erfo134 12.10.16, 10:05 Czy jest tu ktoś kto miał migreny w ciąży z aura? Albo same aury? Jak sobie z tym radziliscie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja0026 Re: Migrena w ciazy 12.10.16, 23:26 no chyba niestety nie bardzo mozna sobie poradzic, ja miałam prawie cały 2 trymestr, apap ekstra 2 szt., melisa, okłady zimne, czasami po 2 dni trwało... Odpowiedz Link Zgłoś
erfo134 Re: Migrena w ciazy 13.10.16, 07:39 W pierwszym trymestrze miałam okropne bóle- z wymiotami. W drugim spokój. A teraz w trzecim migreny z aurą. Boję się tego- te aury mnie przerażają. Ostatnio obudziła mnie w nocu. Zaczęłam bać się zasypiać, że wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
m.aggie Re: Migrena w ciazy 30.10.16, 18:02 W pierwszej ciąży, w pierwszym trymestrze kilka razy dopadła mnie migrena z wymiotami. Któregoś razu po całym dniu wymiotów pojechałam na izbę przyjęć, gdzie oprócz kroplówki dostałam zastrzyk z relanium. Lekarz przepisał mi też relanium w tabletkach i zalecał stosować pół tabletki + 1g paracetamolu kiedy tylko migrena się zaczyna. Na ból aż tak bardzo nie pomagało, ale za to mogłam taką migrenę przespać i nie wymiotować cały dzień. Relanium jest w ciąży dozwolone, w małych dawkach sporadycznie nie powinno zaszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś