Dodaj do ulubionych

iść na L4....?

31.08.04, 20:08
Drogie Mamy i Przyszłe Mamy - proszę o radę.
Jestem w 5/6 tygodniu drugiej ciąży. W pierwszej pracowałam do dnia porodu.
Tym razem jednak fatalnie znoszę początki - jestem senna, rozbita, mam wszystkie możliwe żołądkowe "atrakcje" - i jednoczesnie odpowiedzialną i mocno stresującą pracę. Obawiam się, że któregos dnia mogę czegoś nie dopilnowaći narobić sobie kłopotów... no i czuję sie zmęczona.
czy mogę w tak wczesnej ciąży iść na zwolnienie (lekarz da L4???)?
mam też świadomość, że jeśli firma znajdzie zastępstwo (właściwie sama muszę je znaleźć i podszkolić), to nie mam tymczasem do czego wracać, musiałabym "przechorować" całą ciążę. Czy tak można?
mam opory, bo nie chadzam na zwolnienia i czuję się tak nieswojo..
jakie jest Wasze zdanie? Dziękuję z góry za pomoc smile)))
Obserwuj wątek
    • kariba Re: iść na L4....? 31.08.04, 21:24
      Witam serdecznie. Ja jestem na zwolnieniu również od początku ciąży od 6
      tyg.Jeżeli twoja praca jest stresująca wymaga dużej odpowiedzialnośći a do tego
      żle się czujesz powinnaść odpoczywać a zwolnienie lekarskie w ciązy to nie
      wstyd.Ja mam od samego początku problemy. Silne bóle podbrzusza towarzyszą mi
      od samego początku ciąży. Teraz zaczynam 18 tc i nic się nie zmienia dochodzą
      jedynie nowe problemy.Ty wiesz najlepiej czy powinnaś pracować znasz specyfikę
      swojej pracy.Ja nie mam oporów biorąc zwolnienie zbyt długo czekałam na ciąże
      żeby teraz coś zaniedbać.Można być przez 9 m-cy na zwolnieniu ale musi to być
      czymś udokumentowane tzn. muszą być do tego wskazania medyczne. Na pewno
      podejmiesz słuszną decyzję życzę spokojnej ciąży i lekkiego porodu no i
      oczywiście gratuluje FASOLKI pozdrawiam kariba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka