Dodaj do ulubionych

Pytanie O Siusianie :-)

03.12.04, 13:30
wiem że częste oddawanie moczu to jeden z objawów ciąży, ale mam
pytanie ,kiedy to się że tak powiem ujawnia? po jakim czasie od zapłodnienia
biegamy ciągle do toalety? wiem, że pytanie może głupie ale bardzo proszę o
odpowiedż
Obserwuj wątek
    • misialski Re: Pytanie O Siusianie :-) 03.12.04, 13:43
      Ja zaczęłam biegać juz w drugim tygodniu po zapłodnieniu. I biegam do dziś smile
      Jestem w 14 tc.
      • iwona271 Re: Pytanie O Siusianie :-) 03.12.04, 13:50
        A ja wlasnie zaczelam 30 tydzien i nie biegam. No moze od kilku ostatnich dni
        troche czesciej, ale nocek nie zarywam, w sklepach toalet nie szukam. Chyba
        zalezy jak sie dzidzius usadowi...
        • misialski Re: Pytanie O Siusianie :-) 03.12.04, 13:58
          chyba tak, mój jest bardzo niziutkosmile
    • sofi84 Re: Pytanie O Siusianie :-) 03.12.04, 15:15
      ja biegałam od 7tc.
    • kropka1907 Re: Pytanie O Siusianie :-) 04.12.04, 09:59
      Ja biegałam gdzieś od 6 t.c. przez jakieś 3 tygodnie, potem był długo spokój a
      teraz znów się zaczęło (kończę 21 t.c). Zrobiłam nawet badanie moczu-
      myślałam ,że mam jakąś infekcję. A okazało się , że dzidzia tak się ułożyła i
      ciśnie na pęcherz.
    • iguana-marta Re: Pytanie O Siusianie :-) 04.12.04, 11:49
      ja np nie miałam takiego objawu, nie biegałam do kibelka wszystko było tak jak
      zwykle, dopiero teraz na początku 6 miesiąca wstaje w nocy czasem nawet 2 razy
      a w dzień śmigam dość często zważywszy ze wcześniej tak nie było ale teraz to
      pewnie córeczka kopie mi w pęcherz wink)
    • aga_koszalin Re: Pytanie O Siusianie :-) 04.12.04, 17:39
      a ja mam chyba w naturze częste odwiedzanie kibelka. A w ciąży to juz w ogóle
      moje wycieczki do wc się nasiliły. zaczęło się w 2 tc i tak do końca 3
      miesiąca, póżniej spokój, czasami całą nocke przespałam bez siusiania, a teraz
      jestem w 25tc i od dwóch tygodni coraz bardziej wydeptuje dróżke do wc. W nocy
      dwa razy, w dzień również więcej niż zwykle a jak jestem w mieście to zwracam
      uwagę gdzie by można się opróżnić -smile
      Nie wiem czy to minie czy już tak pozostanie do końca, bo sporo jeszcze tygodni
      przede mną.
      Pozdrawiam wszystkie mamy
      Aga i 25tc. Maluszek
    • angela11 Re: Pytanie O Siusianie :-) 04.12.04, 19:48
      a zauważyłyście, że wszystkie panie w ciąży teraz częściej chodzą do wc? Mnie
      się wydaje, że oprócz specjalnych okresów częstszego oddawania moczu zima jest
      dodatkowym takim okresem. Kiedyś czytałam, że nerki są aktywniejsze zimą...
      może prawda, może nie...
      • ewcik29 Re: Pytanie O Siusianie :-) 04.12.04, 22:19
        Ja chodzę siusiać często od kilku dni po zapłodnieniu ( w nocy 2-3 razy), kiedy
        nawet nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Teraz kończę 18 TC i nadal mi się to
        utrzymuje....

Pozdrawiam
        Ewcik
    • zaisa Re: Pytanie O Siusianie :-) 06.12.04, 02:06
      Moja psiapsiula swego czasu stwierdzila, ze ciezarne powinny miec znizki w
      platnych toaletachsmile)
      • constancja Re: Pytanie O Siusianie :-) 06.12.04, 10:20
        Witam wszystkie siusiającesmile
        JA zaczęłam chodzić często do toalety od ok 7tc. trwało to tak do początku 4
        miesiąca potem spokój i teraz znowu zaczęła się jazdasmile Znamy już z mężem
        umiejscowienia toalet we wszystkich supermarketach, które odwiedzamy. W nocy
        wstję 2 razy w dzień duuuużo częściej.

Consta 31 tc.
    • gumecka Re: Pytanie O Siusianie :-) 06.12.04, 10:52
      U mnie tez zaczelo sie kolo 8tc, teraz zaczynam 12tc i dalej biegam jak szalona
      zwlaszcza w nocy(nawet po 4 razy).Mam nadzieje ze to przechodzi przynajmniej na
      jakis czas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka