pelka22 Re: Ból w okolicy żołądka 20.09.04, 08:11 Jestem aktualnie w 8 tc. Od samego początku ciąży mam pobolewania w okolicy żołądka. Dokładnie pod mostkiem. Wczoraj w niedzielę myślałam, że się wykończę. Miałam przez cały dzień bóle i dodatkowo było mi słabo, kręciło mi się w głowie. Wiem, że najbardziej niepokojące są bóle w podbrzuszu (a te u mnie występują b.b. sporadycznie). Nie wiem czy mam się tym martwić czy nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
pelka22 Re: Ból w okolicy żołądka 20.09.04, 14:49 Napiszcie czy też macie lub miałyście takie objawy? Mam się niepokoić, czy raczej nie powinnam. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka6 Re: Ból w okolicy żołądka 20.09.04, 16:33 Tak naprawdę to nie wiem czy powinnaś się niepokoić? U mnie było tak, że od ok. 4 tc (obecnie koniec 12 tc), zdarzały mi się wszelkiego rodzaju niestrawności, właśnie z potwornymi (dwa razy) bólami żołądka i często mniejsze bóle/pobolewania. Za pierwszym razem po kurkach , po prostu mój organizm ich od tej pory zupełnie nie toleruje. Gdzieś wyczytałam, że niestrawności to częsta dolegliwość w ciąży i nalezy jeść mało a często i unikać np. surowizn w dużych ilościach. Teraz na szczęście mam to już rzadziej, ale wzdęcia to są na porządku dziennym. Na zatrucie całkiem bezpieczne jest Rennie (i mi pomaga ale tylko 2 tabletki na raz), na skutecznym Ranigaście jest niestety napisane, że nie wolno tego brać w ciąży ;-(. Co do Ciebie, jeśli bardzo Cię boli i cały czas bez przerwy idź koniecznie do lekarza internisty, watpię aby to miało związek z dzieckiem, raczej z żoładkiem. Głowa do góry. Pozdrawiam Poziomka. Odpowiedz Link Zgłoś