Dodaj do ulubionych

TRÓJKOŁOWCE

09.01.05, 23:08
Jakie są ich wady a jakie zalety proszę o pomoc.
Sylwia
Obserwuj wątek
    • mysia125 Re: TRÓJKOŁOWCE 10.01.05, 00:37
      Niewatpliwa zaleta - jesli maja skretne przednie kolko, to latwiej sie
      manewruje. Pochodz po ulicach i zobacz, czy dziewczyny podnosza przod wozka przy
      przechodzeniu przez kraweznik.

Mnie wystraszyla opinia, ze sa mniej stabilne, ale sobie obejrzalam na kablowce
      program niemiecki o wozkach, byly tam testy i sie okazalo, ze wcale tak nie jest.

Wiec uroczy trojkolowiec juz czeka na Juniora smile

Trojkolowce przewaznie niezle sie skladaja i zajmuja mniej miejsca w bagazniku.
      Nasz zlozony miesci sie pod lozkiem (oczywiscie bez gondoliwink

Pozdrawiam,

Kasia + Junior
      • misiabella Re: TRÓJKOŁOWCE 10.01.05, 01:08
        My tez zamówilismy trójkolowca- x-landera.Czekamy na przesylke,wiec nie wiem
        jeszcze jak to jest w praktyce.Slyszalam,ze jest swietny.A w sklepie prowadzil
        sie rewelacyjnie.
        • sylka77 Re: TRÓJKOŁOWCE 10.01.05, 15:28
          To też mój faworyt, zastanawiam się tylko nad zakupem gondoli do X2 , termin
          porodu 25 marzec, może wystarczy sama spacerówka z nosidełkiem (dużo jeżdżę
          samochodem, mieszkam na III piętrze)
    • klubiale1 Re: TRÓJKOŁOWCE 10.01.05, 09:20
      Rozejrzyj się po najbliższej okolicy, jak wygladają podjazdy dla wózków. U mnie
      niestety większość to 2 wąskie pochylnie a po środku przerwa ze stopniami na
      nogi. Nawet do przychodni mam taki podjazd, przystosowany dla 4 kołowców.
      Owszem można po czymś takim jechać podnosząc przednie kółko do góry, ale tak na
      codzień nie jest to wygodne, bo cały ciążar wózka musisz utrzymać w rękach, a
      gdy dzidzia podrośnie jest jeszcze ciężej.
      pozdr
      • wieczna-gosia Re: TRÓJKOŁOWCE 11.01.05, 05:58
        jako uzytkowniczka trojkolowca musze podpowiedziec- po pochylni sie wchodzi
        najpierw, ciagnac za soba trojkolowiec. Wtedy na pochylnie wjezdza sie dwoma
        kolami, sposob banalnie prosty a nieuciazliwy wink)
    • matka-natki Re: TRÓJKOŁOWCE 10.01.05, 10:02
      a czy te wozki nie sa przypadkiem wozkami sportowymi przystosowanymi bardziej
      do uprawiania sportów takich jak rolki czy bieganie niz do zwykłego
      spacerowania po ulicy?
      • misiabella Re: TRÓJKOŁOWCE 10.01.05, 11:18
        Nie,te wózki typowo sportowe to co innego.Zwykle trójkolowce sa
        uniwersalne.Tylko bardziej nadaja sie na wycieczki do lasu,po plazy itd.niz
        zwykle wozki.
        Jezeli chodzi o moje osiedle,to wszystkie podjazdy sa przystosowane dla wozkow
        inwalidzkich,wiec nie maja tej przerwy w srodku.
        Podobno to podnoszenie wozka przednim kolem minimalnie do gory nie powoduje
        braku stabilnosci,bo te wozki maja dostosowany do tego srodek ciezkosci.
        Jak bedzie w praktyce-zobaczymy.
        Zobaczcie na allegro-tam sa pokazane wozki typowo do joggingu-wygladaja
        zupelnie inaczej.
        Przepraszam za brak polskich znakow,ale cos mi sie wczoraj przestawilo sad w
        klawiaturze.
    • sylka77 Re: TRÓJKOŁOWCE 10.01.05, 15:26
      Dzięki za pomoc
      • edytafg1 Re: TRÓJKOŁOWCE 10.01.05, 15:51
        ja tez jestem fanka trojkolowcow, mam maxi cosi ijest super. A co do tego. ze
        sa lepiej przystosowane do wycieczek po lesie czy plazy to parwda- ja bym
        jeszcze dodala ze nasze chodniki i ulice sa tak ekstemalnei dziurawe i
        nierowne efekt jest ten sam czy jezdzisz po lesie czy po wylamanych plytkac
        chodnikowych....
        • xxara Re: TRÓJKOŁOWCE 10.01.05, 20:07
          Trzeba bardziej uwazac przy wjezdzaniu na kraweznik, bo niektore zachowuja sie
          jak chybotliwa taczka, kolyszac sie na boki, ale to podobno kwestia wprawy
    • mikus11 Re: TRÓJKOŁOWCE 10.01.05, 22:25
      Ja mam tylko wrazenie, ze te wózki sa z przodu bardziej wąskie niz klasyczne 4-
      kołowe. Przez co obawiam się, ze dzidzia bedzie miała mniej miejsca na nózki, a
      jak jeszcze dojdzie do tego spiworek zimą na nogi? Czy dziecko nie bedzie
      trącało nózka o przednie koło?
      ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka