Dodaj do ulubionych

pusty pęcherzyk ciążowy

19.03.15, 21:10
Witam. Mam problem ostatnią miesiączkę miałam 26.01 a następną powinnam mieć 26.02 nie dostałam a więc zrobiłam test i wyszedł pozytywny no to wybrałam się do lekarza wczoraj i tam dowiedziałam się że jestem w 6 tytoniu ciąży ale jest pusty pęcherzyk bez zarodka i lekarz kazał przyjść mi za 2 tygodnie . Strasznie się boję. Czy to możliwe żeby było mniej niż 6 tygodni? Czy zarodek się pojawi? Nie wytrzymam 2 tygodni w takiej niepewności. Pomocy.
Obserwuj wątek
    • kalina_lin Re: pusty pęcherzyk ciążowy 19.03.15, 21:39
      A zdarzały Ci się wcześniej wydłużone cykle? Masz jakiekolwiek przypuszczenia kiedy mogłaś mieć owulację (np. w oparciu o obserwację śluzu).
      • justy-na97 Re: pusty pęcherzyk ciążowy 20.03.15, 05:45
        Tak. Wydaje mi się że jakiś tydzień może dwa przed spodziewaną miesiączką
        • angeika89 Re: pusty pęcherzyk ciążowy 20.03.15, 14:23
          W moim przypadku było podobnie,tylko lekarz zapewniał mnie że wszystko jest ok,a potem gdy poroniłam w 10 tyg okazało się że był sam pęcherzyk płodowy a sam zarodek był mikroskopijny...Możliwe że ciąża jest rzeczywiście bardzo wczesna i może zarodek zacznie się rozwijać...Życzę powodzenia i trzymam kciuki.Pozdrawiam

www.suwaczki.com/tickers/dqprj44jonkmf48i.png
          • justy-na97 Re: pusty pęcherzyk ciążowy 20.03.15, 14:43
            Dziękuję bardzo. Ale to czekanie jest okropne. I dodam jeszcze że pobolewa mnie brzuch i kłuje, mam normalnie śluz ale żadnych plamień nie mam.
            • angeika89 Re: pusty pęcherzyk ciążowy 20.03.15, 15:05
              Póki nie ma plamień i krwawienia jest nadzieja że będzie ok...Mnie też bardzo bolał brzuch przez ok tydzień,potem doszło tygodniowe plamienie a jak pojawiła się krew to już było po ciąży...Długo nie mogłam się pozbierać ale w końcu postanowiłam przyjąć dewizę 'czym się strułeś tym się lecz'' i zaczęliśmy się starać o kolejną ciążę, no i tym razem się udało choć na początku też były pewne problemy...Trzymam za Ciebie kciuki i ważne żebyś dużo odpoczywała i nie stresowała się tak...Wiem że to trudne ale Twoje nerwy mogą odbić się na ciąży...Oby było wszystko dobrze...Trzymaj się kiss

www.suwaczki.com/tickers/dqprj44jonkmf48i.png
              • justy-na97 Re: pusty pęcherzyk ciążowy 20.03.15, 16:19
                Dziękuję bardzo za wsparcie. My też staraliśmy się już kilka miesięcy. Po ostatnim okresie który miałam w styczniu nie miałam żadnych plamień a więc myślę że przedwczesnego poronienia zarodka nie mogło być tak jak o tym czytałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka