06.12.04, 20:27
Ja mam pytanie, czy czeste robienie USG jest niebezpieczne dla dziecka.
Mieszkam we Freiburgu i moja ginekolog traktuje mnie troche jak nieuleczalnie
chora, a nie jak ciezarna. Jest mi przykro ale tu to nie normalne i jak masz 24
lata i jest w ciazy traktuja cie jak wpadnieta nastolate.
I nie mam zaufanie do niemieckich lekarzy za grosz, a ona robi mi USG co 2
tygodnie.
Moja siostra ktora byla prowadzona w Polsce mowi ze to nie jest dobrze, a moja
polska pania superginekolog widze dopiero ta 2 i pöl tygodnia.
Czy to normalne ze mam tak czesto USG?????
Jestem w prawie 11 tygodniu.
Obserwuj wątek
    • nadianka7 Re: USG 06.12.04, 21:18
      Nic sie nie martw, czeste USG nie szkodzi malenstwu. Chyba ze takie "seanse"
      trwaja bardzo dlugo. Ale podejrzewam, ze Twoja ginekolog tylko sobie podglada,
      co tam slychac u malenstwa i tyle. nie denerwuj sie, wszystko bedzie dobrze!
      wlasciwie to moze ciesz sie, ze tak czesto mozesz popatrzec na swojego
      maluchasmile Pozdrawiam i zycze powodzenia!
    • akaka Re: USG 06.12.04, 23:58
      A ja jeszcze raz powtórze, ze uwazam - ze jezeli wszystko jest w porzadku i nie
      ma potrzeby czestego usg, to po co je robic. Wiem - zeby popatrzec na Maluszka.
      Oczywiscie ze to bardzo przyjemne (sama malo nie oszalam z radosci jak moglam
      zobaczyc te malenkie nózki, nosek...), ale ja jestem w tej kwestii dosyc
      wstrzemiezliwa. USG mialam dwa razy, tydzien 12 i 25, i niedlugo wybieram sie
      na ostatnie (a teraz u mnie tydz.34). Niektóre dziewczyny maja usg co miesiac,
      i to wydaje mi sie dosyc czesto. A co dwa tygodnie to wyjatkowo czesto - jezeli
      wszystko przebiega prawidlowo, oczywiscie. Twoja lekarka pewnie wie, co robi
      (ja sie na tym nie znam, moge tak paplac ale to tylko moje zdanie a nie
      medyczny autorytet), ale jezeli Cie to niepokoi, a wszystko jest w porzadku, to
      jej powiedz i tyle. Ja ze swoja rozmawiam o wszystkim, ona doskonale rozumie
      moje niepokoje i obawy. A akurat usg sama mi zalecila 3 razy (chyba ze zaszlaby
      potrzeba czesciej).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka