Dodaj do ulubionych

solarium w ciąży

16.11.04, 11:25
czy można.........?????
Obserwuj wątek
    • kuhelkowa Re: solarium w ciąży 16.11.04, 11:40
      mozna , bo dostarcza witaminy d ja na wszelki wypadek owijałam sie na brzuchu
      recznikiemwink i chdzilam do 5 miesiaca bo potem an d solarium uwazal e to
      niezdrowe ja mu uwierzylam ale poczytalam ostatnio o tym i okazuje sie ze drowo
      jest tyko nie wolno chodzic na tanie znajdz takie ktore ma bardzo dobre
      chlodzenie ja takie znalazlam no i milego opalaniawink
      aga
    • malaika7 Re: solarium w ciąży 16.11.04, 11:46
      Ponoć nie jest to dobry pomysł, bo możesz przegrzać organizm i wywołać
      krwawienie. Tak samo jest z przebywaniem na słońcu, ale możesz oczywiście
      zaryzykować. Inna kwestia - niektórym kobietom pod wpływem promieniowania
      pojawiają się na twarzy brzydkie plamy - skutek działania niektórych hormonów w
      ciąży. Tyle teorii. Jak jest w praktyce nie wiem z autopsji, bo nie byłam w
      ciąży ani razu na solarium - moja kunzyka po leżeniu na słońcu poroniła.
    • iwka901 Re: solarium w ciąży 16.11.04, 12:04
      A mój lekarz twierdzi , że nie można, tak samo jak opalać się na słońcu. Też
      mówi , że może to się źle skończyć.
      Ja bym w żadnym wypadku nie ryzykowała, ale oczywiście zrób jak uważaszsmile
      • martyna-23 Re: solarium w ciąży 16.11.04, 13:20
        Nie chodz!!!i tak opalenizny nie utrzymasz do końca ciąży więc po co ryzykować!
        mój gin.mówił że to szkodliwe dla maluszka POZDRAWIAM! Martyna 31tc.
        • sula_i_komary Re: solarium w ciąży 16.11.04, 13:28
          Mi lekarz nie pozwolił.Cierpię,,,blada jestem okropnie.Czego to się nie robi dla dzieci.Podobno podczas karmienia to też nie jest dobry pomysł sad.Trudno, później to sobie odbije.
          sula i chłopaki -bliźniaki
          24t5d
    • nobu Re: solarium w ciąży 16.11.04, 13:28
      moj gin mi zabronil
      • kuhelkowa Re: solarium w ciąży 16.11.04, 19:21
        co do solarium tak samo jako co do sushi sa bardzo rozne teorie(jedno i drugie
        uwielbiam) , ja po prostu chodzilam bardzo czesto na solarium przed ciaza a
        poniewaz w 5 miesiacu bralam slub ( czerwiec) chcialam wygladac jak kobietawink
        jesli sie boisz to nie idz po co masz przezywac stres ja pojechalam w lipcu do
        wloch i opalałam sie ale tez do 6 miesiaca jezdzilam konno ( z tego zyje) kazda
        kobieta jest inna ja wychodze z załozenia ze ciaza to nie choroba ale jestem
        jeszcze mloda (24 lata) wiec moze brak mi wyobrazni szczegolnie ze zaszlam w
        ciaze po jednym razie starania sie wiem ze gdybym starala sie dlugo i bylabym
        starsza napewno nierobilabym tych rzeczy wczesniej jesli chodzi o solarium to 2
        moje kolezanki tez chodzily jedna przez cala ciaze owijaly sie recznikami i
        dzieci maja zdrowe ale powtarzam jeszcze raz jesli masz sie zadreczac to nie idz
        pozdrawiam
        aga(extremistka)
    • roxi_hart Re: solarium w ciąży 16.11.04, 19:34
      Wydaje mi sie ze solarium to cos z czego łatwo jest zrezygnowac na okres ciazy. Ja tez lubilam sie opalac ale zdrowie dziecka jest wazniejsze wiec nawet mi do glowy nie przyszlo zeby isc chociazby na 5 min. Po pierwsze z obawy przed przegrzaniem, po drugie z obawy przed plamami na twarzy.
      Pozdrawiam
      Ania i Lenka (37tc)
      • kawusia76 Re: solarium w ciąży 17.11.04, 09:57
        hm....no własnie. mój gin mi pozwolił- wyrażnie zapytałam i do 4 m-ca chodziłam
        sobie raz w tygodniu. nastawiałam klimatyzację na maximum żeby nie było za
        gorącoi wszystko jest ok. w tej chwili jestem w początku 26 tc, zrezygnowałam z
        solarium i cierpię strasznie - i psychicznie z braku światła i ciepła i
        fizycznie z powodu bladości. podobno dla cięzarnych solarium jest dobroczynne
        pod względem psychiki szczególnie przy skłonnościach depresyjnych jak
        fototerapia prowadzona w IPiN.
        a mnie się wydaje ze jestem na progu depresji, nawet dostałam leki pod tym
        kątem ...
        kawusia i maleństwo 26tc
    • martiii Re: solarium w ciąży 17.11.04, 10:11
      ja tez chodzilam na solar regularnie przed ciaza,nawet nie dla specjalnej
      opalenizny,ale tak,zeby choc troche koloru ladnego skora nabrala,poza tym
      pomagalo mi na'syfki',nie tylko na buzi ale i na plecach.Jednak jak zaszlam w
      ciaze,przestalam chodzic,powody podobne jak przedmowczyn-przegrzanie i
      promieniowanie (wiem,mozna zawijac brzuszek,ale..)Natomiast pozwolilam sobie na
      kupno domowego solarium,takie mini-cos,zaledwie na twarz,nawet piersi zakrywam
      jak sie opalam-tylko dekolt i buzia.Wiem,ze to nie to samo,ale chociaz
      twarzyczke mam 'jako-taka' wink Mysle jednak,ze na zwykle solarium nie powinno
      sie chodzic w ciazy.Pozdrawiam Wszystkie Bladzioszki wink ,M
    • sandra1301 Re: solarium w ciąży 17.11.04, 14:40
      hej!
      jestem w 21 tc. Kilka m-cy temu zadałam to samo pytanie tutaj na forum. I
      rzeczywiście: ODRADZAM.
      Wiadomo: plamy i przegrzanie. po co ryzykować? Też mi zależało naładnym kolorze
      skóry (to był sierpień a ja we wrześniu wychodziłam za mąż). Ale wiesz co,
      kupiłam sobie samoopalacze. Najlepszy jest Vichy, chociaż ktoś powinien ci
      pomóc przy nakładaniu ąby uniknąć smug. I naprawdę, są rzeczy ważne oi
      ważniejsze, a dzidzia z pewnością jest NAJWAŻNIEJSZA. Teraz i tak nosi się
      długie rękawy i rajstopy lub spodnie, a twarz można podkolorować samoopalaczem
      lub fluidem. Spróbuj się powstrzymać przez te kilka m-cy. Gdyby coś się, nie
      daj Boże stało - mogłabyś mieć do siebie pretensje.
      Wytrwałości! pozdrawiam
      • izqa Re: solarium w ciąży 17.11.04, 15:09
        nie chodze bo boje sie przede wszystkim o mala - ona nie lubi nawet
        szczotreczki elektrycznej, czy elektrycznego masazu do stop- od razu nerwowo
        sie rusza i kopie - tak samo zachowuje sie na usg. a solarium to przeciez
        promieniowanie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka