kasika75 15.01.05, 12:06 bardzo bolesny , kupiłam masc posterisan , moze jeszcze jakies porady, co przyniesie ulge, mam go juz jakis czas ale wogole mnie nie bolał , a tu nagle sie przypomniał. pozdrawiam . kasia 37tc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geoewa Re: żylak odbytu 15.01.05, 13:04 Ja brałam avenoc (czopki). Nie wiem czy mi to pomogło ale się cofnął. Lekarz powiedział, że za bardzo nie ma co z tym walczyć farmakologicznie w ciąży, najważniejsze to dbać o regularne wypróżnianie i teraz staję na głowie, żeby to robić i może to dzięki temu jest lepiej. Ewa 30tc Odpowiedz Link Zgłoś
anna.p2 Re: żylak odbytu 15.01.05, 13:14 Czesc! Nabawiłam sie ich pod koniec ciąży 36/37 tg. Ja tez używalam posterisan. Ale mój gin później przepisał mi detralex (doustne). Zylaki nie ustąpiły do końca ciąży, ale mi nie dokuczały. Teraz jestem 2 tygodnie po porodzie i mi prawie zniknęły, choć już nic nie używam. Więc bądź dobrej myśli. Pozdrawiam Ania+15-dniowa Ewa Odpowiedz Link Zgłoś