justi2000 30.11.04, 17:11 Jak to w końcu jest???? Pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bima5 Re: Tipsy i ciąża. 30.11.04, 17:30 To tak jak z farbowaniem włosów w ciaży- jedne mowią że nie wolno a drugie ze tak. Ja osobiscie farbowalam (w ciąży ma się ogromna ochote byc atrakcyjną), robilam makijaż - nikt o tym nie pisze czy można czy nie a przecież zawarte w kosmetykach zw. chemiczne wnikaja w skórę, oddychamy spalinami, jjemy sztucznie wychodowane warzywa (wiosna) na nawozach i wszystko jest dobrze. Spokojnie mozesz zrobic tipsy. W końcu to taki "ostatni raz". Potem możesz zapomnieć. Nawet jak do porodu urosną własne, długie to i tak bedziesz musiała obciąć, aby nie podrapać dziecka. Także, korzystaj póki mozesz.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcialinka Re: Tipsy i ciąża. 30.11.04, 17:36 ja sama nie wiem jak to jest,wiem jedno że do porodu musisz mieć krótkie i bez lakieru a nie chodzi tu tylko o to żebyś nie podrapała maleństwa.podczas porodu sprawdzaja płytke paznokcia,jaki ma kolor czy nie sinieją ci paznokcie.nawet pomalowanych nie mozna miec. Odpowiedz Link Zgłoś
komika Re: Tipsy i ciąża. 30.11.04, 23:56 Hejka! Ja będąc w ciąży tipsy nosiłam cały czas-zdjełam je 2 tyg przed porodem! Włosy też farbowałam dwa razy)Jestem wielką miłośniczką tipsów a i ginekolog nie miał przeciwskazań-co więcej zawsze podziwiał moje fikuśnie pomalowane paznokcie))Moje dziecko niedawno skończyło roczek, a ja tipsy założyłam spowrotem jak młoda miała 7 miesięcy!!pozdrówki! Odpowiedz Link Zgłoś
aba001 Re: Tipsy i ciąża. 01.12.04, 11:00 Nie ma przeciwskazań jeśli chodzi o tipsy, farbowanie włosów czy makijaż. Ważne żebyśmy się w ciąży czuły dobrze i atrakcyjnie. Jedynie przed porodem faktycznie trzeba mieć "gołe" paznokcie. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś