Dodaj do ulubionych

szyjka dł 26 mm???

31.10.04, 09:43
dziewczyny, co waszym zdaniem oznacza, że szyjka ma dł 26 mm? "drożna na
opuszkę". Czy to znaczy,że grozi mi przedwczesny poród? (jestem w 33tc).
Obserwuj wątek
    • omn3 Re: szyjka dł 26 mm??? 31.10.04, 10:01
      Jak by miala mniej niz 0,5 mm to bym sie martwila.A co mowi lekarz????
    • roxana2001 Re: szyjka dł 26 mm??? 31.10.04, 14:03
      lekarz kazał leżećsad
    • monia23 Re: szyjka dł 26 mm??? 31.10.04, 20:04
      To leż grzecznie i to sumiennie a będzie ok. Rozpieszczaj się tym leżeniem ile
      wlezie. I się nie stresuj, będzie dobrze. Myśl o swoim dzidziusiem i nie siedź
      przed kompem :o), bo siedzenie też nie wskazane, wtedy macia też naciska na
      krótką szyjkę, właściwie to tak jak byś stała. Czyli leżeć, leżeć i jeszcze raz
      leżeć! A chodzić tylko do łazienki jak już trzeba. I nie myśl o niefajnych
      rzeczach. I już wskakuj do łóżeczka zamiast ślęczeć przed kompem!! Tylko się
      nie gniewaj to tak w trosce o Twoje Maleństwo i Ciebie też. Dużo ciepła i
      zdrówia!! mama Kacperka
    • senie Re: szyjka dł 26 mm??? 01.11.04, 14:04
      Ja w pierwszej ciąży zostałam skierowana na konsultację z podejrzeniem o krótką
      szyjkę. Zmierzono ją w czasie USG z wynikiem 2,5 cm co oznaczało prawidłową
      długość. Do pracy chodziłam do ostatniego dnia porodu.
      Pozdrawiam
      Monika
    • io77 Re: szyjka dł 26 mm??? 07.11.04, 21:50
      Czesc
      Moj lekarz ponad 2 tyg temu powiedzial ze moja szyjka ma ok 3cm. Powiedzial ze
      dzidzius sie ulozyl i ze jest duzy i ze mam lezec. Badanie USG potwierdzilo
      skrocenie szyjki.
      Na razie leze, ale we wtorek ide do lekarza i zobaczymy co dalej. Moze juz
      niedlugo bede lezec, bo dzis koncze 36tc.
      Dam znac po wtorku.
      Pozdrawiam
      Magda
    • io77 Re: szyjka dł 26 mm??? 09.11.04, 21:00
      No i bylam dzis u lekarza. Jestem w 36 i 2/7 tc. Szyjka ma dl 1,5 cm.
      Lekarz powiedzieal ze teraz juz nie ma problemu. Co prawda mam sobie raczej
      odpoczywac (lezec), nie wykonywac ciezkich prac, ale moge tez juz wyjsc na
      jakis krotki spacerek, czy gdzies pojsc.
      Najwazniejsza jest w tym wszystkim jednak dojrzalosc dziecka, ktore pluca ma
      juz dojrzale (co wykazlao ostatnie badanie USG) i nic by sie nie stalo gdyby
      sie juz nawet urodzilo.
      A co do skracania sie szyjki to powiedzial ze moze porod nie bedzie ciezki i
      nie bedzie problemu z rowieraniem szyjki smile - miejmy nadzieje.

Tobie jednak radzilabym jeszcze grzecznie lezec. Teraz jestes chyba w 34 tc.
      Wiec jeszcze troche czasu w pozycji horyzontalnej, a potem do kontroli...
      Powodzenia smile

Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka