Dodaj do ulubionych

Wracam do Was- 2 krestki

20.05.15, 12:02
Dzis moj syn konczy 5 lat, a wczoraj zrobilam tescik, gdyz okres juz dlugo nie przychodzil. Okzalo sie ze sa 2 kreski. Bylam zaskoczona, troche przerazona ale tez szczesliwa. Moja ulubiona kawa z mlekiem cos mi nie smakuje. Ciagle mi goraco, albo zimno. Tylko mam jeden problem- pracuje w sklepie i ciagle nosze ciezkie rzeczy. Na dodatek na pol etatu i nie wiem jak to powiedziec szefowej. PEwno mnie zwolni. Maz sie cieszy, ale rodzinie jeszcze nie mowilam. Jakis miesiac temu zona mojego kuzyna byla w ciazy- niestety- puste jajo. Wole najpierw sie zbadac, zanim wszystkim powiem. Szkoda ze wizyta dopiero 8 czerwca.
Obserwuj wątek
    • angeika89 Re: Wracam do Was- 2 krestki 20.05.15, 21:50
      No to nie zapeszając takie ciche gratulacje wink Oby było wszystko w porządku.Pozdrawiam
    • doral2 Re: Wracam do Was- 2 krestki 21.05.15, 18:23
      roxana8881 napisała:

> Dzis moj syn konczy 5 lat, a wczoraj zrobilam tescik, gdyz okres juz dlugo nie
      > przychodzil. Okzalo sie ze sa 2 kreski. Bylam zaskoczona, troche przerazona ale
      > tez szczesliwa.."

ale czym byłaś zaskoczona??
    • lazurja1 Re: Wracam do Was- 2 krestki 09.06.15, 10:17
      Czesc ja tez mam corke z 2010 roku. Teraz jestem w 12 tygodniu ciazy . Szefowej powiedz jak najpozniej sie da .Noszeniem ciezkich zeczy sie nie przejmuj ja w pierwszej ciazy nosilam mnostwo ciezkicch zeczy i wszystko bylo ok .Teraz tez nosze , uwarzam ze przyczyna poronienia jest najczesciej nieprawidlowy poziom chormonow a nie podnoszenie ciezkich zeczy .
      • mart-a1984 Re: Wracam do Was- 2 krestki 09.06.15, 18:53
        Jeśli pójdziesz na L4 ciążowe do czasu porodu nie stracisz pracy bo jesteś pod ochroną. Moja znajoma była na umowie śmieciowej i ma ją przedłużaną co miesiąc aż do czasu rozwiązania. Jest na L4.
      • lidek0 Re: Wracam do Was- 2 krestki 09.06.15, 20:56
        "Noszeniem ciężkich rzeczy się nie przejmuj " rozumiem, że to żart albo kpina z cudzej ciąży. Z dźwigania należy bezwzględnie zrezygnować, o ciąży lepiej powiedzieć od razu, żeby rodzaj pracy był odpowiedni dla ciężarnej. Do autorki wątku: kobieta w ciąży jest chroniona i nie może być zwolniona, zadzwoń do PIP albo poszukaj przepisów w internecie bo to elementarna wiedza.
        • angeika89 Re: Wracam do Was- 2 krestki 09.06.15, 23:22
          Zgadzam się z Lidek.Kategorycznie zrezygnuj z dźwigania ciężkich rzeczy i jeśli masz w porządku pracodawcę to poinformuj go o ciąży,aby mógł dostosować rodzaj pracy i jej godziny do Twojego stanu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka