Dodaj do ulubionych

Do Iwka901!!!!

13.11.04, 14:33
Tzn,masz nadczynnosc tarczycy i nie bierzesz zadnych lekow?czy u Ciebie
objawy tej nadczynnosci nie daja sie tak bardzo we znaki.Ja niestety bez
lekow nie dalabym rady,bo te kolatania serca,dusznosc i oslabienie jest nie
do przyjecia.Napisz mi jeszczze czy zdarzaly Ci sie omdlenia,bo mi ciagle
robi sie slabo.dzieki!!Jowa 30tc.
Obserwuj wątek
    • iwka901 Re: Do Iwka901!!!! 13.11.04, 20:24
      Mam nadczynność od lat , ale bezobjawową tzw. ukrytą. W okresie ciąży moja
      tarczyca zaczęła "wariować", na przestrzeni pół roku wyniki: 0,25- 4,5!!! ( to
      dziwne)- i aktualnie 0,09. Endokrynolog powiedział , że w okresie ciąży nie
      wdroży leczenia, dopiero ewentualnie potem i teraz zastanawiam się czy ma
      rację... Czytałam gdzieś na forum, że jednak dziewczyny się leczą
      farmakologicznie w ciąży.
      W opinii mam napisane , że niskie TSH jest w okresie ciąży "bez znaczenia",USG
      tarczycy nie wykazło anomalii, fakt, że muszę jeszcze zbadać FT3 i FT4. Czy też
      robiłaś te badania?
      Właśnie teraz pojawiły się objawy : drżenie , kołatania serca, nie mam omdleń ,
      ale zasłabnięcia, czasem "zatoczę się", mroczki przed oczami i trudności z
      oddychaniem. Właściwie gin wyłał mnie do endokrynologa jak zerknął w wyniki i na
      moje trzęsące się akurat wtedy rączki...
      pozdrawiam
      • jowa20 Re: Do Iwka901!!!! 15.11.04, 13:41
        Tak robilam i t3 i t4 i tez sa powyzej normy czyli tez wskazuje na
        nadczynnosc.Lekarka przepisala mi leki ale ze wzglegu na ciaze b.male dawki i
        zastanawiam sie kiedy mi to w ogole pomoze.Ja zastanawiam sie czy nie polozyc
        sie do szpitala,gdyz moje objawy sa tak bardzo nasilone,ze ja juz nie wiem czy
        to tylko tarczyca.Caly czas mdleje,mam takie dusznosci ze nie moge
        oddychac,bardzo szybki puls nawet w spoczynku,kolotania serca,czasem mam
        wrazenie ze mi wyskoczy i nie moge zrobic nic,doslownie nic.Czy tarczyca moze
        dawac az takie objawy,doradz mi ,bo sie martwie,mi wydaje sie to
        nienormalne,nie moge nolmalnie funkcjonowac.Dodam,ze nigdy wczesniej nie mialam
        problemow z tarczyca...Jowa 31tc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka