buglady 08.11.15, 22:45 Czy możecie polecić jakieś fajne, rozsądne książki o ciąży i początkach macierzyństwa? To będzie moje pierwsze dziecko i chętnie poczytam coś mądrego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnzimka Re: książki warte polecenia 09.11.15, 19:50 "Macierzyństwo non-fiction" chociaż dopóki nie urodzisz, nie uwierzysz w większość rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
saimirka Re: książki warte polecenia 10.11.15, 12:46 Poszukaj książek w duchu rodzicielstwa bliskości ja teraz czytam "Dziecko z bliska" Agnieszki Stein Odpowiedz Link Zgłoś
baola2 Re: książki warte polecenia 10.11.15, 12:50 Ja polecam "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff. To też jest moja pierwsza ciąża i ta książka rozwiała wiele moich czasem najdziwniejszych wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
kamagama Re: książki warte polecenia 17.12.15, 17:35 Polecam "najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" Karpa. Pomaga przetrwać tzw. 4 trymestr. Z tej serii jest jeszcze najszczęśliwszy śpioch i dziecko w okolicy,tez spoko,ale to na pozniej. O pielęgnacji niemowlaka polecam Zawitkowskiego "mamo tato co Ty na to". moj mąż bardzo ją sobie chwalil. Czytalismy tez "Pomocy jestem tata" Talki. Taka bardziej na luzie. Mam też poradniki rodzicielstwa bliskości czyli Księgę Searsow, Dziecko z bliska,Język Niemowląt Hogg.przeczytalam ale to tak na zasadzie zapoznania sie z tymi koncepcjami. Polecam tez różne blogi parentingowe,szczególnie anglojęzyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kamagama Re: książki warte polecenia 17.12.15, 17:39 Jesli chodzino blogi to ja reguralnie czytuje scienceofmom.com mataja.pl i przy poczatkach karmienia piersią regularnie czytałam hafija.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anku1982 Re: książki warte polecenia 17.12.15, 19:38 W głębi kontinuum, Liedloff Jean. Warto przeczytać jeszcze przed urodzeniem dziecka, aby nosić, tulić, wzmacniać, być blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
agnzimka Re: książki warte polecenia 18.12.15, 22:42 Ostatnio przeczytane: W Paryżu dzieci nie grymaszą Odpowiedz Link Zgłoś