Dodaj do ulubionych

JESTEM W CIĄŻY!!!!

25.10.04, 19:27
Jestem w 4 t.c. jestem bardzo szczesliwa,poczete zostało 1 pazdziernika(wiem
to na 99 %).Dziewczynki piszcie ktore tez sa w podobnym czasie!!Bedziemy sie
wspierac!!Boli mnie podbrzusze,bardzo,czuje takie skurcze w brzuchu!!czy to
rozrasta sie macica??pozdrawiam

Szczesliwa i pełna optymizmu romilka!!
Obserwuj wątek
    • a.55 Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 25.10.04, 19:56
      ja też jestem chyba w ciąży dzisiaj zrobiłam test i wynik był pozytywny.
      Również boli mnie brzuch i mam nabrzmiałe piersi. Nie wiem co robić dalej, czy
      muszę iść natychmiast do lekarza?
      • magda101 Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 25.10.04, 20:03
        jestem w 5 tygodniu, dziś widziałam na USg malutkiego groszka.
        m
        ps. a55idz do lekarza, moj stweirdzil ciaze po 4 dniach od czasu, jak @ nie
        przyszla
      • saade Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 25.10.04, 20:32
        hejsmile
        ja tez sie dolaczam,dzisiaj zrobilam test i wyszedl pozytywny 5 dni po
        spodziewanej @ ,chyba podobny termin bedziemy mialysmileto jest moja druga ciaza i
        z tego co pamietam na poczatku zawsze sa takie ciagniecia w dole
        brzuszka,nie martw sie na zapas i poczekaj przynajmniej do 6 tygodnia z wizyta u
        lekarzasmileprzynajmniej ja zamierzam poczekacsmile
        sciskam was ciezaroweczki poczatkowetongue_out
    • olenka24 Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 25.10.04, 20:33
      witam wszystkie przyszłe mamusie! gratulacje! ja również jestem w ciąży od początku października,własnie wróciłam od lekarza i wszystko jak na razie w porządku, hoś wiadomo, że na USG widać mały pęcherzyk (mój ma 11mm). Co do skurczy i bólu-też od czasu do czasu coś tam kłuje i boli, jezeli to się będzie powtarzać - mam zgłosić się do lekarza, ale w początkowym okresie ciąży tego typu bóle i skurcze są naturalne (podobno). Oczywiście jak kilka godzin będą Cię męczyć to koniecznie idź do lekarza, być może dostaniesz jakieś tabletki z hormonem podtrzymujące ciążę, ja przez pierwsze 3 tyg. mam brać Duphaston. Podobno jest bezpieczny dla zdrowia dziecka i mamy. Nie bierz żadnych środków przeciwbólowych, no, ale pewnie o tym już dawno wieszsmile Pozdrawiam i trzymam kciuki żeby ciąża przebiegała pomyślnie
      • suzi27 Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 25.10.04, 22:34
        Witajcie!

Ja również jestem w ciąży od początku października. Poczęcie miało miejsce tak
        między 2 a 4. Okropne dolegliwości bólowe miałam tylko w terminie @, która
        oczywiście nie nadeszła. Teraz aż się martwię, że nic mi nie jest, no może poza
        osłabieniem i od czasu do czasu lekkim kłuciem w podbrzuszu. Wizytę u lekarza
        mam za 2 tygodnie i wtedy tez będę miała pierwsze usg. Nie moge już się
        doczekać.

Gratulacje dla Was wszystkich i oby nam wszystkim się udało urodzić zdrowe
        dzidzie. smile))
      • magda101 Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 25.10.04, 22:34
        aha dziewczyny moze zalozmy nowy watek na forum "w ocvzekiwaniu" dla nas, czyli
        dla czekajacych na maluszka w lipcu,
        • suzi27 Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 25.10.04, 22:38
          Popieram smile
          • saade Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 25.10.04, 22:58
            a czy ja sie bede mogla dolaczyc ??bo termin wychodzi mi na 29 czerwca?...
            na warunkach szczegolnych?smile
            troszke niepokoi mnie ten bol podbrzuszasad isc do lekarza? to dopiero 3 tydziensad
    • battman02 Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 26.10.04, 01:45
      Witajcie moje kochane !!! Az trudno w to uwierzyc, jak sie okaze ile nas w tym
      samym czasie przezywa to samo. Ja tez jestem w ciazy 4 tydzien. Prawdopodobnie
      ok 2 padz. to sie stalo. Dowiedzialam sie w sobote , po tom jak mi test
      pozytywny wyszedl, i tak samo jak Was niepokoi mnie moje samopoczucie, boli
      mnie podbrzusze (nie tak zeby bardzo, ale to czuje ) piersi mam jak balony i
      mam straszne napady glodu, no i 4 tydzien mam lekka temp. To bedzie nasze 1
      dzidzi, jurto ide do lekarza to dowiem sie juz dokladnie i nie wiem moze to
      glupio zabrzmi ale jakos nie moge uwierzyc w ta cala sytuacje. Pozdrawiam Was
      wszystkie i bedziemy w kontakcie.
      • maretina Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 26.10.04, 08:35
        podlacze sie. dzis mam 5 tydzien ciazy i 4 dzienwink
        wczoraj widzialam pecherzyk ciazowy na usgsmile
    • aska34 Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 26.10.04, 07:31
      kochane dziewczyny-przyszle mamusie, czuje sie jak weteranka bo jestem w 33 tc
      a moj pierwszy syn urodzi sie w grudniu tuz przed gwiazdku,
      Serdecznie wam gratuleje...to cudowna wiadomośc, trzymajcie sie cieplo, dbajcie
      o siebie i wasze malenstwa, ja pamietam swoje pierwsze tygodnie to rowniez
      mialam niesamowity bol piersi, ktory ustapil wraz z nadejsciem drugiego
      trymestru. te skurcze na dole brzucha moga choc nie musza byc zwiazane z
      rozciagajaca sie macicą, najlepiej jak lekarz to zobaczy i oceni
      glowa do gory trzymajcie sie,
      jeszcze raz gratuluje!!!
      joanna 33tc
    • 18lipiiec Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 26.10.04, 07:43
      witajcie mamy, jestem w 15 tc.Bardzo mnie to martwi.Nieplanowana ciąża i się
      boję wszystkiego.
    • tarach Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 26.10.04, 08:30
      hej!!!
      ja zaczęłam 6 tydzień...bardzo się cieszę...wizytę u lekarza mam dopiero 2
      listopada ale rozmawiałam z moim gin bo baaaaaardzo boli mnie brzuszek i
      troszkę się wystraszyłam, ale on mnie uspokoił mówiąc, że to baaardzo normalne,
      że jak nie ma przy tym plamień lub krawawień to nie ma się czym matrwić tylko
      dzielnie znosić....buziaczki Monia - Poznań
      • maretina Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 26.10.04, 08:38
        tarach napisała:

> hej!!!
        > ja zaczęłam 6 tydzień...bardzo się cieszę...wizytę u lekarza mam dopiero 2
        > listopada ale rozmawiałam z moim gin bo baaaaaardzo boli mnie brzuszek i
        > troszkę się wystraszyłam, ale on mnie uspokoił mówiąc, że to baaardzo
        normalne,
        >
        > że jak nie ma przy tym plamień lub krawawień to nie ma się czym matrwić tylko
        > dzielnie znosić....buziaczki Monia - Poznań

bierz nospe, jak czujesz lekkie skurcze przy bolu popros gina o progesteron.
        najlepiej rozkurcza sluzwoke macicy.
        • malgo100 Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 26.10.04, 09:02
          dziewczyny! pocieszcie mnie!Właśnie dziś zrobiłam sobie test ciążowy i nic!
          jestem załamana! Próbowaliśmy pierwszy raz 21.10 tj 21 dzień cyklu, wtedy
          wypadał dzień owulacyjny. Na drugi dzień czulam ból w dole brzucha i tak przez
          3 dni-może to było jajeczkowanie, ale takich bóli wcześniej nie miałam.
          Myślałam , że jestem w ciąży. Na dodatek jeszcze przytrafiło mi się zapalenie(
          grzybica) pochwy, to u mnie na jesień i wiosnę normalne. A może to, że nie
          udało nam się to wynik tej grzybicy?
          Mogło to mieć wpływ? nie chcę brać globulek, bo łudzę się jednak , że jestem w
          ciąży- choć test dziś wykazał po 6 dniu , że nie! To straszne. Poza tym
          mierzyłam temperaturę i mam 37 albo36.9.
          Dziewczyny! pocieszcie!
          • maretina Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 26.10.04, 09:10
            nie bardzo wiem kidy testowalas, jak 6 dni po owulacji to normalne ze wyszla
            jedna kecha. nie wierz w to co jest na ulotce testow: 6 dni po zaplodnieniu.
            bzdura, amlo komu tak wyjdzie. malymim literkami dopisuja, ze najlepiej
            testowac w dniu @.
            10 albo najlepiej 12 dni po owlacji sprawdzic hcg w krwi.
            grzybica nie przeszkadza w zaplodnieniu ale zdrowiu ciazy tak.
            po wyleczeniu kup sobie plyn do higieny intymnej lactacyd emulsja. jest tez
            plyn ginekologiczny lactacyd na stany chorobowe, ma ph3,5 i pomaga walczyc
            miedzy innymi z grzybica.
          • aaala1 Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 26.10.04, 09:12
            Czy ja dobrze rozumiem, ze zrobiłaś test juz????? teraz???
            Nie masz co dramatyzowac, ja zrobiłam test w 32 dniu cyklu i nic!! a byłam w
            ciąży jak sie okazało na innym teście za pare dni.
            Jeszcze troche wczesnie, najlepiej zrobic po terminie spodziewanej miesiączki.
            Kiedy sie spodziewasz @??
            Jest jeszcze nadziejasmile)))
            Pozdrawiam
            • magda101 Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 26.10.04, 09:19
              czesc dziewczyny
              to zakladam watek Lipiec 2005 na watku "w oczekiwaniu" dolaczajcie sie i przez
              9 miesiecy bedziemy sie wspierac.
              magda
              • maretina Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 26.10.04, 09:25
                ja zaciazylam ok 1 pazdziernika i wyliczylam termin na 21 czerwca... dlaczego
                wychodzi Wam lipiec?hmmcrying
                buuu a kto w czerwcu?
                • tarach Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 26.10.04, 09:30
                  ...ja licząć od ostatniej @(19.09.) wyliczyłam termin na koniec czerwca -Monia
                  • maretina Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 26.10.04, 09:33
                    tarach napisała:

> ...ja licząć od ostatniej @(19.09.) wyliczyłam termin na koniec czerwca -Monia
                    wlasnie.... ja mialam ostatnia om 15.09 owulacja ok 30-1 pazdziernika. zatem
                    termin mi wyszedl 21 czerwca.
                    • asienka111 Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 26.10.04, 09:39
                      Ale Wam zazdroszczę!!!! a jednocześnie cieszę się razem z Wami!!!! ja jestem
                      dopiero w 18 dc, starania 22.10, zobaczymy co z tego będzie smile moje drogie
                      kochane, powiedzcie mi jakie były wasze NAPRAWDE PIERWSZE objawy, nie wiem,
                      może jakiś sluz inny niż zawsze, może lekkie przeziebienie, od dzisiaj rana
                      boli mnie mnie delikatnie brzuch i piersi jak sie dotykam, ale na to, to nie
                      mam co patrzeć bo tak mam zawsze. Co tam, musze po prostu wytrzymać te 10 dni
                      jeszcze. Jak Wam to się udało? to czekanie jest straszne. pozdrawiam i życzę
                      zdrówka.
                      asiula
                      • maretina Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 26.10.04, 09:41
                        zero objawow. 13 dni po owulacji piersi mnie troche bolaly i zrobilam wieczorem
                        tst i wyszedl. i dalej zero objawow, moze wiecej jadlam tylko i milamjakies
                        delikatne zachcianki. zaczelam 6 tc i wczoraj pierwszy raz poczulam ciaze jak
                        ok 10 miut czulam sie jak na rauszu, chwiejny krok, zawroty glowysmile
                        dzis mam lekka zgage.
                    • julagosia Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 28.10.04, 14:44
                      ja tez mialam ostatnia @ 19.09 i mam termin na 28 czerwca
                      boli mnie brzuch od czasu do czasu i mam takie uczucie jakbym miala miec @ =
                      tez od czasu do czasu. No i wielkie, bolace piersi - caly czas.
                      jak ty sie czujesz???
                      Jula
          • niuniaaa11 Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 26.10.04, 09:50
            - DO malgo100

Co do Twojego negatywnego wyniku testu - jeszcze nic straconego ja robiłam test
            przed naszym wyjazdem na urlop w wrześniu - dokładnie 02.09.2004 a OM miałam
            09.08.2004 i mój wynik również beł nie taki o jakim marzyłam tzn. jedna kreska,
            a jak się okazało 2 tygodnie później po powrocie z urlopu byłam już w 6 tc. i
            dzisiaj cieszę się 12 -tym tc. Tak też testy mają swoje minusy, a czasami
            stężenie hormonu w moczu na początku ciąży jest bardzo małe i dopiero w
            późniejszym czasie pokaże prawidłowy wynik.

pozdrawiam
            • malgo100 Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 26.10.04, 10:04
              dzięki za słowa otuchy. Ale najbardziej martwi mnie fakt, że przyplątała mi się
              ta grzybica. A poza tym naokoło słyszę, że dziewczyny zachodzą w ciążę po
              kilkumiesięcznych próbach. Dlaczego? boję się, zeby mi się to nie przytrafiło.
              I jeszcze co do objawów: czy ten ból brzuszka na następny dzień po przytulaniu
              i 2 następne to objaw ciązy?
              • maretina Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 26.10.04, 10:06
                nie ma nic zlego, ze kilka cykli sie staraja ludzie. ja teraz zaciazylam w 3
                cyklu. moja kolezanka w 7 cyklu. naprawde "robienie" dzidziusiow to nie bulka z
                maslem, przynajmniej nie zawszesmile
                spokojnie tylo a bedzie ok.
              • aaala1 Re:do malgo100 26.10.04, 10:15
                Ty juz wiesz,z ę to grzybica? czy tak podejrzewasz?
                U mnie w tym miesiącu, co zaszłam w ciązę zaczęły sie okropniste swędzenia,
                jakaś infekcja, zrobiłam badania,zeby ocenić co to jest i wtym samym czasie
                wyszedła test pozytywny, lekarka przepisała mi jakieś globulki dopochwowe,
                które miałam brać jeśli by mnie nadal swędziało, zakazala sexu zeby sie nie
                nasilało. Nie wiem jak to sie stało ale jestem na początku 6 miesiąca a
                dolegliwości minęły jak reką odjąłsmile)) nawet nie wykorzystałm tych globulek
                Może na razie zaniechaj współżycia, idź do lekarza, przebadaj sie, lekarz
                pewnie coś na to poradzi i bedzie ok
                • malgo100 Re:do malgo100 26.10.04, 11:09
                  dzięki za odpowiedź i podpowiedź. A jeszcze jedno pytanko: czy te swędzenie
                  miałaś zaraz w następny dzień po przytulaniu? Bo ja tak. A może to jakiś objaw?
                  a co do buli brzuszka - to już nie mam, miałam przez 3 kolejne dni po
                  przytulani, teraz jest 6 dni po i nic, nie ma bóli, ale może więcej siusiam a
                  może to sugestia.
                  Pozdrawiam
                  Czy dużo z was miało negatywny wynik testu po 6 dniu? może jest jeszcze jakaś
                  nadzieja?
                  • aaala1 Re:do malgo100 26.10.04, 11:32
                    Kochanie, swędzenie miałam zaraz po przytulaniu, wiec chyba tak samo jak ty.
                    Jak sobie z mężem odpuściliśmy to minęło samo. Do teraz przez cały okres ciąży
                    pełnego przytulania mieliśmy może ze 3 razy bo sie okrutnie boję ze to wróci.
                    Bóle brzucha to podobno na początku ciąży normalne, takie podobne do
                    miesiączkowych, mogą Cie jeszcze kłuć jajniki.
                    A wiecej siusiania to super objaw, ja sikałam dużo wiecej dlatego zrobiłam test
                    i nic nie wykazał mimo ze byłam w ciąży a test robiłam około 14-16 dni po
                    owulacji( nie tak przypuszczam ze owulacja tak bya).
                    W zasadzie pierwszy mój objaw ciąży to było wiecej siusianiasmile)
                    Więć wcale sie nie przejmuj tym wynikiem testu, to za wczesnie.
                    Jest duza nadzieja, czekaj cierpliwie i test zrób za jakiś czas koniecznie z
                    porannego moczu.
                    Trzymam kciuki
                    • malgo100 Re:do malgo100 26.10.04, 19:02
                      ale mnie ucieszyłaś! więc żyję nadzieją, może to swędzenie to jeden z objawów u
                      niektórych kobietek?
                      • malgo100 Re:do aaala1 26.10.04, 19:14
                        dziękuje za słowa otuchy
                        • aaala1 Re:do aaala1 26.10.04, 22:40
                          Objaw ciąży to pewnie nie jest ale moze ciąża jakoś pozytywnie wpływa na
                          złagodzenie tej dolegliwości.
                          Podejrzewam, ze to raczej brak przytulania tak łagodzi te choróbkesmile))
                          Jednak lepiej biegnij do lekarza, zrób posiew czy zadne cholerstwo nie rośnie,
                          bo to wcale nie musi być to samo, lepiej reagować wczesniej jeśli będzie
                          trzeba. Lekarz bedzie wiedział co robić bo my tu znachorki i tak nic nie
                          wymyślimy.
                          Koniecznie daj znać czy jest dzidziuśsmile
      • mintus Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 27.10.04, 10:34
        Niesamowite! Moja mama taż kiedyś była. Musisz częściej chodzić do lekarza, pić
        wino-fruty, chodzić na RTG, aby dziecko było takie fajne.
        Niedenerwój się tak, to normalne w tym tyg. ciąży.
        Niedługo będzie Cie kopać. To takie niesamowite uczucie. Wiem, bo moja mama też
        mnie kopie po każdym posiłku.
        życze Ci miłego rozwoju cionszy.
        Pozdrawienia z Nowego Dworu Gdańskiego, Czosnusia i Mintusia.
        Całe miasto czymie kciuki.
    • megi.1 Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 26.10.04, 09:45
      Ja tez sie moge do was dolaczycsmile dzis ostatni dzien 5 tygodniasmile Za tydzien
      mam wizyte u ginekologa i mam nadzieje ze bede juz mogla zobaczyc na usg nasze
      malenstwosmile. Jestem baaaaaardzo szczesliwa i pozdrawiam wszytskie lipcowe mamysmile
      • magda101 do megi 26.10.04, 10:23
        u mnie tez koniec 5 tygodnia, ale juz wczoraj bylam u lekarza, ktory
        potwierdzil ciaze, a termin 2 lipca
        • megi.1 do magdy :) 26.10.04, 10:56
          No ja slyszalam opinie, ze lepiej pojsc do lekarza okolo 6-7 tygodnia, ale nie
          wiem czy wytrzymam w tej niepewnosci jeszcze tydziensmile Juz chcialabym wiedziec
          ze wszytko w porzadku, zwlaszcza ze jestem pierwszy raz w ciazy smile Pozdrawiam
          Cie serdecznie smile
          • magda101 Re: do magdy :) 26.10.04, 11:01
            w 7 tygodniu słychać już bicie serca i wtedy lekarz zakłada kartę ciązy, ale ja
            nie mogłam wytrzymać i poszłam sprawdzić.
            Na ekranie malutki groszek. na następną wizyte musze przyjśc własnie w 7
            tygodniu ciązy.
            Na kiedy wyliczylas dat porodu, ja najpierw liczylam wedlug kalkulatora na
            edziecko i lekarz to potwierdzil
            magda
          • maretina odnosnie pierwszej wizyty;) 26.10.04, 11:01
            jak pojdziecie za wczesnie to wyjdziecie albo roczarowane albo przestraszone ze
            na usg nic nie bedzie. badanie ginekologiczne na tak wczesnym etapie moze byc
            tylko wtedy jak sa podstawy ku temu. najlepiej ciazy nie ruszac jak nie ma
            potrzebywink
            spokojnie dziewczynysmile ok 21 dni od owulacji moze byc juz widac pechezyk, ale
            nie musi jeszcze, nie wiecie kiedy dokldanie zarodek sie zagniedzilwink
            najlepiej na pierwsza wizyte najwczesniej isc pod koniec 6 tc albo naet 7/8
            tc. chyba ze macie niepokojace dolegliwoscismile
            • megi.1 do magdy 26.10.04, 11:51
              Rozumiem, ze tygodnie liczysz od daty ostatniej miesiaczki ( przynajmniej ja
              spotkalam sie z takim wlasnie obliczaniem tygodni)? Wedlug kalkulatora na e-
              dziecko malenstwo pojawi sie na swiecie 29.06smile))) Juz umowilam sie na jutro do
              ginekologa, no najwyzej poczekam z usg ale wolalabym juz zrobic jakies badania,
              zeby byc pewna ze wszystko jest oksmile
              • saade Re: do megi:) 26.10.04, 12:26
                megi mi taki sam wyszedl terminsmile a najlepsze ze moaj corcia urodzila sie 29
                czerwcasmile
                wg kalkulatora to dopiero 3 tydzien prawda?
                pozdrawiamwink))))
                • megi.1 do saade 26.10.04, 12:48
                  smile))) To bedzie piekny dziensmile))
                  Kalkulator rzeczywiscie wskazal na 3 tydzien, ale chyba oblicza sie tygodnie od
                  dnia OM prawda?
    • amelka1974 Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 26.10.04, 15:35
      GRATULACJE, bardzo się cieszę. Ja tez cos podejrzewam ale nie wiem czy nie
      przedwczesnie.... Staramy się o drugie dziecko no i nie moge sie powstrzymac od
      zrobienia testu ale obawiam się że to za wczesnie jeszcze. @ powinnam dostac w
      sobotę, mam nadzieje że nie dostanę... Czytam o tych waszych objawach i sama
      nie wiem. To moja druga ciąża ale nic nie wiem, nie pamiętam jak to może z tymi
      objawami byc. Piersi mnie nie bolą ale siusiam więcej i mam jakby "motylki w
      brzuchu" - powiedzcie JESTEM....??????
      Czekam na dalsze posty od Was...
      • olenka24 Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 26.10.04, 17:32
        życzę Ci żebyś byłasmile ale faktyczie testy wykonywane za wcześnie nie wykazują ciąży. Ja zrobiłam test w dniu oczekiwanej miesiączki i wyobraźcie sobie, że jeszcze nie było drugiej kreski. Dopiero 3 dni później pojawiła się różowa (nie bardzo wyraźna) kreska. Co do objawów to myślę ze nie można się sugerowac na początku bólami w podbrzuszu, osłabieniem, bólem piersi, bo tak naprawdę sa to także objawy przedmiesiączkowe. Jeżeli chodzi o długie oczekiwanie na ciąże-chciałabym na swoim przykładzie też troszeczkę uspokoić wszystkie zaniepokojone przysłe mamy. Ja również przez 3 miesiace nie zaszłam w ciąże ba! ginekolog stwierdził ze prawdopodobnie trzeba bedzie brać tabletki z progesteronem ze względu na słabą "produkcję" hormonu przez ciałko żółte. Miałam obserwować cykl i mierzyć temepraturę. Wyluzowałam się całkowicie, przestałam myśleć o tym dlaczego się nie udaje, po prostu założyłam że i tak trzeba będzie brać jakieś środki farmakologiczne. A tymczasem... niespodziewanie. Istnieje taka zalezność że im bardziej się kobieta martwi i stara tym ma większe problemy. Wiem, ze łatwo się mówi, ale kilka miesięcy to nie tak długi okres czasu, często dzieje się tak przez branie tabletek hormonalnych. Organizm musi miec czas na przystosowanie się do nowej sytuacji. A swoja drogą - naprawdę to forum mi pomogło, bo uświadomiło mi, że wszystkie mamy podobne lub takie same problemy, wątpliwości i jest to widocznie całkowicie normalnesmile
        • agabi33 Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 26.10.04, 22:09
          Nie wiem co jest grane. Ostatni okres miałam 7 września. Robiłam dwa razy testy
          i wyszły negatywnie(ostayni tydzień temu), czy jestem w ciąży?
      • battman02 Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 26.10.04, 22:57
        Hej Amelka!! U mnie pierwszy objawem (ciagle go zreszta mam ) byla temp. 37 -
        37,5 caly czas. Potem zaczely sie wlasnie te jakies dziwne glosne odglosy w
        brzuchu, zwlaszcza rano , poza tym mialam nudnosci, i mialam chwile ze twarz
        piekla mnie strasznie. To byly moje pierwsze objawy , dzis bylam u lekarza
        jestem w 5 tc, i widzialam juz mojego groszka.Moja ostatnia @ mialam 23.9 , i
        zaraz jak sie skonczyla zaszlam , lekarz wyliczyl mi termin na 1 lipca - (to
        bedzie 4 osobka spod znaku raka w domu , min , ja tez smile ) Zycze powodzenia
        Ewa .
    • aagulek Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 26.10.04, 22:53
      czesc, ja wlasnie jestem po pierwszej wizycie, 5 tc, dostalam duphaston i nospe
      na te bole podbrzusza,lekarz facet z przypadku poszlam bo te bole a bralam
      antybiotyk wiec sie boje sad..ale widze ze wszystkie bole maja, to norma?nie
      zbadal mnie, za 2 tygodnie ide na kontrol ale szukam prowadzacego w wawie,
      interesuje mnie Karowa, mozecie kogos polecic?trzymajcie sie z groszkami,
      fasolkami i wszystkimi maluszkami smile
      • rosanna Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 27.10.04, 10:02
        Dziewczyny, ja tez sie wpisuje do naszej druzyny!
        Test wyszedl pozytywnie, objawy jak sie patrzy,
        to moje drugie dziecko.
        Termin wyliczylam tez na koniec czerwca,
        OM 19.09, nie bylam jeszcze u lekarza,
        pozdrawiam Was Mamy!
    • mary211 Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 27.10.04, 12:07
      Witam!!Od kilku dni mam zawroty głowy.Czuję się okropnie.Jest mi niedobrze
      szczególnie rano.Mam wilczy apetyt.Od jakiś 2 tyg.odczuwam pieczenie w
      piersiach.Obawiam się ,że jest to ciąża.Fakt,że jutro powinnam dostać okres.Nie
      wiem co robić.Odwiedzę chyba Aptekę i kupię sobie teścik.Mąż się już cieszy
      chociaż jeszcze nie wiadomo.Bardzo by chciał już dzidziusia,ale żeby był
      chłopczyk-JASIU.Bo córunia już jestsmile
      • aetas Forum dla czerwcowych Mamusiek :-) 27.10.04, 12:12
        Witam, Dziewczyny, znalazłam niedawno Forum prywatne dla czerwcowych Mamuś:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23762
        Pozdrawiam smile
    • majkaa1 Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 27.10.04, 13:01
      dziewczyny

z przyjemnościa przeczytałam Wasze wpisy.
      Czy możecie podać mi w jakim wieku jestescie???

smile))
      • romilka Byłam u lekarza!! 27.10.04, 13:38
        Wczoraj byłam u lekarza!!!Robił mi usg dopochwowo,jestem w 5-6 tyg tak
        powiedział lekarz,widac było pecherzyk ciazowy,ma 10 milimetrow!!zmartwił mnie
        bo powiedział ze ciaza jest zagrozona bo zarodek za nisko sie zagniezdził!!!
        Ostatnio miesiaczke miałam 17 wrzesnia a poczelismy dzidzie 1 pazdziernika wiec
        kiedy bede miała porod,jesli wszystko bedzie dobrze???napiszcie mi dziewczyny!!
        Gdyby ktoras chciała pogadac to jestem na gg 1835153
        Jestem na zwolnieniu,mam o siebie dbac!!Nie przemeczac sie!
        • aaala1 Re: Byłam u lekarza!! 27.10.04, 13:46
          Licząc od ostatniej miesiązcki wypada Ci termin na 24 czerwca.
          Dziwne, ze lekarz Ci tego nie wyliczył.
          Dbaj o siebie i będzie dobrze.
    • mary211 Re: JESTEM W CIĄŻY!!!! 28.10.04, 09:48
      Wczoraj zrobiłam sobie teścik i wynik NEGATYWNYsad.Już myślałam,że jestem w
      ciąży.smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka