e_rubi Re: 13 tc i ciągle mdłości 11.11.04, 19:29 Coś mi się wysłało puste, drugi raz treść mi zniknęła.trudne moje początki na tym forum. W każdym razie chciałam was spytać, kiedy Wam minęły mdłości. Ja je odczuwam mniej więcej od 5 tc i są bardzo intensywne całą dobę, nie wymiotuję dużo i nawet mogę jeść, tylko po prostu ciągle, nieustannie mi niedobrze. Wszyscy twierdzili, że ustąpią w 12 tc a tu kończy się 13 i poprawy nie widać. Czasem już naprawdę tracę nadzieję, że to kiedykolwiek minie...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika.p6 Re: 13 tc i ciągle mdłości 11.11.04, 21:13 witam, chyba cię nie pocieszę ale moje mdłości trwały aż do 17 tc. Mi również ciągle było niedobrze, a dalekie dojazdy do pracy autobusem mnie wykańczały.Najgorsze że nie ma na to żadnego skutecznego lekarstwa. Teraz jestem w 27tc. i naprawdę samopoczucie jest super. Żadnych mdłości itp. Życzę więc cierpliwości... Monika Odpowiedz Link Zgłoś
muuunia Re: 13 tc i ciągle mdłości 11.11.04, 21:35 no cóż, mnie też męczyło do 17 tc. na to nie ma ani reguły ani recepty. przeczekać - to wszystko co mogę powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
batinka1 Re: 13 tc i ciągle mdłości 13.11.04, 17:14 Kopiuję z innego wątku, bo miałaś do mnie pytanko, a więc: Nie wiem czy tu jeszcze zaglądniesz, ale w trzecim miesiącą ciaży, przez ten właśnie miesiąc wymiotowałam dzień w dzień - na szczęście czułam sie źle dopiero od 12 godziny i czekałam na wieczór, bo wtedy na mur beton odwiedzałam kibelek i naprawdę myślalam , że skonam. I nagle w 13 tygodniu rzygnęłam jeszcze raz po 4 dniach przerwy i teraz spokój, a apetycik szybko powrócił. Także i tego Tobie życzę. Pa, Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
izetka Re: 13 tc i ciągle mdłości 11.11.04, 22:02 jak mi sie robi mdlo to od razu cos przekanszam bo zauwyzylam ze jak tylko zacznym byc glodna to od razu mi sie robi niedobrze. i sucharki sie tez sprawdzaja rano przed wstaniem albo w miedzy czasie jak sie zaczyna robic niedobrze. wyprobuj i napisz czy dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
aaala1 Re: 13 tc i ciągle mdłości 11.11.04, 22:07 Chyba też Cię nie pocieszę, bo mi minęło w 16tc. Ale jednak pocieszający jest fakt że to przechodzi- ja myslałam że to juz nigdy sie nie skończy, a tu nagle jak ręka odjął. Cierpliwosći. Pozdrawiam goraco. Odpowiedz Link Zgłoś
e_rubi Re: 13 tc i ciągle mdłości 12.11.04, 18:35 DZieki. Wlasnie ze mnie pocieszylyscie. Juz myslalam, ze jak mi teraz nie przeszlo, to bedzie mnie meczyc do konca ciazy. Moj lekarz tez mi mowil, ze nie ma reguly i moga przejsc w kazdej chwili, ale czasem mam juz po prostu dosc. Staram sie wtedy myslec o moim Malenstwie, o tym ja go pragnelam i jak na niego czekalam i wlasciwie jedynie to pomaga odrobinke. Jesli chodzi o sucharki i inne sposoby na mdlosci, to przez te tygodnie wyprobowalam chyba wszystkie, o jakich kiedykolwiek czytalam badz slyszalam, ale jest mi niedobrze caly czas. Zjedzenie czegos pomaga na krotka chwilke. Ale do 17 tyg nie jest znowu tak daleko, wlasnie zaczyna mi sie 14, wiec chyba jakos wytrzymam, skoro tyle juz wytrzymalam...a moze przejdzie wczesniej. Dobrze, ze nie jestem sama, skoro Wy wytrzymalyscie, to ja tez musze. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
thiessa Re: 13 tc i ciągle mdłości 12.11.04, 22:51 Mnie meczylo codziennie do ok. 19 tyg. a i potem czesto mi sie zdarzalo. Odpowiedz Link Zgłoś
melba76 Re: 13 tc i ciągle mdłości 12.11.04, 23:56 Mnie też męczyło od 5 tc. do 13, to był koszmar, a w 14 właśnie zaczęło przechodzić, czego i Tobie życzę Odpowiedz Link Zgłoś