olencia 14.09.04, 14:00 czy mozece mi doradzic co powinnam zrobic jesli dretwieja mi dlonie (same z siebie) i czuje ucisk w pachwinie ktory jest naprawde uciazliwy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
penelina Re: dretwienia i uciski 15.09.04, 01:32 Witaj.Ja jestem już mamą 12miesięczną,ale doskonale pamiętam ból rąk- szczególnie z końca ciązy.To zespół cieśni nadgarstka-promieniujący na dłonie,a później-niestety,na całe ręce.Rada na to?Skonsultuj z ginem zażywanie preparatu Magne-B6,a na ataki bólu polecam włożenie rąk pod zimną wodę i energiczne nimi potrząsanie.Aha-nie żałuj sobie czekolady,jest w niej magnez,którego teraz bardzo potrzebujesz.Zespół cieśni nadgarstka nie mija od razu po porodzie-trwa to około 3 miesiące.Pozdrawiam Cię serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: dretwienia i uciski 15.09.04, 08:41 Czy możesz mi powiedzieć coś więcej nt. tej choroby? Zdiagnozowali ją u mojego męża, który nie jest w ciąży Proponują opercję, bo niby inaczej nie ma szans na wyleczenie tego! Mi też drętwieją dłonie, szczególnie rano! Jestem w 34tc. Odpowiedz Link Zgłoś
zeberr Re: dretwienia i uciski 15.09.04, 09:24 Mężowi pewnie nie pomoże nic innego tylko operacja, bo to już taka wredna choroba, ale Tobie na pewno minie po porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
olaolika Re: dretwienia i uciski 15.09.04, 06:34 Mi dlonie dretwieja juz od jakiegos miesiaca, moja gin powiedziala ze to jedna z przypadlosci ciazowych i ze tak juz bedzie do konca ciazy poniewaz dziecko uciska kregoslup. Jednak od jakiegos tygodnia dretwienie ustapilo, tylko czasem jeszcze dretwieja mi palce gdy np cos dlugo trzymam w dloni. Odpowiedz Link Zgłoś