mama75 09.12.04, 12:34 gdzie w Trojmiescie najlepsze USG i najlepszy lekarz ? Zastanawiam sie nad zmiana lekarza - poradzcie jakis gabinet, nie ma znaczenia czy prywatny i "panstwowy". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia19766 Re: gdzie w Trojmiescie najlepsze USG i najlepszy 09.12.04, 13:01 Jeśli chodzi o USG, to podobno jedym z najlepszych specjalistów jest Prajs / Preis (nie wiem jak dokładnie się to pisze). Przyjmuje gdzieś na Zaspie. Ginekolodzy, z którymi miałam styczność go polecają, jako fachowca od USG. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miawalles dr Doering 09.12.04, 13:27 przyjmuje na Grunwaldzkiej, nie pamiętam dokładnie adresu, ale możesz sprawdzić na stronach www.trojmiasto.pl mam do niego nr telefonu: 341-29-79 Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
balbina16 Re: dr Doering 09.12.04, 14:18 Przyjmuje w nowym biurowcu wybudowanym przez Hossę, mniej więcej na przeciwko Top Meble. Odpowiedz Link Zgłoś
lukolka Re: dr Doering 09.12.04, 14:24 Przyjmuje na Grunwaldzkiej 212 (budynek Hossy na przeciwko Top Mebli). Byłam u niego na USG 2 dni temu. I faktycznie jest specjalistą, ale... (bo zawsze musi być jakieś ale...) miałam wrażenie taśmowości tej wizyty. Ja rozumiem, że dla ginekologa te wizyty są rutyną, ale nie dla rodziców. Dlatego pod tym względem się troszeczkę rozczarowałam. Ale poza tym było super, bo mamy naszą dzidzię nagraną na kasecie, mamy zdjęcia, no i wiemy, że dzidzia nie ma siusiaczka tylko cipkę))))))))) Także jeśli chodzi o fachowca od USG, to jak najbardziej. Nie wiem jaki jest jako lekarz prowadzący. Pozdrawiam cieplutko! Ola i Pszczółka Maja) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja816 Re: dr Doering 09.12.04, 14:28 Czy ten lekarz przyjmuje w sobotę? Ile kosztuje USG z możliwością nagrania na kasetę?? odpisz jeśli możesz Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lukolka Re: dr Doering 09.12.04, 14:32 Przyjmuje we wtorki, czwartki i piątki w godzinach 14-20. Rejestracja tylko telefoniczna w pon.-pt 9-13, a we wt. i czw. 15-18. A USG z nagraniem na kasetę kosztuje 100zł Pozdrawiam) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja816 Re: dr Doering 09.12.04, 14:38 Dzięki wielkie za informacje!! To może jutro się wybiorę z mężem bo to już ostatnie podrygi bo jestem w 38 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja816 Re: dr Doering 09.12.04, 14:40 Zapomniałam!! Czy możesz podać mi numer telefonu?? Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: dr Doering 09.12.04, 14:27 dzieki Dziewczyny, mam zamiar zarejestrowac sie i na USG do dr Preisa i na wizyte do Dr Doering. Wiele dobrego slyszlam o dr Maciejewskim albo Frackowiaku, ale do nich trzeba czekac na wizyte kilka tygodni. Na razie chodze do mojego lekarza, ale nie mam do niego zaufania. Nie robi zadnych badan, nie pytal mnie o nic, a mamy z mezem rozne grupy krwi i istnieje duze ryzyko konfliktu serologicznego. Czy Wy tez mialyscie takie problemy na poczatku swojej ciazy ? Ja jestem w 9tc. Wielkie dzieki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
miawalles a do kogo chodzisz? 09.12.04, 14:29 ja na razie do dr Szymuli (przyjmuje w Luxmedzie),ale tez jestem z niego średnio zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: a do kogo chodzisz? 09.12.04, 14:39 moj lekarz, a wlasciwie lekarka to dr Ostrowska-Ciskowska - jestem zaskoczona, ale slysze coraz wiecej opinii, ze nie jest najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
lukolka Re: dr Doering 09.12.04, 14:40 Moim lekarzem prowadzącym jest dr Makowska z Luxmedu. Jestem z niej zadowolona. Na pierwszej wizycie stwierdzającej ciążę byłam w 7tc. Wtedy dała mi skierowanie na wszystkie podstawowe badania. Ale kartę ciąży założyła dopiero przy następnej wizycie (9tc). Z tego co słyszałam od znajomych, to lekarze takie karty zakładają dopiero od ok. 10tc, bo wychodzą z założenia, że do tego czasu bardzo możliwe jest poronienie... Dziwne, że Twój lekarz nie kieruje Cię na badania... chociażby na takie podstawowe jak morfologia czy mocz (nie wpominając o toxo, czy cytomegalii). Jaki lekarz podchodzi do ciąży aż tak "lajtowo"? Pozdrawiam cieplutko) Ola i Pszczółka Maja) Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: dr Doering 09.12.04, 14:44 no wlasnie - ja slyszalam, ze to jest normalne, ze dopiero po 15 tc zaczynaja sie czlowiekiem interesowac, ale jak zaczelam czytac to forum, to mi sie wlosy na glowie zjezyly... Odpowiedz Link Zgłoś
agakonkol Re: dr Doering 15.12.04, 21:34 Ja planuję zmianę dr Doeringa. Byłam u niego na dwóch wizytach, ale już po pierwszej byłam ciężko rozczarowana. Tak jak piszą niektóre dziewczyny pacjentki traktuje cholernie przedmiotowo. Sama musiałam go pytać o badania na toxoplazmozę i cytoplazmę, bo Pan doktor stwierdzil,że kiedyś sie takich badań nie robiło (!!!) i nie bylo tragedii!!! Nas z mężem już to zmrowiło. Potem okazało sie,że dał mi zlecenie tylko na wykonanie badań na toxoplazmozę na IGG, a o IGM zapomniał! IGG wyszło mi strasznie wysokie i się przeraziłam nie znając tematu. Od razu złapałam za telefon do Pana doktora,żeby rozwiał mi wszystkie wątpliwości, a on do mnie,zebym przyszła na wizytę, bo przez telefon on nic nie może stwierdzic! Zadzwonilam do lekarza koleżanki (niestaty z innego miasta) i ten wszystko mi na spokojnie wyjaśnił, uspokoił mnie i powiedzial,zebym zrobiła jeszcze badanie na IGM, bo dopiero to wskazuje w jakiej fazie jest choroba! AHA i dodal,że właściwie te badania powinnam mieć zrobione bezplatni Za wizyte wraz z USG dr Doering kasuje 110 zł i dla mnie to po prostu biznesmen a nie lekarz! Nie wyobrażam sobie będąc po raz pierwszy w ciąży nie mieć telefonicznego kontaktu z moim lekarzem!!! Nie polecam. Więcej wyczytasz w internecie niz Pan doktor Ci powie. Moją koleżankę prowadzil doktor Jankowski z Wojewódzkiego i muszę przyznać,ze wyprowadził ją rewelacyjnie, a miała ciążę bardzo poważnie zagrożoną. To jest dla mnie wyznacznikiem dobrego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
iziak80 Re: Ostrowska-Ciskowska nienajlepsza????????? 09.12.04, 14:50 Pierwsze słyszę!!! Prowadzi moją ciążę i nie wyobrażam sobie innego lekarza. Jest REWELACYJNA! A jeśli można to gdzie i co słyszałaś? pzdr Iza Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: Ostrowska-Ciskowska nienajlepsza????????? 09.12.04, 15:02 od kilku znajomych, ktorych ciaze prowadzila. Mozliwe, ze ja mam takie szczescie, ze akurat trafilam na takie niezadowolone egzemplarze Jedna znajoma powiedziala, ze jak miala krwawienia, to pani doktor powiedziala, ze ciaze trzeba usunac. Kolezanka sie postawila i urodzila... zdrowe dziecko. Mnie przeraza fakt, ze do tej pory nie zrobila mi zadych adan, pomimo moich watpliwosci i pytan. Odpowiedz Link Zgłoś
iziak80 Re: Ostrowska-Ciskowska nienajlepsza????????? 09.12.04, 15:38 No to ja mam całkiem inne doświadczenia, naprawdę nie mogę powiedzieć o niej złego słowa. Teraz jestem w 36 tyg ciąży, nie wiem może jeszcze za wcześnie na jakieś bardziej szczegółowe badania, ja na początku miałam badane tylko krew i mocz, dopiero później inne. Ale nie mogę powiedzieć, żeby Ostrowska mnie lekceważyła, nie pytał się , nie wyjaśniała. Nie wierzę w coś takiego, że ktoś miał krwawienie, a ona kazała usunąć, bzdury jakieś. No i nie przeceniony jest fakt że jest osiągalna w dzień i w nocy. To tylko moje odczucia, nie każdemu może pasować ten sam lekarz. Ja jednak radziłabym Ci porozmawiać z nią szczerze i opowiedzieć o swoich obawach. A jeśli chodzi o Preisa to faktycznie, polecam mnie powiedział że moje dziecko to roślinka i lepiej żeby umarło po urodzeniu bo na aborcję jest za późno. Fachowiec jakich mało. Natomiast bardzo polecam Doeringa, fajny lekarz. pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: Ostrowska-Ciskowska nienajlepsza????????? 09.12.04, 16:07 ojej. Dlaczego on tak powiedzial ? Masz racje, ze Pani O.-C. jest dostepna o kazdej porze dnia i nocy. Nie wiem, moze panikuje. Mozesz opisac cos blizej, dlaczego dr Preis tak powiedzial o Twoim Dzidziusiu ? Odpowiedz Link Zgłoś
iziak80 Re: Ostrowska-Ciskowska nienajlepsza????????? 09.12.04, 19:30 Mama 75 napisałam do Ciebie na adres gazetowy Odpowiedz Link Zgłoś
emma_euro_emma Re: gdzie w Trojmiescie najlepsze USG i najlepszy 09.12.04, 21:22 Mnie nie stać na prywatne wizyty. Czy lekarze w przychodni są godni zaufania? Chodzę do przychodni na Żabiance, do dr Pielasy. I na USG też jestem zarejestrowana w państwowej placówce. Czy to bardzo źle? Czy faktycznie bezpieczniej będzie kontrolować ciążę prywatnie? Odpowiedz Link Zgłoś
iziak80 Re: gdzie w Trojmiescie najlepsze USG i najlepszy 10.12.04, 05:57 Nie nie robisz nic źle, moim zdaniem masz wielkie szczęście. Ja chodzę prywatnie z wygody (nienawidzę rejestracji, kolejek i czekania), a poza tym w miejscu mojego miejsca zamieszkania nie ma gina godnego zaufania, który przyjmuje państwowo. Chociaż nie, ostatnio się dowiedziałam, że dr Rybicki przyjmuje państwowo (na codzień pracuje w szpitalu w Wejherowie), ale jak narazie ja jestem zadowolona z mojej pani gin. pzdr Iza Odpowiedz Link Zgłoś
aaniagdynia Re: gdzie w Trojmiescie najlepsze USG i najlepszy 10.12.04, 10:20 Ja jestem w 13tc.Jest to moja trzecia ciąża.Chodze do Euromedicusa przy Stoczni Gdynia do dr Kozaka(w ramach NFZ)i jestem bardzo zadowolona.Jak się dowiedzialam ze jestem w ciąży to szukałam lekarza prywatnie bo nie chciało mi sie stać w kolejkach ale znalazłam dobrego gin,który przyjmuje w ramach ubezpieczenia i nie trzeba czekać na wizyte(dzisiaj dzwonie-jutro ide na wyznaczoną godzine).Wczoraj byłam na USG(oczywiście nieodpłatnie)u dr Skweresa,też w Euromedicusie i jestem zadowolona.Na nastepne pojde prywatnie tylko dlatego że chce mieć nagrane na kasete.Gdybym chodziła prywatnie wszystkie badania musiałabym robić odpłatnie. Pozdrawiam wszystkie mamusie i ich brzuszki Odpowiedz Link Zgłoś
kaja208 Re: gdzie w Trojmiescie najlepsze USG i najlepszy 10.12.04, 10:06 na pewno nie robisz zle, ja tez chodze do gina z przychodni i jestem bardzo zadowolona. Tyle ze USG z tego co wiem nie jest refundowane przez NFZ i trzeba za nie płacic! Jesli znalazłas jakas przychodnie w ktorej na ksiazeczke robia USG to byłabym wdzieczna za podanie kontaktu. A dla tych mam ktore nie maja mozliwosci zaplacic 100zł za badanie u dr Doerringa (rewelacyjny lekarz) polecam dr Sławomira Birkholza.Badanie kosztuje 50zł, a pan doktor bardzo dobry i miły Odpowiedz Link Zgłoś
emma_euro_emma Re: gdzie w Trojmiescie najlepsze USG i najlepszy 10.12.04, 14:52 Jeśli chodzi o USG, to ja jestem zarejestrowana w przychodni na Przymorzu, na ul. Jagiellońskiej 7, tel.769 38 00. Tylko, że trzeba mieć skierowanie od lekarza. Zarejestrowałam się wczoraj, a jedyny wolny termin mieli dopiero na 23.12. (za 2 tygodnie) No, ale trudno - będziemy czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
flara1 Re: gdzie w Trojmiescie najlepsze USG i najlepszy 16.12.04, 11:08 ja należę do przychodni "Południe" na Jeleniogórskiej, Gdańsk Ujeścisko. USG jest robine na miejscu, podczas wizyty kontrolnej u ginekologa. Przemiła pani ginekolog i przemila polożna!! Na wizytę trzeba sie ale umawiać 1-2 tyg przed wizytą. tel do przychodni K: 320 15 89 Pozdr Flara 25 tc Odpowiedz Link Zgłoś
mama_radka Re: gdzie w Trojmiescie najlepsze USG i najlepszy 10.12.04, 15:10 Ja nie wiem dziewczyny, ale może miałam szczęście, ale za USG i za nagranie kasy nie płaciłam, a tu słyszę straszne kwoty, ładnie, ładnie zarabiają na kobietach w ciąży. Czy to jest powołanie? Niby co kosztuje np. 100 zł? Wciśnięcie guzika aby się nagrało, śmieszne. Miałam niewątpliwą przyjemność spotkać dokrora Doeringa (chyba że się mylę, on pracuje też w szpitalu wojewódzkim w Gdańsku?, jeśli tak to ten). Byłam tam przez kilka dni na patologii ciąży, i jakoś nie przypadł mi do gustu, nie dość, ze jak jedna z Was zauważyła, że taśmowo wszystko robił, to jeszcze nie był miły, to takie wrażenia, i jeszcze jedno mnie np. denerwuje, jak ktoś mówi żywy płód, dla mnie to jest dziecko a nie płód, ja miałam fajną i nadal mam fajną doktór - Lenckowska. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamai4 Re: gdzie w Trojmiescie najlepsze USG i najlepszy 12.12.04, 12:09 napisz cos prosze wiecej o Lenckowskiej; planuje porod na Zaspie i zastanawialam sie czy sie do niej nie przeniesc. Jak ona prowadzi ciaze? No i czy np. jest do "dyspozycji" swojej podopiecznej - tzn. czy np. mozna sie z nia skontaktowac o kazdej poze i czy jest przy porodzie? Apropo USG i badan w ciazy - cos na pocieszenie: w Polsce nie jest tak zle. Moja pierwsza corke rodzilam w Holandii, do tej pory (do 22tg obecnej ciazy) tez bylam w Holandii. W tak wysoko rozwinietym kraju kobiecie bedacej w ciazy niezagrozonej przysluguje jedno USG w 12tg. USG trwalo 5 min i dowiedzialm sie ze dziecko jest, ma dwie rece i dwie nogi. Dopiero jak sie wybralam na prywatne USG tzw. PretEcho czyli "USG dla zabawy" moglam przez 40 min podziwiac mojego maluch ale za 55 EUR. Nie wykonywane sa tez takie badania jak Toxoplazmoza czy cytomegalia, nie robia morfologii (ewentualnie sprawdzaja poziom hemoglobiny), nie badaj moczu, nie ma testu obciazenia glukoza; ale sparwdzaja HIV. I co wy na to? Dopiero jak zaczynaja sie jakies prawdziwe komplikacje, badz kobieta jest po 35 roku zycia badaja ja bardziej szczegolowo. Uszy do gory i nie narzekajmy na polskich lekarzy. Julka Odpowiedz Link Zgłoś
ladylu Re: gdzie w Trojmiescie najlepsze USG i najlepszy 10.12.04, 15:29 Ja jestem w 18 tygodniu i chodzę do dra Branickiego. Fajny, z poczuciem humoru. Na każdej wizycie robi USG, opowiada co gdzie jest, i czy wszystko jest ok. Ma w swoim gabinecie dwa wielkie fotele dla przyszłych rodziców. Przystepnie opowiada o tym co sie dzieje. Polecam. Można do niego dzwonić niemal o każdej porze i on zawsze poradzi, pocieszy. Jest lekarzem w szpitalu na Zaspie, przyjmuje prywatnie w Lotni, w czwartki. Prywatna wizyta kosztuje 70 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: gdzie w Trojmiescie najlepsze USG i najlepszy 17.12.04, 11:51 dzieki dziewczyny za wszystkie porady i nazwiska lekarzy. Poniewaz moja Pani doktor nie dawala mi zadnych skierowan, sama poszlam do prywatnego laboratorium i zrobilam badania na toxo, cytomegalie i jakies inne. Duzo to kosztowalo, ale teraz przynajmniej wiem, ze mam juz przeciwciala na toxo. Troche sie wystraszylam wyniku na cytomegalie, bo nie zrobilam badania na "stan obecny", tylko na "to co bylo", wiec wiem ze mam przeciwciala, ale nie wiem czy teraz tez jestem chora. Szczerze mowiac jestem przerazona, ale ciesze sie, ze sama sie zdecydowalam na te badania, nawet jesli moja Pani doktor nie kwapila sie do wypisania skierowan. Po tym wszystkim zdecydowalam sie na zmiane lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś