Dodaj do ulubionych

kiedy widać brzuszek

30.09.04, 10:09
Przypuszczam, że ten temat mógł się już wcześniej pojawić i że to sprawa
bardzo indywidualna. Kiedy zaczyna rosnąć brzuszek i kiedy pora na kupowanie
specjalnych ciuszków ? Jestem w 11 tc. Brzuszka jeszcze nie mam, ale sylwetka
się zmiania, choć przytyłam tylko 1 kg.
Obserwuj wątek
    • aaala1 Re: kiedy widać brzuszek 30.09.04, 10:16
      Ja jestem w 20tc i brzuszek powoli jest widoczny, ale bardzo mało, jak się
      dobrze ubiorę to nie sasdzę aby osoby które nie wiedzą cos tam dojrzały.
      Przytyłam 2kg, nawet niecałe
      W 11tyg tylko troche mi byo przyciasno w spodnaichsmile
      Pozdrawiam
    • t.nina Re: kiedy widać brzuszek 30.09.04, 10:17
      Oj, kwestia bardzo indywidualna. Ja jeszcze teraz w 20tyg ciąży wchodzę w moje
      normalne spodnie rozmiar S, które były lekko luźne przed ciążą (XS czekają na
      lepsze czasy w szafie). Wyglądam jakbym się objadła, albo jakby mi zostało
      nieco tłuszczyku na brzuchu po pierwszej ciąży.
    • agusik25 Re: kiedy widać brzuszek 30.09.04, 10:18
      Faktycznie jest to sprawa indywidualna...
      Mojej koleżance z pracy zaczął brzuszek wystawać w szóstym miesiącusmile Wszysscy
      się dziwili i dopytywali czy na pewno jest w ciążysmile) Teraz jest w dziewiatym i
      ma fajny okrągły, nieduży brzuchsmile Taka urodasmile Natomiast jej dzidzia rozwija
      się jak najbardziej prawidłowo. Nawet lekarz jest trochę przerażony bo na
      ostatnim USG maleństwo ważyło już 3900 a oznak porodu nie widać, więc pewnie
      jeszcze urośniesmile

Ja zaczęłam dzisiaj 17tc i brzuszek już wystaje. W pasie przybyło jakieś 8cm,
      talii braksmile Z ciuchami mam problem, bo na ciążowe jeszcze za wcześnie a moje
      przedciążowe są za ciasne... Oglądałam w sklepie odzież ciążową i byłam
      przerażona rozmiaramismile Na razie chodzę w spodniach o rozmiar większych niż
      normalnie, niestety juz nie dopinam się w pasie.

Pozdrawiam serdeczniesmile
      • monikaj1 Re: kiedy widać brzuszek 30.09.04, 10:52
        U mnie zaczął wystawać w szóstym miesiącu, uwidocznił się na dobre w siódmym.
        Teraz jestem w ósmym (33 tydzień), a na wysokości pępka mam 88 cm. Z Małą
        wszystko w porządkusmile
    • anete Re: kiedy widać brzuszek 30.09.04, 10:56
      Jestem w 20tc i od kilku tygodni nie wchodzę w żadne rzeczy sprzed ciąży, kiedy
      to nosiłam rozmiar S. Brzuch wygląda jak piłka do siatkówki, nawet ustępują juz
      mi miejsce w środkach komunikacji miejskiej...
    • malaika7 Re: kiedy widać brzuszek 30.09.04, 11:00
      Mój było widać już w piątym, ale dodam, że był to w końcu środek lata, więc za
      wiele nie miałam na sobie, a poza tym moja dzidzia jest wielka. Teraz jestem w
      siódmym i mam 93 cm w najszerszym miejscu brzucha. A przytyłam niecałe 6 kg.
      Dodam, że i z dzieckiem i ze mną jest wszystko ok smile
    • gosia_815 Re: kiedy widać brzuszek 30.09.04, 11:35
      A mój brzuszek był wyjątkowo szybciutko widoczny,ok 10tyg.było mi już ciasno w
      spodniach,a brzuszek robił się okrągły smile,teraz jestem w 27 tyg,przytyłam
      13kg,dzidzia rośnie,pozdrawiam
      • jowa20 Re: kiedy widać brzuszek 30.09.04, 13:51
        ja 6 miesiac i brzuszek jest ale wszyscy mowi ze bardzo malutki,dopiero 2 kg do
        przodu,ale sie tylko cieszyc,po co tyle tyc?Pozdrawiam
        • malaika7 Re: kiedy widać brzuszek 30.09.04, 14:01
          No po to się powinno trochę chociaż przytyć, żeby ciąża, która jest w swej
          istocie pewnym obciążeniem dla organizmu nie wywołała w nim spustoszenia. Twoje
          dziecko "wyjada" z Ciebie. Gdyby od Twojej aktualnej wagi odjąć aktualny ciężar
          dziecka, łożyska, wód płodowych i płynów ustrojowych, których przybyło,
          okazałoby się, że ważysz mniej niż przed ciążą, a Twój organizm jest osłabiony.
        • baby5 Re: kiedy widać brzuszek 30.09.04, 15:26
          Ja jestem w połowie 6miesiąca i brzuszek jest już widocznysmile Nie jakiś ogromny
          ale widaćsmile Przed ciążą w pasie miałam 64cm a teraz mam już 88cm więc chyba
          sobie rosnie tylko ja patrze na niego każdego dniasmile

Pozdrawiamsmile
    • gagga1 Re: kiedy widać brzuszek 30.09.04, 15:20
      A ja miałam już brzuszek od 10 tygodnia, choć nadal chudłam ( w 10-tym ważyłam
      50 kg. ). Lekarz powiedział, że to wpływ progesteronu, który zwalnia
      perystaltykę...
      • constancja No to ja jestemw szoku! 30.09.04, 16:27
        To może ze mną coś jest nie tak? Przytyłam jakies 6 kg - teraz jestem w 22 tyg.
        Brzuch zaczął mi tak konkretnie wytawać jakieś 2 tyg temu, w pasie mam 88 cm a
        miałam 60. W swoje rzeczy nie miściłam sie od jakiegoś 10 t.c. Teraz mam na
        stanie ciążowe sztruksy i dres mężasmile
        Pozdrawiam
        Consta
    • lukka Re: kiedy widać brzuszek 30.09.04, 16:59
      U mnie dziś pierwszy dzień 12 tc, a brzuszek wyraźnie widać od tygodnia.
      Wieczorami wysuwa się "na czoło". Od tygodnia nie mieszczę się też we wszystkie
      dżinsy - były dopasowane. Na wadze przybyło tylko + 1,5 kg, ale w pasie 10 cm.
      Myślę, że to sprawa indywidualna - ja mam brzuch wczesnie, może to dlatego, że
      zawsze miałam idealnie płaski brzuch i jestem szczupła. Na razie będę kupować
      ubrania większe o 1-2 rozmiary - przydadzą się po porodzie, zanim wrócę do
      formy.
      Pozdrawiam,
      lukka
    • anielka25 Re: kiedy widać brzuszek 30.09.04, 17:13
      Ja mam prawie całe 4 miesiące za sobą i musze przyznać, że właśnie brzuszek
      zaczął mi się zaokrąglać ale na razie tak malutko. Na razie dopinam się jeszcze
      we wszystkie ciuchy i nawet nie musiałam poluzować paska w spodniach. Bardzo
      mnie to cieszy bo nie musze kupować nowych ciuchów. Co do wagi to przytyłam od
      początku całe 1 kg i to nie jest tak że nie jem tylko to chyba indywidualna
      sprawa każdej kobiety jak się zaokrągla i jak tyję!
      • kapoosta Re: kiedy widać brzuszek 30.09.04, 17:43
        dziękuję za wszystkie odpowiedzi
    • mazuba Re: kiedy widać brzuszek 30.09.04, 19:48
      jestem w 15 tygodniu, brzuszek widac od miesiaca, a od dwoch tygodni nie
      zapinam starych spodnismile.
      Dzisiaj dostalam przesylke z dzinsami ciazowymi i gdybym sie uparla to juz moge
      w nich chodzic.
      Przytylam niecale 2 kg.
      pozdr
      magda
    • pulpec Re: kiedy widać brzuszek 01.10.04, 16:25
      do konca 4 miesiaca wchodzilam we wszystkie, nawet najbardziej dopasowane
      spodnie.
      brzuszek pokazal sie dopiero gdzies tak po 18-19 tc.
      do 20 tc przytylam 2 kilo i mialam o 8 cm wiecej w obwodzie.
      dzis - koniec 22 tc wchodze w jeszcze jedne "normalne" spodnie, ale to juz
      ostatnia para, w ktora sie mieszcze.
    • anias01 Re: kiedy widać brzuszek 01.10.04, 16:47
      Jestem w 23 tyg i od kilku dni noszę już ciuchy ciążowe. W te sprzed ciąży nie
      zmieszczę się jeszcze długosmile) Pozdrawiam!
    • iguana-marta 15 tc 01.10.04, 19:03
      ja jestem w 15 tc i brzuszek juz zaczyna być widoczny, od 9 tc nie mieszcze się
      w swoje spodnie sprzed ciąży (nosiłam S)
    • joasia20 Re: kiedy widać brzuszek 01.10.04, 19:17
      ja przestałam się mieścić w swoje ciuchy dopiero ok. 20t.c. ale później to już
      poszło szybko, teraz jestem w 30 t.c. i mam już wielki brzuch smile)
    • anek130 Re: kiedy widać brzuszek 03.10.04, 17:12
      a ja mam lepsze pytanie: jak odróżnić brzuszek, który powiększył się dzieki
      ciąży od tego, który powiększył się z jedzenia, zatwardzenia czy zaparć? jestem
      w 16 tc i wiem, że brzuszek powinien się zaczynać od samego dołu, tuż nad
      wzgórkiem łonowym, a ja mam trochę większy w okolicy pępka i dlatego nie mogę
      się dopiąć w niektórych spodniach smile

Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka