Dodaj do ulubionych

Czy któraś z was miała WĄSKĄ MIEDNICĘ?????

16.09.04, 11:12
Jeśli którejś z Was gin wielokrotnie to mówił lub same o tym wiecie a
jesteście lub byłyście w ciąży- odezwijcie się, proszę. napiszcie jak
rodziłyście? Czy przez cc czy naturalnie?
Obserwuj wątek
    • nikita0 Re: Czy któraś z was miała WĄSKĄ MIEDNICĘ????? 16.09.04, 11:56
      podciągam do góry
      • diaament Re: Czy któraś z was miała WĄSKĄ MIEDNICĘ????? 16.09.04, 12:01
        ja mam . i już teraz- w 18 tc wiem że będę miała cc choć wolałabym tego uniknąc
        • nikita0 Re: Czy któraś z was miała WĄSKĄ MIEDNICĘ????? 16.09.04, 12:29
          Diaament, czy stweirdzil to u Ciebie lekarz, że masz wąska miednicę?
          Napisz, czy powiedział że NA PEWNO będziesz miała cc? Napisz czy powiedział,
          dlaczego nie możesz rodzić normalnie i jakie to ma konsekwencje? dzieki.
          • nikita0 Re: Czy któraś z was miała WĄSKĄ MIEDNICĘ????? 16.09.04, 13:16
            podciagam do gory
    • polinetka Re: Czy któraś z was miała WĄSKĄ MIEDNICĘ????? 16.09.04, 13:37
      W przypadku stwierdzenia takich dysproporcji pomiędzy rozmiarami dziecka a wymiarami miednicy matki zawsze jest rozwiazanie przez cc. Po prostu dziecko nie jest w stanie przedostać się przez zbyt waską miednicę matki - czym to grozi? chyba nie musze pisać i lepiej nie próbowaćsmileCC będzie lepszym rozwiązaniem.
      • diaament Re: Czy któraś z was miała WĄSKĄ MIEDNICĘ????? 16.09.04, 13:50
        zmierzył mnie miednicomierzem i powiedział że będzie problem. pózniej miałam
        robione na jego zlecenie usg stawów biodrowych i czegoś jeszcze w tej okolicy i
        w opisie napisali że ze względu na budowę zalecane jest cc bo widać że miednica
        się nie rozsunie ( napisane to było bardzo zagmatwanie i mój gin przetłumaczył
        mi na polskismile.
        di i 18 t Oskarek ( oby!)
        • margin1 Re: Czy któraś z was miała WĄSKĄ MIEDNICĘ????? 16.09.04, 19:32
          Ja mam zwężone wymiary miednicy, pierwszy poród skończył się cc, teraz też mnie
          to czeka! Niestety! Ale nie jest wcale tak źle!
    • bei ja mam :) 16.09.04, 23:01
      Ja mam wąską miednicę.....Mam 170 cm wzrostu.w biodrach 82 cm..i przed ciążą
      ważyłam 47 kg....a przed poprzednimi ważyłam 44....
      Rodziłam naturalnie- pierwszy poród b.b.b trudny- i synek niekowagowy- 1806
      g....drugi poród troche szybciej- i dziecko 2006 g
      Teraz jestem w 30 tc....w biodrach mam 84 cm...w brzuszku 78...będę miała cc- 2
      tygodnie przed terminem- bo łożysko przodujące....
      Zastanawiano sie nade mną- bo Artuś ma ksiażkowe wymiary- i chociaż to są z
      dolnej normy- to będzie mial pewnie przy narodzinach z 2600 - 2800 g
      Zdarza sie, że dziewczyny o wąskiej miednicy- maja ją jakos pojemną w środku-
      ale to jest różnie.....
      Mi przed porodami przewidywano kłopoty z porodem- ale dzieci były nisko-wagowe-
      wiec poradziłam sobie- ale obaj mieli bandażowane obojczyki- nie było im łatwo
      przecisnąć siesmilesmile

Pozdrowionkasmile
      • bei Re: ja mam :) 16.09.04, 23:03
        dodam- że przy drugim porodzie miałam rozejscie spojenia łonowego- brrrr- przez
        pierwsze dni wystąpił paraliż nóg...sad
        • nikita0 Re: ja mam :) 17.09.04, 11:05
          Ja mam też wąską miedznicę dlatego poruszyłam ten wątek. chciałam was
          dziewczyny zapytać, czy wiedziałyście od początku o cc, czy miałyście
          zaplanowaną cc na zimno, czy wszytsko to wyszło "w praniu"????
          • sammy1 Re: ja mam :) 17.09.04, 20:26
            Są 2 rodzaje wąskich miednic:
            -wąska miednica w biodrach
            -szeroka kość łonowa (schodząca w dół)zasłaniająca do połowy przedsionek pochwy
            W obu przypadkach powinno być wykonane cc, ale lekarze stawiają teraz na
            naturalne porody więc wolą ryzykować zdrowiem dziecka niż wykonać cc.
    • iga.ma Re: Czy któraś z was miała WĄSKĄ MIEDNICĘ????? 17.09.04, 23:16
      Witajcie, zadawałam podobne pytanie kilka dni temu, ale nie doczekałam się
      odpowiedzi, więc zaglądam do Was, ja miałam pierwszą cesarkę wykonywaną m.in. z
      powodu niewspółmierności, teraz miednica też się nie rozsuwa (32 tc), a mój
      lekarz twierdzi ze spokojem, że wszystko okaże się w ostatnich tygodniach,
      jeśli możecie to powiedzcie ile macie w biodrach, pozdrawiam
      • nikita0 Re: Czy któraś z was miała WĄSKĄ MIEDNICĘ????? 18.09.04, 09:58
        Iga, mój lekarz powiedział mi to samo. Ale ja mam gorzej - w poniedziałek ide
        już do szpitala, na skierowaniu mam napisane o tej miednicy, ale lekarz
        powiedział: spróbujemy sad((((Nie chcę aby wykonywali na mnie doświadczenia
        typu: przejdzie, nie przejdzie????? Nie wiem, ile mam w biodrach, ale przed
        ciążą miałam 80cm. A teraz dziecko duże. sad( No cóż, pozostaje godzić sie na
        widzimisię lekarza?
    • ikw1 Re: Czy któraś z was miała WĄSKĄ MIEDNICĘ????? 18.09.04, 20:11
      hey dziewczyny na oko to chlop w szpitalu ...itd
      zeby sprawdzic czy ktos ma waską miednice to sie to mierzy min miednicometrem
      ile kto ma w biodrach przed porodem nie ma nic do rzeczy bo chociaz w/w
      przyrzad mierzy od zewnątrz to słuzy do badania wewnętrznych wymiarów miednicy
      ktore w 98% są prawie takie same dla wszystkich kobiet na swiecie (czy ktos ma
      w biodrach 80 czy 120 to tylko roznica w miesniach i tluszczu)
      kobiety o waskiej miednicy rodza z reguly przez cc ale bardzo drobna budowa
      ciala jest cecha dziedziczna wiec jesli dzidzius tez jest drobny to bedzie sie
      rodzil normalna droga. Bez stresu zaden lekarz nie bedzie eksperymentował na
      ostatnim USG mierzy nie tylko wymiary wew. miednicy jak i rozmiar główki.
    • t.nina Re: Czy któraś z was miała WĄSKĄ MIEDNICĘ????? 18.09.04, 20:59
      Z powodu takiego "defektu" straszona byłam jeszcze jako dziewcze,że naturalnie
      to może urodze, ale tylko poniżej 3kg dzidzie. Całą ciąże straszono mnie
      cesarką, ale ponieważ dziecię było niewielkie postanowiono zaryzykować. Córcia
      2790 urodzona naturalnie i szybciutkosmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka