Dodaj do ulubionych

bielizna ciążowa

08.09.04, 19:53
kiedy trzeba zacząć ją nosić i co kupić, co polecacie ???
pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie
Obserwuj wątek
    • bettinaj Re: bielizna ciążowa 08.09.04, 19:58
      ja w piątym m-cu (dopiero) zakupiłam sobie rozciągliwe staniczki ciążowe, które
      rosną razem z piersiami. jeżeli chodzi o majtusie to najwygodniejsze są proste
      pod brzuszek.
      pozdrawiam
      beata
      • kapoosta Re: bielizna ciążowa 08.09.04, 20:02
        dzięki
    • mmala6 Re: bielizna ciążowa 08.09.04, 20:17
      Trudno poweidziec co trzeba i kiedy. Moja kolezanka na przyklad cala ciaze
      miala ten sam rozmiar biustu (potem nie miala pokarmu, ale to inna sprawa)wiec
      nie kupowala biustonoszy. Ja wlasnie zakupilam Triumfa (Mamabel, 59zl)typowo
      ciazowy,"rosnacy", bardzo wygodny, mieciutki, jedyna wada to ze przy duzym
      biuscie (ja mam 80c)niestety biust sie "rozlewa", ale moje zwykle na fiszbinach
      zaczely mnie uwierac i draznic. Jezeli chodzi o majtki to poki co mam jedne
      ciazowe (19tc) ze specjalnym klinem na brzuszek-sa jeszcze troche za duze. Poza
      tym kupilam sobie normalne majtki, tez stringi, tyle ze rozmiar wieksze i bez
      usciskajacych gumek. Wiem ze wiele dziewczyn nosi majtki pod brzuszkiem,takze
      pelna dowolnoscwink)
    • akaka Re: bielizna ciążowa 08.09.04, 21:34
      Witaj Kapoostko! Nic nie "trzeba". Jeżeli używasz bielizny, która Cię nie
      uwiera, nie dusi w brzuszek, jest na Ciebie dobra i jest Ci wygodnie - to nie
      wiem, czy w ogóle musisz się wybierać po jakieś specjalne zakupy. Chyba że
      majtki zaczynają Cię uwierać albo rolują się pod brzuchem (jeśli są takie
      wyższe), to może się wybierz do jakiegoś sklepu. O stanikach nic nie powiem, bo
      jak schudłam to część schowałam głęboko do szafy i teraz wyciągam bo znowu na
      mnie pasują smile Bieliznę ciążową widziałam w sklepach z ciuchami dla przyszłych
      mam (ale nie w W-wie; zresztą sama wiesz, że też ich tutaj poszukuję...)
      • kapoosta Re: bielizna ciążowa 08.09.04, 21:37
        Niestety muszę się wybrać na zakupy i poszukać odpowiedniego stanika, bo nie
        mieszczę się w żaden z posiadanych. Dzieki za wsparcie.
        • akaka Re: bielizna ciążowa 08.09.04, 21:48
          No to do zobaczenia wink na zakupach, bo ja muszę się wybrać po majtaski. Tylko
          dokąd, oto jest pytanie.
    • roxi_hart Re: bielizna ciążowa 08.09.04, 21:38
      Ja kupilam wiekszy rozmiar biustonosza - teraz to jest 80 B w porywach do C i nosze stringi pod brzuch. Nie wyobrazam sobie nosic tych dlugich majtasów pod biust bo chyba bym sie udusilasmile
    • agga1976 Re: bielizna ciążowa 08.09.04, 23:12
      wszystko zalezy od tego, kiedy bedziesz jej potrzebowala
      ja np. bardzo szybko, bo juz kolo 12tc zaczelam nosik stanik Triumpha Mammabel,
      poniewaz biust z 75A powiekszyl sie do 75C wink polecam te staniki- sa super,
      nie uciskaja, sa b.wygodne, dobrze trzymaja biust, mam tez jeden 75C z
      fiszbinami, ale ta "wielkie wyjscie", bo na codzien fiszbiny sa po prostu
      niewygodne
      majtki nosze normalne, wole takie pod brzuszek, tym bardziej latem

pozdrawiam
      Agga + 35tyg Malenstwo smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka