie powtarzam, ze w koncu tyle kobiet na świecie rodzi to i ja sobie poradze Podobniej jak Ty, wyprawki jeszcze nie mam. Na razie rozglądamy się z mężem i sprawdzamy wrocławskie sklepy i hurtownie, mysle, ze ze wszystkim zdążymy. A rodzic bede na Klinikach, z wielu powodów, mi.n.: pracuje tam mój lekarz, byłam tam kilka dni na patologi i było ok a od wrzesnia zaczynam zajecia w ich szkole rodzenia. Mysle, ze i tak najwazniejsze zeby w czasie porodu mieć fajną położną, bo to ona cały czas będzie przy mnie. Pozdrawiam Was bardzo moncno Ania i 30 tyg. Grześ Odpowiedz Link Zgłoś
azja2 Re: pazdziernikowe mamusie z wroclawia gdzie rodz 21.08.04, 10:57 Witam Ja mam termin na 14.10 i rodze na Brochowie, stamtad jest mój lekarz prowadzący. Wyprawka w połowie skompletowana, został wózek, łóżeczko i kosmetyki.Co do porodu to ma być mąż ale i tak się boje. Azja2 i Oliwka Odpowiedz Link Zgłoś
bery7 Re: pazdziernikowe mamusie z wroclawia gdzie rodz 21.08.04, 12:09 Witam, a czy ktoś ma zamiar rodzić na Dyrekcyjnej, bądź słyszał coś nt. tego szpitala? Ja jak na razie się tam wybieram. Termin mam co prawda trochę wczesniejszy tzn. wrzesień. Najwyżej dam znać, jak było Pozdrowionka Berry Odpowiedz Link Zgłoś
oluncia Do Olaolika 21.08.04, 13:26 Ja tez bym chciala zzo, ale rozmawialam z polozna i prosila by sie wstrzymac z decyzja po zajeciach w szkole rodzenia co by mi sie w glowie wyklarowalo) Zobaczymy sie zapewne na porodowce)) Ta co sie bedzie darla najglosniej to wlasnie ja!! Pozdrawiam was wszystkie Ola i Jas brzusio Odpowiedz Link Zgłoś
agga1976 Re: pazdziernikowe mamusie z wroclawia gdzie rodz 21.08.04, 18:13 Witaj, ja mam termin na 7.10.2004 i planuje rodzic wlasnie na Dyrekcyjnej Znam troszke ten szpital- lezalam tam przed ciaza, potem juz w ciazy na patologii, tam tez pracuje moja pani doktor, no i tam chodzilam do szkoly rodzenia. pozdrawiam Agga + 33tyg Malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina_prust Re: pazdziernikowe mamusie z wroclawia gdzie rodz 24.08.04, 15:31 Witam serdecznie. Ja mam termin na 6.10 i będę rodzić na Kamieńskiego. Tam mam lekarza i tam rodziło kilka znajomych, raczej nie narzekały. Porodu boję się coraz mniej: jakoś trzeba będzie to przeżyć i tyle. Bardziej się martwię, czy poradzę sobie z dzidziusiem po urodzeniu i czy niechcący nie zrobię mu jakiejś krzywdy. Mąż pociesza, że damy radę A wyprawki jeszcze nie mamy, na razie muszę leżeć, żeby się dzidzia za wcześnie na świat nie wypchała. Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamy i ich Skarby. Odpowiedz Link Zgłoś
oluncia Re: Do Olaolika 29.08.04, 11:45 Witaj Moge ci podac namiar na Pania Dorote Fortuko - prowadzi na Brochowie szkole rodzenia a polozna jest podobno fantastyczna, ja sie z nia spotkalam i mam bardzo pozytywne zdanie, do szkoly tez bede chodzila od 06.09, ta przyjemnosc tzn. polozna kosztuje 600 zl. Czy zdecydowalas sie na szkole ? Pozdrowienia Ola Odpowiedz Link Zgłoś
olaolika Re: Do Oluncia 29.08.04, 19:19 Szkole rodzenia jak i ta polozna odradzala mi moja ginekolog ktora pracuje w brochowie, mowila ze ona ma zdolnosc pozyskiwania sobie zaufania osob ktore chodza do jej szkoly rodzenia a pozniej konczy sie tym ze osoby te wynajmuja ja do porodu i "interes kwitnie". Ja sama jednak nie wiem juz co mam myslec o tej calej sprawie.Wiem tylko ze wykupie sobie porod rodzinny i zzo i mysle ze to powinno wystarczyc, przeciez caly czas bedzie przy mnie maz i wrazie czego bedzie interweniowal.Pozatym moja ginekolog jak i kolezanki ktore rodzily mowily ze zzo to super rzecz i ze bardziej oplaca sie zaplacic za zzo niz za polozna. Jednak mimo wszystko ja nadal zastanawiam sie nad ta polozna. Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
asia99 Re: pazdziernikowe mamusie z wroclawia gdzie rodz 24.08.04, 18:24 Mam pytanie do Marceliny:kto prowadzi twoją ciąze z Kamieńskiego? Bo moją Smoliński tez z Kamieńskiego,jakie masz wrazenia co do tego szpitala,lekarza itd.,bo ja tez mam zamiar tam rodzić,ale termin mam dopiero na listopad.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina_prust Re: pazdziernikowe mamusie z wroclawia gdzie rodz 28.08.04, 22:17 Witam. Moją ciążę prowadzi dr Beata Lipowczyk i mam o niej jak najlepsze zdanie. Lekarzy zdążyłam trochę poznać w czasie dwukrotnego pobytu na patologii ciąży i nikt mi jakoś specjalnie nie podpadł, do niektórych lekarzy wręcz nabrałam zaufania. Ale idealnie oczywiście nie jest. Przede wszystkim trzeba się uparcie dopytywac o swój stan i diagnozy bo nikt Ci nic tam nie powie tak sam z siebie. Nie można też liczyć na specjalne zainteresowanie, kiedy nic specjalnego Ci nie dolega. Ale w sytuacjach kryzysowych działają natychmiast, więc krzywda nie powinna się nikomu stać. Generalnie: trzeba się głośno dopominać o swoje a powinno być dobrze. Jeżeli chcesz, to po porodzie się odezwę na Twoją skrzynkę mailową i napiszę jak wyglada poród, bo o oddziale położniczym niewiele jeszcze wiem. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
olaolika Do monisk 29.08.04, 10:11 Ja nie wynajmuje poloznej poniewaz odradzila mi to moja ginekolog ale szczerze mowiac chyba lepiej bym sie czula gdybym ja jednak wynajela. Daltego zastanawiam sie jeszcze nad tym. Co do kosztow i namiarow to niestety nic nie wiem ale chyba bede musiala sie jakos zorientowac. pozdrawiam goraco Odpowiedz Link Zgłoś
asia99 Re: pazdziernikowe mamusie z wroclawia gdzie rodz 29.08.04, 11:24 Dzięki Marcelinko za odpowiedż!Troche sie uspokoiłam,zdecydowałam się na ten szpital, bo mam do niego bardzo blisko i tez lezałam na patologi ciązy na początku ciazy i nie było najgorzej.Ja w przeciwieństwie do Ciebie porodu boję się coraz bardziej,zresztą przez cały czas utrzymywano mnie w przekonaniu ,ze prawdobodobnie konieczna bedzie cesarka i juz sie na nia psychicznie nastawiłam, a podczas ostatniej wizyty dowiedziałam sie ze łozysko mi sie "podniosło"(nareszcie!)i bede mogła chyba rodzic naturalnie!Będę Ci bardzo wdzięczna za wszelkie uwagi po porodzie!Czy bedziesz wczesniej opłacac połozną? I jak cie traktowano!Pozdrawiam! (asia99@gazeta.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina_prust do asia99 31.08.04, 16:35 Położnej wynajmować nie będę bo mnie na to nie stać, ale zdecydowaliśmy się na poród rodzinny, a podobno personel inaczej (=lepiej) traktuje pacjentki, które rodzą z mężem. Dam znać po porodzie, czy to była dobra decyzja. A na razie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ala58 Re: pazdziernikowe mamusie z wroclawia gdzie rodz 29.08.04, 15:00 A czy któraś z mam rodziła na Dyrekcyjnej po tegorocznym wakacyjnym remoncie? Czy poprawily się tam warunki? Odpowiedz Link Zgłoś
chmew Re: pazdziernikowe mamusie z wroclawia gdzie rodz 29.08.04, 19:35 Witam!Może ktoś wie ile kosztuje poród rodzinny na brochowie? Odpowiedz Link Zgłoś
oluncia Re: Do Olaolika 29.08.04, 19:54 Moze i kwitnie interes ale kobitka jest fantastyczna ( rozmawialam z nia) bardzo ciepla, mila a ze zarabia na tym, coz przeciez dobrowolnie jej place za wykonana prace. Poszukaj wypowiedzi na jej temat w necie naprawde ma fantastyczne opinie ( tym sie sugerowalam )Pozdrawiam i trzymaj sie cieplo Olu, OlaA zzo tez biore i porod rodzinny a co)) Ps. Ktoras z was pytala ile kosztuje porod rodzinny - wiec co laska bo to dobrowolna wplata - cegielka na szpital Odpowiedz Link Zgłoś