Dodaj do ulubionych

..SEX A CIĄŻA A INFEKCJE. CZEKAM NA WYPOWIEDZI

09.12.04, 09:46
Tak sie zastanawiam..Poniwaz wiele z Was pisze ze przez dłuższy okres czasu w
ciąży boryka się z grzybicą - ja zresztą podobnie - to czy w tym czasie
kochacie sie w ogóle z partnerem?
Ja z moim mężem, mimo stosowania globulek kocham sie, ale z użyciem
prezerwatywy. Nie wiem czy to cos daje, ale myśle ze chyba go w ten sposób
nie zaraże.
Chyba jednak jak sie ma grzybice to powinno sie w ogóle odstawić sex?
napiszcie prosze jak to u Was wygląda.
Mi jest ciezko bo od poczatku ciaży mam grzybice, teraz to juz 21 tc i nadal
nie da sie w pełni wyleczyć. A moje potrzeby i temperament zawsze był spory..
Obserwuj wątek
    • zielonookaa Re: ..SEX A CIĄŻA A INFEKCJE. CZEKAM NA WYPOWIEDZ 09.12.04, 10:07
      Witam!
      Nie wiem jak te sprawy wygladają u innych dziewczyn, ja choc nie mam infekcji i
      wszystko jest w porzadku, zaprzestałam kochac sie z moim mezem gdzies w 18 tc,
      tak jak poczułam pierwsze ruchy. I to nasza wspolna decyzja, uczucie okazujemy
      sobie teraz w inny sposób, wiecej czułości, ptrzytulania... nie wiem czy to
      normalne, bo ponoć sex w ciazy jest jeszcze bardziej udanysmile
    • anulina u mnie zero seksu :/ 09.12.04, 10:11

ja na temperament też nie narzekam smile, ale niestety całą pierwszą ciążę miałam
      absolutny celibat (b krótka szyjka) i drugą ciążę teraz (37 tydz) to samo sad
      nie jest lekko smile
      myślę, że w Twoim przypadku, z prezerwatywą - nie ma żadnego ryzyka. najlepiej,
      żeby Twoj mąż też poddał sie kuracji antygrzybicznej (chociaż maść, tak dla
      pewności)

a ja teraz jak ten facet z dowcipu, który na pytanie ile razy sie kocha w roku,
      z radosnym usmiechem odpowiedział 'raz!' 'to czemu się tak cieszysz?' 'bo to
      już jutro!!'

ja tez sie tak cieszę (a częstotliwość seksu u mnie w tym roku podobnasmile bo to
      juz za tydzień!! a potem na porodówkę wink

pozdrawiam
      ania
      • mzzz Re: u mnie zero seksu :/ 09.12.04, 10:32
        Mój lekarz przepisał też kuracie mojemu mężowi kiedy ja leczyłam grzybice.Bo
        tak na wzajem się zarażamy.Lepiej zastosować kuracje niż przejść na wstrętne
        gumy.
        Pozdrawiam.
        • joan_w Re: u mnie zero seksu :/ 09.12.04, 10:45
          Witamsmile
          Podczas ciazy juz kilka razy mialam aplikowane preparaty na grzybice.Oprocz tego ze ja przyjmowalam globulki moj maz stosowal masc i w tym czasie stosowalismy calkowity celibat.Kuracja pomogla (dopiero ostatnia gdyz wczesniejsze leki nie potrafily uporac sie u mnie z tym problemem) i teraz jest juz w porzadku.
          Joanna i Dominik (40tyg. + 3 dni)
          • miawalles dziewczyny, 09.12.04, 13:30
            a co stosowaliście? tzn, jakie leki przepisał Wam lekarz? czy były inne dla Was
            i dla mężów?
            • pelea Re: dziewczyny, 09.12.04, 13:56
              ja dostalam nystatyne dla siebie a clotrimazol dla meza, grzybica juz nie
              wrocila
              • miawalles Re: dziewczyny, 09.12.04, 14:15
                a ile trwało leczenie?
                mój mąż stosuje clotrimaloz, ale średnio mu pomagasad((
                • isabela_1974 Re: dziewczyny, 09.12.04, 14:21
                  Poproście dla męża o dobry lek doustny. Ja niegdyś leczyłam się na przewlekłe
                  grzybice i dopiero jedna mądra lekarka powiedziała, że u mężczyzny często same
                  maście nie wystarczają (mimo, że mój mąż stosował je bardzo sumiennie) bo
                  grzyby ukrywają się sprytnie. Razem stosowaliśmy kurację FLUMYCONEM - polegała
                  ona na cyklicznym (chyba 3 razy) wzięciu tabletek co jakiś czas. Dopiero to nas
                  wyleczyło. Nie wiem, czy to można brać w ciąży, ale dla męża będzie na pewno
                  bardzo dobre i zapobiegnie zarażaniu się nawzajem.
                  • miawalles Re: dziewczyny, 09.12.04, 14:27
                    dziękujęsmile)
                • pelea Re: dziewczyny, 09.12.04, 14:47
                  u nas leczenie trwalo 2 tyg
                  • miawalles Re: dziewczyny, 09.12.04, 14:55
                    jejku, to długosad ale skoro skutecznie, to warto...smile
                    dzięki
    • sylwiq Polecam! 09.12.04, 14:24
      Ja rowniez leczyłam grzybice ale bylo to jeszcze przed zajsciem w ciaze. Moj
      partner musial rowniez brac tabletki i masc. A tu polecam stronke
      www.hormony.pl/48.htm
      Sylwiq
    • majalatkowska grzybica-jakie objawy? 09.12.04, 14:35
      czy mozecie cos napisac o tym jak sie objawia grzybica, jak mozna ja samemu
      rozpoznac? mieszkam w Holandii i tu jestem pod opieka poloznej a nie ginekologa
      w ciazy i wlasciwie nie wiem, jak tu bada sie takie infekcje... czy np.
      grzybica moze byc wykryta przy badaniu moczu? pozdrawiam
      • sylwiq Re: grzybica-jakie objawy? 09.12.04, 16:04
        Na tej stronie www.hormony.pl/48.htm
        znajdziesz informacje o grzybicy rowniez o jej objawach. Jezeli jednak nie masz
        zadnych dolegliwosci, a chcesz i tak sprawdzic czy czasem nie masz grzybicy to
        musisz zrobic badanie pt"biocenoza pochwy", to jest badanie flory bakteryjnej
        pochwy.
        Pozdrawiamy
        Sylwiq i Bąbelek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka