sprezyna23 11.01.05, 15:18 Proszę, napiszcie, co zrobić, jak pozbyć się i zapobiegać wypryskom?!? Nigdy nie miałam naraz dwóch pryszczy, a teraz poprostu nie mogę sobie z tym poradzić. Jestem w 13 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luna333 Re: WYPRYSKI W PIERWSZYM I DRUGIM TRYMESTRZE!!!!! 11.01.05, 15:23 hehe niestety nic Tobie nie poradzę, ale ci którzy twierdza że w ciąży poprawia się cera powinni popatrzeć na moją gębulę - bez makijażu nie wychodzę z domu. pozdrawiam`y 11tc 4 dni Odpowiedz Link Zgłoś
fajfurka Re: WYPRYSKI W PIERWSZYM I DRUGIM TRYMESTRZE!!!!! 13.01.05, 20:45 ja też przezywam tragedię, nigdy nie miłam tradziku a tu nagle cała buzia jak najeżona, poza tym plecy, dekolt i ramiona. Dzisiak byłam u mojej lekarki i skierowała mnie do dermatologa który może przepisac antybiotyk ale na to na pewno sie nie zdecydję, dam radę chociaż nie mogę na siebie patrzeć. iejmy nadzieję ze minie Odpowiedz Link Zgłoś
lukolka Re: WYPRYSKI W PIERWSZYM I DRUGIM TRYMESTRZE!!!!! 11.01.05, 15:57 A pocieszy Cię, że w III trymestrze powinno minąć? Ja od początku ciąży wyglądałam jak piękna drożdzówka z kruszonką, a jak gdzieś czytałam, że w tym czasie kobieta pięknieje, to aż mnie sciskało. Ale teraz wszystko się uspokoiło) Także chyba trzeba przeczekać...) Pozdrawiam cieplutko!! Ola i Pszczółka Maja (29tc) Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: WYPRYSKI W PIERWSZYM I DRUGIM TRYMESTRZE!!!!! 11.01.05, 15:59 drożdżówka z kruszonką super to sobie poczekamy jeszcze cały drugi trymestr żeby potem wyglądać jak pączuszek Odpowiedz Link Zgłoś
lukolka Re: WYPRYSKI W PIERWSZYM I DRUGIM TRYMESTRZE!!!!! 11.01.05, 18:30 > drożdżówka z kruszonką > super to sobie poczekamy jeszcze cały drugi trymestr żeby potem wyglądać jak > pączuszek Pączuszek) Mój mąż dzisiaj do mnie powiedział: "Moja kuleczka"... chyba miał na myśli bajaderkę ))) Odpowiedz Link Zgłoś
basiulka999 Re: WYPRYSKI W PIERWSZYM I DRUGIM TRYMESTRZE!!!!! 11.01.05, 16:19 możesz punktowo przemywać spirytusem, a smarować maścia na odparzenia dla niemowląt Penaten. Wiem że to dziwna metoda ale jakmi wyskoczyły na brzuchu liszaje (infekcja wirusowa- nie warto wspominać- ale na szczęście juz mi się kończy). i tylko smaruję Penatenem w tubie na odparzenia. nawet nie mam rozstępów.po za tym wypryski pewnie ci zejdą jak urodzi ci się maluszek. na pocieszenie powiem ci że wypryski to jest prawie zaden problem mając na uwadzę całe 9 miesięcy ciąży. pozdrawiam Basia z maluszkiem Odpowiedz Link Zgłoś
sofi84 Re: WYPRYSKI W PIERWSZYM I DRUGIM TRYMESTRZE!!!!! 11.01.05, 16:34 potwierdzam w III trymestrze mija ja wyglądałam do tej pory strasznie i zaczynam widziec swoja cere wczesniej byly to same wagry i pryszcze niestety nic nie pomagalo ograniczenie czekolady tylko pomagalo zapobiegac tym pryszcza od czekolady (mam sklonnosci do wypryskow po czeko) ale mialam ich tak duzo bez czekolady ze juz mi to nie robilo roznicy. malo tego nigdy wczesniej nie mialam pryszczów na plecach z ktorymi teraz dzielnie walczyl moj maz. w III trymestrze mam ich na plecach duuuzo mniej ale jednak sie zdarzaja a z buzi zniknely. uwazaj na ten spirytus coby sobie buzi nie wysuszyc. uzywaj pillingów mi na wagry pomagal troszczke a jedeny ktowy pomagal to ogorkowy "ziaja". nasz polski produkt calkiem tani i przyjemnie pachnacy ogorkiem (biala tubka z zielona nakretka), ale niestety w carrefourze go nie ma w tesco chyba tez nie (nie wiem) widzialam go albo a auchan albo w geant. mozliwe ze bedzie w jakims malym sklepiku na jakims bazarku. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
aniabania25 Re: WYPRYSKI W PIERWSZYM I DRUGIM TRYMESTRZE!!!!! 11.01.05, 16:50 ja od podstawówki mecze sie z pryszczami. mam juz 26 lat i nie moge juz nawet sluchac tych wszystkich porad. czego to ja nie stosowalam na swojej gebie... a mama mi ciagle powtarzala: "jak bedziesz w ciazy to ci wszystko minie" od paru lat moja buzka stwarzala coraz mniej problemow (duże syfy odeszły w zapomnienie, jedynie wągry i male krostki si pojawiały, które skutecznie tuszowałam korektorem) teraz wchodze w 13 tydzien ciazy i jak widze moj zapryszczony ryj mam ochote chwycic za sluchwke telefonu i wykrzyczec mamie caly zal. Odpowiedz Link Zgłoś
sprezyna23 Re: WYPRYSKI W PIERWSZYM I DRUGIM TRYMESTRZE!!!!! 11.01.05, 23:57 WYPRYSKI TO DLA MNIE JEDYNY PROBLEM, PONIEWAŻ NARAZIE INNYCH NIE MAM I MIEJMY NADZIEJĘ, ŻE BĘDZIE ICH W PRZYSZŁOŚCI JAK NAJMNIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: WYPRYSKI W PIERWSZYM I DRUGIM TRYMESTRZE!!!!! 11.01.05, 19:27 niestety pojawiaja sie, ja tez mialam, zadnych lekow na tradzik nie wolno bo moga zawierac w skladzie specyfiki ktore moga dzidzi zaszkodzic, niektore leki przeciwtradzikowe trzeba nawet odstawic na 2 miesiace przed planowanym "zajsciem" nie martw sie, w drugim trymestrze cera sie poprawia pozdrowka elka Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: WYPRYSKI W PIERWSZYM I DRUGIM TRYMESTRZE!!!!! 12.01.05, 09:11 Ja też 11 tc i 4 dni i wypryski pojawiają sie ciagle nowe a jak znikają to tylko na dzień góra dwa , ale nie mam siły robić makijazu, a mąż mówi że i tak jestem sliczna Odpowiedz Link Zgłoś
martiks Re: WYPRYSKI W PIERWSZYM I DRUGIM TRYMESTRZE!!!!! 12.01.05, 10:47 Przyłączam się do "cieszących się piękną cerą w ciąży". U mnie 15 tc. i może stan twarzy nieco się poprawil, ale pozostawia duzo do życzenia. Czasem smaruję penatenem (biała i tłusta maska,śliczności), ale cóż, efekty znikome...Mówi się trudno Odpowiedz Link Zgłoś
e_rubi Re: WYPRYSKI W PIERWSZYM I DRUGIM TRYMESTRZE!!!!! 12.01.05, 13:29 Szczerze mowiac nic nie poradzisz - to hormony. Ja przed ciaza mialam gladziutka cere a teraz pryszcz na pryszczu, najgorzej bylo w I trym. Teraz jestem w 23 tc i buzia sie troche wycisza, ale wciaz daleko do idealu. Chodzilam regularnie do kosmetyczki, uzywalam korektorow punktowych i matujacego podkladu aby jakos wyjsc z domu. Duze rozlane pod skora ropne krostki przecieralam od czasu do czasu Dalacinem w sztyfcie (na recepte). Ale jak tylko jedne sie podgoily to obok zaraz nowe wyskakiwaly, takze byla to walka z wiatrakami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś