24.03.15, 08:38
Mam pytanie odnośnie KTG. Swoją lekarkę mam ok 100 km od miejsca zamieszkania i wizyty raz na miesiąc były do przeżycia ale co tydzień to już będzie za duża komplikacja. Jak wygląda kwestia KTG w szpitalach? Czy ja mogę sobie raz na tydzień podjeżdżać kontrolnie? I czy płaci się za to czy mam do tego prawo?
Obserwuj wątek
    • iziula1 Re: KTG 24.03.15, 13:10
      Zadzwoń do swego szpitala i zapytaj czy potrzebujesz skierowania czy nie.
      Ewentualnie możesz też zapytać w NFZ czy i jakie ciężarnej przysługują darmowe badania. KTG na pewno, tylko nie wiem od którego tygodnia, czy po 38 czy po 40 t.c.

Ja miałam codzienne KTG w drugiej ciąży po rozpoznaniu u mnie cholestazy ciążowej. Musiałam codziennie monitorować stan dziecka już od 32 t.c więc się nachodziłam, naczekałam w IP i należałam pod aparatem wink.
    • shimmer_lip Re: KTG 25.03.15, 18:04
      Ja w ciazy fizjologicznej pierwsze ktg mam miec w terminie porodu wink ale wydaje mi sie ze spokojnie mozesz podjechac do szpitala i nie potrzebujesz skierowania.
    • lidek0 Re: KTG 25.03.15, 19:32
      Nie zdecydowałabym się mieć do lekarza tak daleko. Moja pracowała w szpitalu gdzie rodziłam, o ktg zapytaj w szpitalu.
      • marygirl Re: KTG 25.03.15, 20:07
        Ja 2 ciaze prowadzilam u lekarza 80km od domu i to zaden problem,ktg mialam moze ze 3 razy pod sam koniec,tak co 2tyg wraz z wizyta.w ciazy fizjologicznej wystarczy.w razie niepokojacych objawow jedz na ip,nie powinni ci odmowic.ja to bym sie nie zdecydowala leczyc u konowalow z naszego miasta😊
    • leann32 Re: KTG 26.03.15, 10:14
      W wiekszości przychodni gdzie jest ginekolog mają kTg u nas co róg - i koszt 20 zł, można przyjść " z buta"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka