kropla113 07.01.05, 14:15 Dziewczyny! Co robic z puchnacymi stopami. Klade nogi wyzej, masuje, ale caly czas mam stopy jak balony 32tc pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olanowak24 Re: obrzęki stóp 08.01.05, 11:41 Witam, ja również z dznia na dzień mam coraz bardziej opuchnięte nogi, tak że po południu juz zadnych butów włożyc nie moge tragedia, mąż masuje mi stopy, ale za mocno to to nie pomaga, nie wiem co robić , pozdrowionka Ola Odpowiedz Link Zgłoś
madic Re: obrzęki stóp 08.01.05, 11:46 Hej, też mam ten problem- mój lekarz na opuchliznę (po wykluczeniu opcji: zatrucie ciążowe) zalecił pić dużo wody i jak najwięcej leżeć na lewym boku, no i pomaga! Zauważyłam też, że jeśli jestem porządnie wyspana, wypoczęta itd. opuchlizna znika. Również po zmianie kapci na mniej ciepłe. Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
dc_dream1 Re: obrzęki stóp 09.01.05, 20:27 A mi nic nie pomagało, to znaczy ani masaże, ani leżenie. z tym, że puchły mi nie tylko stopy, ale całe nogi aż mnie skóra szczypała.Gin wykluczył zatrucie, więc po strachu, a na obrzęki wypisał leki i kazał ograniczyc sól. Natomiast absolutnie i jednoznacznie zakazał ograniczania picia. Biore leki trzeci dzień i jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
mazuba Re: obrzęki stóp 09.01.05, 23:21 ja co jakis czas gotuje sobie seler naciowy+ natka pietruszki+ kapustka (czywiscie lekko przyprawione) i pije to, wtedy nogi sa mniej opuchniete, ograniczam tez picie, to znaczy licze ile wypijam i staram sie zmiescic w zalecanych 2 litrach plynow. pozdr magda, 28 tc Odpowiedz Link Zgłoś
mroova Re: obrzęki stóp 10.01.05, 15:50 zauważyłam, że bardziej puchna mi stopy i dłonie, gdy jest gorąco, więc staram sie żeby w domu było nie więcej niż 19 - 20 stopni, a na opuchnięte stopy pomaga mi lodowaty prysznic Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek11 Re: obrzęki stóp 10.01.05, 16:08 Miałam dość mocne obrzeki stóp i dłoni, na co lekarz zalecił mi jak najwięcej leżeć, jak najmniej soli i jak najwięcej pić. Z ulgą muszę przyznać, że pomogło...Pozdrawiam Kasia&Michałek 35tc Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: obrzęki stóp 10.01.05, 19:20 ja mam obrżęki nie tyle stóp co kostek. picia ograniczyć nie mogę bo mam problemy z nerkami,za dużo potasu i bardzo niskie ciśnienie.gestoza została wykluczona wiec nie ma zdecydowanego leczenia- dużo leże z nogami do góry, mąz masuje mi kostki chłodzącym zelem,pomaga też zimny prysznic. i uzbrojenie się w cierpliwośc bo juz niedługo justynka i 33 tc córcia Odpowiedz Link Zgłoś