roxana2001 31.10.04, 09:43 dziewczyny, co waszym zdaniem oznacza, że szyjka ma dł 26 mm? "drożna na opuszkę". Czy to znaczy,że grozi mi przedwczesny poród? (jestem w 33tc). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
omn3 Re: szyjka dł 26 mm??? 31.10.04, 10:01 Jak by miala mniej niz 0,5 mm to bym sie martwila.A co mowi lekarz???? Odpowiedz Link Zgłoś
monia23 Re: szyjka dł 26 mm??? 31.10.04, 20:04 To leż grzecznie i to sumiennie a będzie ok. Rozpieszczaj się tym leżeniem ile wlezie. I się nie stresuj, będzie dobrze. Myśl o swoim dzidziusiem i nie siedź przed kompem :o), bo siedzenie też nie wskazane, wtedy macia też naciska na krótką szyjkę, właściwie to tak jak byś stała. Czyli leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć! A chodzić tylko do łazienki jak już trzeba. I nie myśl o niefajnych rzeczach. I już wskakuj do łóżeczka zamiast ślęczeć przed kompem!! Tylko się nie gniewaj to tak w trosce o Twoje Maleństwo i Ciebie też. Dużo ciepła i zdrówia!! mama Kacperka Odpowiedz Link Zgłoś
senie Re: szyjka dł 26 mm??? 01.11.04, 14:04 Ja w pierwszej ciąży zostałam skierowana na konsultację z podejrzeniem o krótką szyjkę. Zmierzono ją w czasie USG z wynikiem 2,5 cm co oznaczało prawidłową długość. Do pracy chodziłam do ostatniego dnia porodu. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
io77 Re: szyjka dł 26 mm??? 07.11.04, 21:50 Czesc Moj lekarz ponad 2 tyg temu powiedzial ze moja szyjka ma ok 3cm. Powiedzial ze dzidzius sie ulozyl i ze jest duzy i ze mam lezec. Badanie USG potwierdzilo skrocenie szyjki. Na razie leze, ale we wtorek ide do lekarza i zobaczymy co dalej. Moze juz niedlugo bede lezec, bo dzis koncze 36tc. Dam znac po wtorku. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
io77 Re: szyjka dł 26 mm??? 09.11.04, 21:00 No i bylam dzis u lekarza. Jestem w 36 i 2/7 tc. Szyjka ma dl 1,5 cm. Lekarz powiedzieal ze teraz juz nie ma problemu. Co prawda mam sobie raczej odpoczywac (lezec), nie wykonywac ciezkich prac, ale moge tez juz wyjsc na jakis krotki spacerek, czy gdzies pojsc. Najwazniejsza jest w tym wszystkim jednak dojrzalosc dziecka, ktore pluca ma juz dojrzale (co wykazlao ostatnie badanie USG) i nic by sie nie stalo gdyby sie juz nawet urodzilo. A co do skracania sie szyjki to powiedzial ze moze porod nie bedzie ciezki i nie bedzie problemu z rowieraniem szyjki - miejmy nadzieje. Tobie jednak radzilabym jeszcze grzecznie lezec. Teraz jestes chyba w 34 tc. Wiec jeszcze troche czasu w pozycji horyzontalnej, a potem do kontroli... Powodzenia Magda Odpowiedz Link Zgłoś