kapoosta 08.09.04, 19:53 kiedy trzeba zacząć ją nosić i co kupić, co polecacie ??? pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bettinaj Re: bielizna ciążowa 08.09.04, 19:58 ja w piątym m-cu (dopiero) zakupiłam sobie rozciągliwe staniczki ciążowe, które rosną razem z piersiami. jeżeli chodzi o majtusie to najwygodniejsze są proste pod brzuszek. pozdrawiam beata Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: bielizna ciążowa 08.09.04, 20:17 Trudno poweidziec co trzeba i kiedy. Moja kolezanka na przyklad cala ciaze miala ten sam rozmiar biustu (potem nie miala pokarmu, ale to inna sprawa)wiec nie kupowala biustonoszy. Ja wlasnie zakupilam Triumfa (Mamabel, 59zl)typowo ciazowy,"rosnacy", bardzo wygodny, mieciutki, jedyna wada to ze przy duzym biuscie (ja mam 80c)niestety biust sie "rozlewa", ale moje zwykle na fiszbinach zaczely mnie uwierac i draznic. Jezeli chodzi o majtki to poki co mam jedne ciazowe (19tc) ze specjalnym klinem na brzuszek-sa jeszcze troche za duze. Poza tym kupilam sobie normalne majtki, tez stringi, tyle ze rozmiar wieksze i bez usciskajacych gumek. Wiem ze wiele dziewczyn nosi majtki pod brzuszkiem,takze pelna dowolnosc) Odpowiedz Link Zgłoś
akaka Re: bielizna ciążowa 08.09.04, 21:34 Witaj Kapoostko! Nic nie "trzeba". Jeżeli używasz bielizny, która Cię nie uwiera, nie dusi w brzuszek, jest na Ciebie dobra i jest Ci wygodnie - to nie wiem, czy w ogóle musisz się wybierać po jakieś specjalne zakupy. Chyba że majtki zaczynają Cię uwierać albo rolują się pod brzuchem (jeśli są takie wyższe), to może się wybierz do jakiegoś sklepu. O stanikach nic nie powiem, bo jak schudłam to część schowałam głęboko do szafy i teraz wyciągam bo znowu na mnie pasują Bieliznę ciążową widziałam w sklepach z ciuchami dla przyszłych mam (ale nie w W-wie; zresztą sama wiesz, że też ich tutaj poszukuję...) Odpowiedz Link Zgłoś
kapoosta Re: bielizna ciążowa 08.09.04, 21:37 Niestety muszę się wybrać na zakupy i poszukać odpowiedniego stanika, bo nie mieszczę się w żaden z posiadanych. Dzieki za wsparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
akaka Re: bielizna ciążowa 08.09.04, 21:48 No to do zobaczenia na zakupach, bo ja muszę się wybrać po majtaski. Tylko dokąd, oto jest pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
roxi_hart Re: bielizna ciążowa 08.09.04, 21:38 Ja kupilam wiekszy rozmiar biustonosza - teraz to jest 80 B w porywach do C i nosze stringi pod brzuch. Nie wyobrazam sobie nosic tych dlugich majtasów pod biust bo chyba bym sie udusila Odpowiedz Link Zgłoś
agga1976 Re: bielizna ciążowa 08.09.04, 23:12 wszystko zalezy od tego, kiedy bedziesz jej potrzebowala ja np. bardzo szybko, bo juz kolo 12tc zaczelam nosik stanik Triumpha Mammabel, poniewaz biust z 75A powiekszyl sie do 75C polecam te staniki- sa super, nie uciskaja, sa b.wygodne, dobrze trzymaja biust, mam tez jeden 75C z fiszbinami, ale ta "wielkie wyjscie", bo na codzien fiszbiny sa po prostu niewygodne majtki nosze normalne, wole takie pod brzuszek, tym bardziej latem pozdrawiam Agga + 35tyg Malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś