Dodaj do ulubionych

KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRUDZIEŃ

• netka334 Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 11.10.04, 09:17
      Hej dziewczyny, udało mi się!!!!
      Mam już swoją fasolkę, a w sobotę wybieram się do lekarza. Życzę wszystkim
      słodkich maleństw i przesyłam szczęśliwe fluidki.
      Szczęśliwa mama Krzysia i ... (Kasi lub Michałka).
      • pysienka Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 11.10.04, 09:24
        gartuluję ci netko, to wspaniała wiadomość, zycze Tobie i Twojej malutkiej
        fasolce wszytskiego najlepszego, trzymaj się i trzymaj za nas kciukismile
      • pysienka Netko 11.10.04, 09:28
        mam jeszce prośbe, może przekażesz nam wsz strającym sie sposób na dzidziusiasmile
        ja teraz zastanawaim się czy nie robić testów owulacyjnych juz sama nie wiem co
        robic zeby się udało. Czytam i głupiję jedni piszą zeby kochać się duzo inni że
        za duzo nie powinno się ze trzeba 2 tygodnie wstrzemięźliwości ja po prostu juz
        sama nie wiem.
        • kasie Re: Netko 11.10.04, 10:50
          Gratulacje Netka!
          Ja tak sobie mysle...ze chyba nie ma 100% przepisu na dzidzie!
          Bo to nie jest takie proste,mozna kochac sie duzo albo malo, w pozycjach
          roznych i podluznychsmileAle czasem sie udaje a czasem nie.
          Gdyby byl....taki sposob,to chyba juz dawno wszyscy by go stosowali nie?
          Komoreczka jajowa jest zdolna tylko przez pare godzinek polaczyc sie z
          wojowniczkiem....I magia polega na tym...zeby trafic w to kilka godzinsmile
          Pysienka! Na pewno sie uda tym razemsmile

• netka334 Re: Netko 11.10.04, 11:07
          Cześć Pysienka i dziękuje. To będzie mój drugi dzidziuś bo mam już synka 3,5
          roczku, którego udało nam się począć też w pierwszym miesiącu starań. Ja nigdy
          nie mierzyłam temperatury, nie robiłam też testów owulacyjnych, obserwuję
          zawsze tylko śluz. No i złota moja zasada, to przeżywanie orgazmuw tym samym
          momencie lub najpierw mąż potem zaraz żona, i tym sposobem nam się udaje.
          Ja mam cykle 28 dniowe, 1 dzień cyklu miałam 9 września, a przytulanie było w
          9,11,14 i 16 dniu cyklu, a więc tylko 4 razy.
          Mam nadzieję że korzystając z mojej recepty uda się i Wam, czego wszystkim
          życzę i pozdrawiam
    • kasie Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 12.10.04, 11:12
      Czesc Dziewczyny!
      Nowy miesiac, nowy tydzien...nowe staraniasmile Sloneczko swiecismile
      Jak nastroje dzidziusiowe?
      Le_lutka...jak tam przytulanko?Czy to juz dobre dni? Chyba tak,bo jestes pare
      dni do przodu...
      Milego dzionka wszystkim zyczesmile
      • le_lutki Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 12.10.04, 12:53
        Pracujemy, pracujemy smile - to strategiczny tydzien smile))
        Pozdrawiam!
        • pysienka Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 12.10.04, 18:51
          ja juz niebawem zaaczynam działaćsmile czekam na weekendzik
    • pysienka HALOOO 16.10.04, 09:37
      jest tu ktoś, co jest dziewczyny, gdzie wy się wszytskie podziewacie??? Dzis u
      mnie 12 dzien cyklu więc zaczynac czas działania, szkoda tylko ze mnie jakiś
      chorubsko bierze, oby szybko uciekło i nie przeszkodziło mismile
      • kasie Re: HALOOO 16.10.04, 12:18
        Pysienka! U mnie tez 12 dc.
        Chyba wszystkie dziewczyny sa zapracowane...przytulanka wszagze czassmile HiHi!
        Pysienka...witaminki , herbatka z miodem i cytrynka i nie daj sie chorobiesmile
        Tez jestem ciekawa co u innych dziewczyn slychac....
        juz niedlugo bedzie czas oczekiwania wiec napiecie znowu urosnie hihi!
        Pozdrowionka i zdrowka zycze!
        • madzia75 Re: HALOOO 16.10.04, 15:40
          Czesc dziewczynki!!
          No nie, wystarczy wyjechac na 2 tygodnie a juz tyle sie zmienia! W trakcie
          mojego pobytu w Polsce zadzwonili do mnie z radosna wiedomoscia, ze przyjeli
          mnie na 8-miesieczny staz!!Oczywiscie skakalam z radosci ale tez troche sie
          zmartwilam, nobo teraz nici z malenstwa...A ja je tak strasznie chce miec!No
          coz widocznie tak mialo byc.Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki!Bede
          czasami zagladac zeby zobaczyc jak Wam ida staranka!
          • kasie Re: HALOOO 17.10.04, 10:17
            Madzia jak tam w POlsce bylo? Naczytalas sie gazet? Wyrwalas zabka?
            Szkoda ze plany sie zmienily. ale fajnie ze stypendium dostalassmile
            Pozdrowionka! I Wracaj szybko do nassmile
    • pysienka Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 16.10.04, 18:45
      hej dziewczyny, czy wy tez stosujecie sie do tych metod np trzymanie pupy w
      gorze przez kilkadziesiat minutek??? albo abstynecja przez 2 tygodnie???
      • kasie Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 17.10.04, 05:35
        Nie pysienka...ani do jednej ani do drugiejsmile
        Co do tej drugiej zasady, to wlasnie wczoraj przeczytalam artykul goscia ktory
        zrobil badania na tematm plodnosci i pisal ze to jest mitsmileParom ktore kochaja
        sie raz w meisiacu statystycznie zjascie w ciaze zajmuje 5 lat, tym co 3 razy w
        miesiacu 18 miesiecy chyba a tym co 15 razy w miesiacu...srednio 3,5 miesiacasmile
        Takze pisal zebys kochac sie duzosmile Hihi!
        Jak ma sie udac to sie udasmileNie?
      • le_lutki Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 17.10.04, 09:30
        ani do jednegoani do drugiego smile)
        • kasie Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 17.10.04, 12:46
          Jak tam Le_lutki!
          Czas oczekiwania nastal co? Ale czekac tez jest fajniesmile Mam nadzieje ze po
          Mili...ty bedziesz nastepna z 2 kreseczkami...a zaraz potem pysienkasmile
          • pysienka Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 17.10.04, 13:09
            macie racje dziewczyny, po co jeszce bradziej się stresować ze wtedy sie
            powinno a teraz dzien czy dwa przerwy. Moim zdaniem tzreba dużo i przede
            wszytskim z chęcia. Mam nadzieję ze tym razem nam wszystkim sie udasmile
            • kasie Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 17.10.04, 13:26
              Pewnie ze tak..Pysienka!
          • le_lutki Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 17.10.04, 14:40
            Ano oczekujemy sobie, ale zeby nam sie nie dluzylo (i zeby nie wyszlo na to, ze
            my tylko w celach prokreacyjnych wink to sobie umilamy czas jak sie da smile) I
            bardzo jest milo.
            Poza tym wczoraj urodzila moja najblizsza kolezanka - chlopczyka! W tym samym
            czasie, w tej samej klinice, z tym samym lekarzem co ja rowno rok temu, a jej
            malutki wazy rowniutko 200 gramow mniej niz moj Grubcio smile Postanowilam sobie,
            ze to bedzie dobry omen wink)))
            Pozdrawiam cieplo!!!
            • pysienka Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 17.10.04, 16:53
              no i konczy sie niedzielkasad i jutro poniedziałek i tak daleko do piatku, ale
              mi się nie chce już uczyc i jeżdzic na te zajęcia, myslę ze jakbym maiła
              fasolkę to byłoby mi o wiele raźniejsmile
            • madzia75 Duzo i na luzie!! 18.10.04, 14:22
              Czesc dziewczynki!!Kasia juz po wszystkim. Dzis rano bylam na wyrwaniu i zabka
              nie ma!! Sama sie dziwie, ze sie na to odwazylam!Nie moge powiedziec zeby bylo
              super przyjemnie, ale rzeczywiscie nie bolalo. Teraz jestem "na prochach"
              przeciwbolowych i przeciwzapalnych. za 10 dni zdjecie szwow, mam nadzieje, ze
              nie bedzie bolalo.W Polsce bylo naprawde super, widzialam sie ze wszystkimi,
              odwiedzilam wszystkie moje miejsca i przywiozlam...5,5kg gazet.(zwazylam z
              ciekawosci).Zaopatrzylam sie tez w podrecznik "W oczekiwaniu na dziecko" i
              testy owu, noi bede to wszystko musiala odlozyc na troche pozniejsmileAle wiecie
              co?Moj ginekolog powiedzial, zeby nie zwracac wogole uwagi na dni plodne,tylko
              probowac jak najczesciej i maksymalnie sie wyluzowac.No wiec..relaks moje
              drogie i czekam na dobre wiadomosci!!
              • kasie Re: Duzo i na luzie!! 19.10.04, 08:01
                Oj no to ciesze sie bardzo ze dzielna bylas u dentystysmile Czasami wiecej jest
                stresu niz bolusmile
                Tez tak mysle...ze duzo i na luzie, bo wtedy naprawde jest milosmile Nie wiem moze
                jak nie udaloby sie przez nastepne kilka miesiecy to bede bardziej
                zestresowana..na razie jakos mnie to w ogole nie stresujesmile
                Tylko po tym ostatnim miesiacu..kiedy to tyle mialam urojonych objawow, w tym
                miesiacu powiedzialam sobie ze chocby nie wiem co mnie bolalo..to wyrzucam to z
                glowy....i koniecsmile
                Le_lutki! Moj maz tez sie nie bardzo chce rozczarowywac, ale co do testow to
                najlepiej jakbym sie testowala codzienie bo chcialby juz wiedziecsmileAle postaram
                sie wytrzymacsmile
                26 dc...u Ciebie to juz za tydziensmileSuper!
                A z pierwsza dzidzia..kiedy sie testowalas?
                Dziewczyny! Milego dzionka zyczesmile
                Ja juz na szczescie jestem po pracy..i sie relaksuje..cos ciezki byl ten dziensmile
                Pozdrowionka!

• pysienka Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 18.10.04, 09:14
      ja już nie wiem sam co mam mysleć. dzis mój 14 dzien cyklu niby powinien byc
      płodny, no ale ja ciagle wyczekuję tych mokrych dni a u mnie susza jak nie wiem
      co. Może ja jestem jakś inna i już te mokre dni nie przyjdąsad
      • le_lutki Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 18.10.04, 11:25
        A ja mam znow fajna "niespodzianke", bo jak zerknelam w kalendarz, to sie
        okazalo, ze cos pokrecilam i ostatni okres mialam 29.09 a nie 1.10, wiec dzis
        juz 19 dc a nie 17 smile Co oznacza, ze cale szczescie, ze zaczelismy sie
        intensywnie "starac" nazajutrz po @ az do teraz praktycznie smile
        A poza tym piersi mam tak wrazliwe i jakby "nabrzmiale" (co mi sie nie zdarza!)
        ze czasem az boli (zwlaszcza, jak synek sie po mnie wspina bez ceregieli wink i
        czuje takie dziwne "mrowienie" glownie od zewnetrznej strony.
        No nic, zeby nie bylo, ze znow sobie cos wmawiam, to bede grzecznie czekac. Ale
        nie wiem jak grzecznie i do kiedy smile
        Tak sie sklada, ze 26go 10 w pracy znow bedzie akcja oddawania krwi, a ja
        ostatnio zaczelam oddawac i bardzo bym chciala, o ile nie jestem w ciazy (bo
        wtedy to zabronione oczywiscie) - wiec zapewne dla "czystego smienia " (he,
        he...) zrobie test juz 26go z rana. Na dwa dni przed teoretycznym okresem,
        powinno byc ok... Mezowi nic nie powiem, bo on dostaje szalu jak ja u siebie
        zaczynam "wyszukiwac" i robie testy przed czasem - on nie chce kolejnego
        rozczarowania i domaga sie, zebym grzecznie czekala nawet tydzien po terminie
        @!!! Chyba nie wie co mowi wink
        Pozdrawiam Was cieplo wszystkie!
      • kasie Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 18.10.04, 12:40
        Czesc dziewczyny!
        Pysienka...czytalam ze tzw...mokre dni u niketorych nie sa takie mokre...i
        trudno jest obserwowac sluzsmileTakze chyba nie powinnas sie przejmowac jesli tak
        jestsmile
        Oj Le_lutki...to juz niedlugo ten mily moment nastapismile Tym razem na pewno sie
        uda! Nie moze byc inaczej!
    • kasie Jakies wiesci? 24.10.04, 05:35
      Czesc dziewczyny! Jakies testowanka , jakies dobre wiesci?
      Dzisiaj lekarz zrobil mi tescik...bo przypaletalo mi sie dosc mocne zapalenie
      nerek, wiec zanim zapisal antybiotyk to zrobil tescik...negatywny na szczescie.
      prze ostatnie pare dni doslownie modlilam sie zeby w tym miesiacu fasolki nie
      bylo..bo mialabym straszne wyrzuty sumienia ze szkodzesmile
      Mam nadzieje ze ten test jest wiarygodny choc zrobiony tylko 7 dni po owu.
      Ah jak pech to pech....no nic zanim bedziemy znowu sie starac dokladnie
      przebadam te nerki bo nie byloby fajnie zlapac cos w czasie ciazy.
      Dziewczyny..trzymam za Was kciuki mocno!!!!
    • kasie Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 08.11.04, 19:21
      Bedzie dzidzia! Sa dwie kreskismile
    • monisia_24 Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 09.11.04, 08:28
      ja podjęłam pierwszą próbe w tym cyklu...i choć testy nie wychodzą nie trace
      nadziei ze udało sie...to była pierwsza próba...jak sie nie uda to bedziemy tak
      próbować az do skutku!!!
      • kasie Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 09.11.04, 10:20
        Nam sie udalo w drugimsmile Monisia na pewno sie udasmilePowodzenia zyczesmileProbowanie
        to jest tez fajna zabawa nie?
        • le_lutki Gratulacje, kasie! 09.11.04, 11:00
          Bardzo sie ciesze, naprawde smile

U mnie na razie czas oczekiwania (16 dc)... Jakos przetrwam, bo co mam zrobic?
          Owulacja najpewniej byla 12-13dc...
          Zobaczymy, czy cos zmajstrowalismy...

W pierwszej ciazy udalo sie za pierwszym razem a test zrobilam w dzien czy tez
          przeddzien spodziewanej miesiaczki....
          Eeeh...
          Caluski i duzo zdrowia!
          • kasie Do Le_lutki:) 09.11.04, 11:28
            Oj trzymam mocno kciukismile
            Tym razem na pewno sie udasmileCzekam na dobre wiesci i wskoczymy na Lipiec 2005?
            Ja jakos w tym miesiacu zupelnie sie nie spodziewalam bo tydzien po
            przytulankach zachorowalam , bralam antybiotyki a tu proszesmile
            Ciezko jest w to uwierzycsmile
            Aniu, a jak tam synek? Mial juz urodzinki?
            Trzymam mocno kciuki!
            • le_lutki Re: Do Le_lutki:) 09.11.04, 12:59
              Hej!
              Mial smile Ma juz rok i dwa tygodnie smile Wlasnie polecial wczoraj z tata do moich
              rodzicow do Krakowa, a ja jutro do nich dobijam smile tesknie okrutnie i zzera
              mnie zawisc, ze oni tam sobie sa wszyscy razem, BEZE MNIE!!!

W tym miesiacu staralismy sie nieco mniej intensywnie, bo staram sie wyjsc z
              zalozenia, ze jak ma byc to i tak bedzie a jak nie, to chocbym na glowie
              stanela to nic.
              Ale fajnie, ze trzymasz kciuki smile
              Pozdrawiam cieplo
              • kasie Re: Do Le_lutki:) 09.11.04, 19:40
                Oj..jak fajnie ze do domu jedzieszsmile Ale super, nawet nie wiesz jak ja bym tez
                pojechala!!!
                ja tez tak mysle ze juz to jakos los zaplanowal i kiedy prezenik ma przyjsc to
                przyjdziesmileJak w tym miesiacu sie uda...to bedzieicie mieli cudny prezencik na
                swietasmile
                Oj Aniu baw sie swietnie w Polsce z cala swoja rodzinka!!!
                Rodzinka pewnie zaskoczona jkai juz Ludwis duzysmile
    • zuza30 Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 09.11.04, 11:07
      Hej, szczerze gratuluję wszystkim, którym się udało w tym miesiącu. Ja też
      próbowałam - już drugi raz. Czy się udało to sie okaże pod koniec tego
      tygodnia. Mam nadzieję, że dołączę do Was. Trzymajcie się cieplo, pozdrawiam,
      Kasia
      • malgo100 Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 09.11.04, 11:21
        Gratulacje tym dziewczynom, którym się udało!
        My jesteśmy po pierwszej nieudanej próbie- bardzo mi przykro!
        Powiedzcie, czy robiłyście sobbie testy owulacyjne, i wtedy działaliście? Jak
        wam się udało. Proszę o parę wskazówek!!!!
        • kasie Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 09.11.04, 11:34
          Czesc dziewczyny!
          Malgo i Zuza tez powodziena zyczesmile
          Ja mysle podobnie jak Gumecka ze duzo luzu trzeba.W pierwszym miesiacu sie
          stresowalal liczylam dnismileW drugim podeszlismy z M na luzie, stwierdzilam ze
          statystycznie szanse na dzidzie sa niewielkie...wiec trzeba bedzie pewnie dlugo
          probowacsmile I sie udalo! Testow owu. nie stosowalam , tempki tez niesmile
          Po prostu przytulalismy sie M do woli w okolacach dobrych dnismile
          Powodzenia dziewczyny!!!!
    • gumecka Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 09.11.04, 11:27
      Witam!
      Ja w zasadzi planowalam na pazdziernik a wyszlo jak wyszlo ze dzidzia byla
      wczesniej. Dziewczyny trzeba postawic na luz bo pod przumusem nic nie wychodzi
      (wiem cos o tym) luzik i dzidzia jest juz 7tydzien w brzusiu. Pozdrawiam
      • zuza30 Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 09.11.04, 11:47
        Dzieki Dziewczyny za słowa otuchy, O luziku to ja wiem, tylko na wiedzy się
        kończy, gorzej jest zastosować to w praktyce, tym bardziej jak sie ma taki
        stresogenny charakterek jak ja. Muszę chyba cos z tym zrobić, ale z kolei jak
        planuje Dzidzie to przecież nie będę łykać proszków odstresowujących. Błędne
        koło. Pozdrawiam, pa, pa. Odezwę się jak coś już będę wiedzieć.
        • malgo100 Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 09.11.04, 12:01
          ja idę dzis do gina, spytać czy jest taka mozliwośc żeby określił mi dni płodne
          na podst. badań ultrasonograficznych...
          co Wy na to?
    • kasie Gratulacje Le_lutki!!! 19.11.04, 23:16
      Ale super wiadomosc!!! Ale sie ucieszylamsmile
      Trzymam mocno kciuki....musi byc wszystko dobrze. O latanie nic sie nie
      marwt...bo takie krotkie loty nic nie szkodza. Pomysl sobie o
      Stewardesach...one wszystkie prawie do 3 miesiac albo i dluzej latajasmile
      Dbaj o siebie Mamuskosmile
      Ja ide do lekarza we wtorek i tez sie troche boje...co zobaczymy na USGsmile
      Czy bedziesz miala tez termin na lipiec?
      Fajnie by bylosmile
      Trzymam mocno kciuki!!
      Kasie
    • kasie Re: KTO PLANUJE POCZĘCIE DZIDZIUSIA WRZESIEŃ-GRU 25.11.04, 07:29

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka