loren1 02.12.04, 19:33 Jestem w 16 tygodniu ciąży mam ból gardła czy można brać cholinex w ciąży nigdzie nie ma przeciwskazań Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inez76 Re: cholinex w ciąży 02.12.04, 19:39 Absolutnie nie wolno. Cholinex posiada w swoim składzie coś, co powoduje skurcze. W ciąży wolno brać tylko Chlorchinaldin (nie wiem, czy dobrze napisałam - ale każdy wie, o jaki lek chodzi). Jestem na bieżąco, bo wczoraj byłam u lekarki z bólem gardła i ona zaznaczyła, żebym przypadkiem nie brała Cholinexu. inez76 - 34 tc Odpowiedz Link Zgłoś
majkq Re: cholinex w ciąży 02.12.04, 19:41 nie wiem czy cholinex mozna, ale napewno mozna TANTUM VERDE (pastylki lub spray) i lekarka przepisywala mi tez BIOPAROX ale na to musisz miec recepte pozdrawiam i szybkiego powrotu do zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaczarusia Re: cholinex w ciąży 02.12.04, 21:27 Brałam to samo:tantum verde a potem bioparox-oba specyfiki pozytywnie zaopiniowała ginka.Jola 23tc Odpowiedz Link Zgłoś
ada74 Re: cholinex w ciąży 02.12.04, 22:52 A ja własnie jestem przeziębiona i nasmarowałam sobie szyję i dekolt wicVapoRub(maść rozgrzewajaca)i owinęłam ciepłym szlikiem szyję,piję syrop bronchicum,biorę pastylki do ssania Halset i robię drinka sobie z mleka miodu i czosnku oczywiście bez alkoholu.Jestem w 30 tc.Aha i jeszcze używam Bioparox(inchalator).Życzę zdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.chb Re: cholinex w ciąży 03.12.04, 13:21 Witam! Odpowiem krótko: cholinexu brać nie wolno. Zawiera on salicylan choliny, a wszystkie salicylany są w ciąży przeciwwskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.obara Re: cholinex w ciąży 04.12.04, 20:21 a mi gin i położna powiedziały, że na gardło można i cholinex i tantum werde. Odpowiedz Link Zgłoś