Dodaj do ulubionych

Ból w okolicy żołądka

20.09.04, 08:08
Obserwuj wątek
    • pelka22 Re: Ból w okolicy żołądka 20.09.04, 08:11
      Jestem aktualnie w 8 tc. Od samego początku ciąży mam pobolewania w okolicy
      żołądka. Dokładnie pod mostkiem. Wczoraj w niedzielę myślałam, że się wykończę.
      Miałam przez cały dzień bóle i dodatkowo było mi słabo, kręciło mi się w
      głowie. Wiem, że najbardziej niepokojące są bóle w podbrzuszu (a te u mnie
      występują b.b. sporadycznie). Nie wiem czy mam się tym martwić czy nie??
      • pelka22 Re: Ból w okolicy żołądka 20.09.04, 14:49
        Napiszcie czy też macie lub miałyście takie objawy? Mam się niepokoić, czy
        raczej nie powinnam.
        • poziomka6 Re: Ból w okolicy żołądka 20.09.04, 16:33
          Tak naprawdę to nie wiem czy powinnaś się niepokoić?
          U mnie było tak, że od ok. 4 tc (obecnie koniec 12 tc), zdarzały mi się
          wszelkiego rodzaju niestrawności, właśnie z potwornymi (dwa razy) bólami
          żołądka i często mniejsze bóle/pobolewania. Za pierwszym razem po kurkach smile,
          po prostu mój organizm ich od tej pory zupełnie nie toleruje. Gdzieś
          wyczytałam, że niestrawności to częsta dolegliwość w ciąży i nalezy jeść mało a
          często i unikać np. surowizn w dużych ilościach. Teraz na szczęście mam to już
          rzadziej, ale wzdęcia to są na porządku dziennym.
          Na zatrucie całkiem bezpieczne jest Rennie (i mi pomaga ale tylko 2 tabletki na
          raz), na skutecznym Ranigaście jest niestety napisane, że nie wolno tego brać w
          ciąży ;-(.
          Co do Ciebie, jeśli bardzo Cię boli i cały czas bez przerwy idź koniecznie do
          lekarza internisty, watpię aby to miało związek z dzieckiem, raczej z
          żoładkiem. Głowa do góry.
          Pozdrawiam Poziomka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka