lizaxo 04.12.04, 09:03 jestem w 21 tyg ciazy i od wczoraj czuje ze cos mnie rozklada. Robi mi sie zimno wiec zapewne dostane goraczki Poradzccie co brac itd. No i czy przeziebienie grozi dzidzi? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lizaxo Re: Przeziebienie pomocy 04.12.04, 09:29 no i juz mam goraczke pomozcie co robic? czeu goraczka jest niebezpieczna dla maluszka? Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: Przeziebienie pomocy 04.12.04, 10:15 ja Ci napiszę czym się skutecznie wyleczyłam: syrop p/ gorączkowy Pyrosal ( ziołowy , bezpieczny dla dziecka) herbatka p/ grypie ziołowa ( kupiłam w sklepie zielarskim) sok z całej cytyny z łyżką miodu. Mnie pomogło, przeszłam przeziębienie bardzo łagodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikanm Re: Przeziebienie pomocy 04.12.04, 11:25 Gorączka jest najbardziej niebezpieczna w I trymestrze, tobie już nie powinna zaszkodzić, zresztą zależy jak jest wysoka. Kiedyś mądra osoba poradziła mi żeby od 38 stopni zacząć brać apap i chłodne kąpiele (nie zimne!) żeby trochę ją zmniejszyć (ale to już przy wybitnie wysokiej temperaturze). Sama niedawno przeszłam przeziębienie - przez pierwsze dwa dni gdy czułam się najkoszmarniej bralam eferalgan (można w ciąży, to czysty paracetamol a ma mniejszą dawkę niż apap np), piłam wapno i herbatę z cytryną. Jeżeli masz kaszel możesz brać syrop stodal - jest homeopatyczny i też można go stosowac w ciąży. potem jak już czułam się lepiej odstawiłam eferalgan (wkońcu też za długo i za dużo brać go nie można) i piłam tylko wapno. Lekarz poradził mi żeby leżeć i dużo pić. Nigdzie nie wychodzić żeby się nie przyplątało coś gorszego. Życzę zdrówka mik i mateusz 25 t.c. Odpowiedz Link Zgłoś
badrak Re: Przeziebienie pomocy 04.12.04, 15:54 Przezyłam to dokładnie 2 tygodnie temu, wtedy byłam w 22 tyg. ciąży. Temperatura 38,4 stopnie, wzięłam więc paracetamol, bo podobno taka wysoka temperatura jest bardziej niebezpieczna dla dziecka niż ten lek. Oprócz tego codziennie duzo czosnku i miodu z cytryną. Później doszedł mi kaszel więc robiłam sobie sok z cebuli i cukru. Współczuje Ci i wiem co teraz przeżywasz. Nie wychodziłam na dwór i jakoś mi przeszło. Leż w dmku i lecz się. Zobaczysz jutro będzie lepiej. Na temp. pomagają tez okłady na stopy z zimnej wody. Robiłam jak miałam poniżej 38, ale jak powyżej to naprawdę lepiej wziąć paracetamol. Życze Ci dużo zdrówka, i nie martw się! Pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
lizaxo Re: Przeziebienie pomocy 04.12.04, 16:16 bardzo wam dziekuje napewno zastosuje sie do waszych zalecen.Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
mpenzi Re: Przeziebienie pomocy 04.12.04, 17:17 Hej Właśnie przeżywam to samo. Mam okropne grypsko i leże kaszląc, prychająć z zatkanymiuszami. Skontaktowałam sie z moim lekarzem i powiedział że spokojnie mogę pić np fervex bo to paracetamol i wit c, więc zbije gorączkę i pomoże z innymi objawami grypki.Życzę zdrówka, trzymaj sie! Odpowiedz Link Zgłoś