iwka901 26.01.05, 11:17 Witam, Czy u Was sprawdza się teoria, że w 9 miesiącu masa ciała już się nie zwiększa, a nawet nieznacznie spada? Ja kończę 8 mc i podziałka wagi dalej pnie się w górę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1paula Re: 9 mc ! waga stoi , a może spada? 26.01.05, 11:37 w 9 raczej powinna stanac w miejscu, ja - w pierwszej ciazy - spadlam na wadze 5 kg w 9 m-cu. Ale to nie regula, przeciez kazda z nas i kazda ciaza jest inna. Nie martw sie i tak jeszcze chwilka, a wraz z porodem kilka kilogramow bedzie mniej)) pozdr.) Odpowiedz Link Zgłoś
mazuba Re: do paula1 26.01.05, 11:55 a zgubilas te 5 kg z jakiegos konkretnego powodu? czy samoistnie? pozdr magda, 31 tc Odpowiedz Link Zgłoś
1paula Re: do paula1 26.01.05, 12:03 Samoistnie, nawet ginek nie dowierzal - wazyl mnie 3 razy. Moja ciaza nalezala raczej do tych lezacych niz ruszajacych sie, wiec nadmiar ruchu nie wplynal na zmniejszenie kilogramow. Zastanawialam sie nad tym, skad az 5 kg mniej, ale nie wiem (mniejsze zatrzymanie wody w organizmie? mniejsze opuchlizny?). Mam taka rozpiske pozadango przyrostu wagi w poszczegolnych tygodniach ciazy: 0-14 tydz. - waga bez zmian 14-20 - przyrost o ok. 2,5 kg 20-30 - przyrost o ok. 5 kg 30-36 - przyrost o ok. 2,5 kg 36-40 - nie powinno dojsc do zwiekszenia masy ciala. Tyle teoria, a zycie sobie)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia7611 Re: 9 mc ! waga stoi , a może spada? 27.01.05, 00:01 Witam! No u mnie także waga pnie się do góry Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia75 Re: 9 mc ! waga stoi , a może spada? 27.01.05, 00:17 Jak dzis rano weszlam na wage to oczom nie wierzylam - 2kg mniej ??? Nic nie wiem czy sie spada w 9mcu Dorcia 40tc Odpowiedz Link Zgłoś
agahercz Re: 9 mc ! waga stoi , a może spada? 27.01.05, 08:25 Każda kobietka ma inny przyrost wagi w ciąży. Ja w każdej ciąży miałam inaczej, np. w pierwszej spuchłam w 9 m-cu i przybyło mi 2 kg, a w drugiej 1 kg.. Moja siostra w pierwszej ciąży też bardzo spuchła w 9 m-cu i przybrała 3 kg, za to w następnej ciąży w 9 m-cu nic nie przytyła. Bywa to różnie, ale się nie martwcie, jak przybrałyscie w ciąży nie więcej niż 14 kg, to w ciągu pół roku stracicie pozostałości. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś