Dodaj do ulubionych

ruchy plodu w 27 tc.

22.08.04, 01:26
Prosze o rade, jestem w 27 tc, i nie odczuwam ruchow plodu za czesto, nawet w
nocy, czy to o czyms swiadczy i jak sobie z tym radzic. Dzieki.
Obserwuj wątek
    • nesla Re: ruchy plodu w 27 tc. 22.08.04, 09:56
      Na tym etapie powinnas odczuwac ruchy regularnie, niekoniecznie caly czas, ale
      np dwa razy dziennie o podobnych porach. Czytalam, ze ruchy plodu obserwuje sie
      tak, ze jak dziecko zaczyna sie ruszac to zaczynamy liczyc i jesli naliczymy 10
      ruchow w ciagu godziny to jest wszystko ok. Ja jestem w 29 tc i moje dziecko
      jest bardzo ruchliwe, czesto daje o sobie znac. Jak sobie z tym radzic? Pojdz
      do lekarza i pros o usg, przed ktorym zjedz cos slodkiego, tam baedzie widac
      ruchy dziecka. Nie zmusisz przeciez dziecka perswazja zeby sie wiecej ruszalo.
      Poza tym nawet jesli jest nieruchliwe ale zdrowo rosnie to na pewno wszystko
      jest ok.
    • cipcipkurka Re: ruchy plodu w 27 tc. 22.08.04, 10:56
      Witaj,
      moje pierwsze dziecko bylo wyjatkowo nieruchawe, siedzialo spokojnie, dawalo
      spac i wcale mnie nie kopalo po narzadach. Za to teraz - wulkan energii, nie
      mozna za nim nadazyc.
      Drugie dziecko - kopie, az boli, tu da w pecherz, tutaj w co innego... Czasem
      mam noce zarwane przez te jego/jej harce. Ciekawe, co bedzie po narodzinach...
      Jak widzisz, nie ma reguly, kazde dziecko jest inne i na tym polega ich urok.
      Nie masz sie czym martwic, a latanie na USG, jesli ruchy odczuwasz regularnie,
      choc nie za czesto, to chyba przesada.
      Pozdrawiam smile
    • isa2 Re: ruchy plodu w 27 tc. 22.08.04, 11:52
      Moj synek wcale nie byl ruchliwy. Nic z tych rzeczy jak wystajace kolana, czy
      lokcie. Malo sie ruszal a ja zby wiele nie odczuwalam, bynajmniej nie
      regularnie. W 37 i 38 tygodniu byl bardziej aktywny, ale teraz znowu spokojny.
      Ponoc wszystko jest w porzadeczku, serce jak dzwon i ponoc zdrow (mam taka
      nadzieje). W nocy tez doskonale spi, budzi sie godzinke po moim wstaniu, jak
      juz dobrze sie rozchodze, to czuje jak mnie tam troszke poszturchuje. Caly czas
      zajety jest mocno ssaniem kciuka (widoczne na kazdym USG, juz od 13 tygodnia
      ciazy smile i daje mamie spac. smile
      Pozdrawiam i zycze zdrowych dzieciaczków.

Aga i 40 tyg. synek (jeszcze bez imienia sad(.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka