nutrient 19.11.04, 13:53 od kilku dni miewam raz silniejsze raz słabsze skurcze macicy. Czuję jak brzuszek mi twardnieje i zalewa mnie fala gorąca. Czy macie podobne doświadczenia. Nie chciałabym urodzić wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nadianka7 Re: skurcze w 36tc 19.11.04, 23:08 Dzisisaj zaczelam 37 tc i od dawna juz mam podobne do Twoich skurcze. Choc ostatnio nasilily sie. Nie jest to nic nienormalnego, ale moze na wszelki wypadek powinnas zrobic sobie KTG? Poza tym jak tylko skonczysz 36tc, to Twoja ciaza bedzie juz donoszona i spokojnie mozesz rodzic! Powodzenia, trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
jennifer1 Re: skurcze w 36tc 20.11.04, 07:01 Ja jestem w 35 tyg. ciąży i już od dłuższego czasu mam takie skurcze. Też czasami panikuję jak się nasilają, ale lekarz zbadał mi szyjkę, wszystko zamkniętę i tak jak trzeba. Po prostu na tym etapie tak już może, być. Macica przygotowuje się do porodu. Ja dla spokoju radziłabym odwiedzić lekarza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rheya Re: skurcze w 36tc 20.11.04, 11:11 czesc ja skurcze przepowiadające miałam już od 26 tc. W 37 były one najsilniejsze a w 38 w ogóle ustąpiły i nie mam ich do teraz (39tc) tylko czasem (ale to tak ze dwa razy dziennie) brzuszek mi lekko twardnieje. Poza tym rozwarcie na palec które też miałam w 37 zniknęło i teraz wszystko jest szczelnie pozamykane i dzidziusiowi się już nigdzie nie spieszy Pozdrawiam R i Miłoszek (39 tc) Odpowiedz Link Zgłoś